pátek 30. března 2012

Propršený víkend

Sice mám radši sluníčko, ale tohle ubrečené počasí mi přijde tentokrát vhod hned z několika důvodů.
Důvod první: Konečně se mi snad podaří dospat chybějící hodina, o kterou jsem přišla minulou neděli.
Důvod druhý: Bude dostatek času na vyklizení všech mých skříní a vyházení všech věcí, které jsou mi malé. Je totiž načase podívat se realitě do očí a přiznat si že do těch sukní a kalhot už prostě nezhubnu.

Důvod třetí: Bude dost času i na utření prachu, kterému se vyhýbám jako čert kříži a za to může moje sběratelská vášeň malých  „pracholapačů“ .
A konečně důvod čtvrtý:  Mohu si připravit podklady pro další články, protože nebudu muset okopávat zahrádku a ani mě nebude lákat výlet na blízké hrady a zámky.

Naplánované to mám hezky, tak schválně jak to bude v neděli večer. Těšte se na další příspěvek a přeju krásný víkend.

středa 28. března 2012

Dermacol Make-up Cover

Mám v práci takové volnější období takže "zabíjím" čas brouzdáním po netu a hledám inspirace a vychtávky nejen ze světa módy ale i z toho kosmetického. Při pročítání rad jak zatočit s kruhy pod očima na jednom portále určeném pro ženy jsem v diskuzi pod článkem našla poklad. Pravidelná čtenařka snahu redaktorky okomentovala ve smyslu, že se nám chudákům s kruhama pod očima snaží vnutit jen trendy drahé výrobky, které nemají žádný účinek a připsala svůj typ právě na Dermacol Make-Up Cover.

Polední pauza mi právě začínala, takže nebyl čas projet si výrobek vyhledavačem a přečíst si nějaké podrobnější info. Make-Up jsem sehnala v drogerii Rossmann za necelých sto korun. Ve stojanu bylo na výběr zhruba z pěti odstínů a jen tři měli svůj tester. Vybrala jsem si odstín 213, který byl ze včech nabízených odstínů nejsvětlejší.


V pohodlíčku u horké čokolády v mé oblíbené kavárně jsem se pak začetla do příbalového letáku. Byla jsem dost překvapená když jsem se dočetla, že tenhle malý zázrak vznikl jako jeden z prvních krycích make-upů v Evropě i ve světě, byl vyvinut ve Filmstudiu Barrandov v Praze pro profesionální vizážisty a potom prodán do Hollywoodu.


Make-Up Cover je opravdu extrémně krycí a stačí ho opravdu jen maličko. Díky tomu, že je voděodolný vydrží celý den a nestírá se. (Proto stačí jen maličko, když to přeženete jste jak s maskou). Jak už jsem říkala v drogerii bylo jen pár odstínů, takže 213 není přímo můj odstín, tudíž ho používám jen jako korektor k překrytí kruhů pod očima, pupínků a barevných skvrn.

Pokud Vás make-up zaujal zajděte si pro něj do své drogerie nebo se podívejte na stránky Dermacolu (www.dermacol.cz)

úterý 27. března 2012

Deo krystal - Balea

Dneska bych Vám chtěla napsat pár řádků a malém zázraku "proti" pocení za sypatickou cenu.
Dříve jsem používala deodoranty a antiperspiranty, ale většinou bez většího úspěchu. Pak jsem jednou při bloudění mezi regály drogerie DM narazila na Deo Krystal značky Balea. Mám ráda některé jejich krémy, šampony a kondicionery, tak jsem si řekla proč to nezkusit. Krystal svým obalem přimomíná trochu roll-ony. Má 100g (takže je skladný) a při každodenním používání by měl vydržet zhruba rok.
Abych byla přesná pokud se potíte opravdu hodně asi Vám nepomůže, ale Vám se středním pocením by pomoct mohl. Krystal samotný nezabraňuje pocení, to by pak nebylo zdravé, ale pocení omezí, zabrání jeho stékání po těle a odstraní nepříjemný zápach.
Jeho používání je velmi jednoduché stačí trochu namočit ve vodě a třikrát až pětkrát s ním pořít podpaží. Za jeho velké plus považuji neparfemovanost "nemlátí" se mi pak s parfémem :-)

pondělí 26. března 2012

Zaměřeno na podpatky

Všechny Vás zdravím a přeju krásný den.


Dneska jsem po dlouhé době zavítala k Baťovi a hned mě uchvátili botičky z nové kolekce. Musím se přiznat, že vysoké kramfleky nejsou moje silná stránka, ale prostě jsem se do nich zamilovala.
 Nabízí je ve dvou barvách červené a černé (na stránkách jsem se v komentářích dočetla, že jsou snad k mání i v tmavě modré) od velikosti 36 (což je ta moje) až po 41. Aktuální cena je 999,-.



Rozhodla jsem se, že se u Bati zastavím ještě jednou dnes po práci a vyzkouším si je. S koupí však počkám na nějakou slevovou akci, přeci jenom se mi nechce dávat tisíc korun za boty, které obuji jen párkrát za rok.

Z barev u mě vyhrává klasická černá - dá se vzít ke všemu, ale jelikož na stránkách je v černé neprezentují nabídnu Vám alespoň fotky těch červených.


A co vy holky? Máte je některá doma? Jsou pohodlné? Líbí se Vám?

neděle 25. března 2012

Nedělní

Přeju Vám všem krásný nedělní večer. Doufám, že jste si ty dva slunečné dny užili a že jste dostatečně načerpali sílu na další pracovní týden. Ač jsem si plánovala na víkend výpravu za kulturou či nějaký ten výlet nakonec jsem byla doma a mučila se s úklidem zahrady.  Popravdě jsem se k tomu neodhodlala sama od sebe, ale zaúkolovala mě mamina.

sobota 24. března 2012

Papírové tašky

Určitě je znáte všichni. Mají je v řetězcích jako je Kaufland, Billa, Albert a já nevím co ještě. Já mám, ale spíš na mysli ty, které dostanete v obchodech s oblečením. Osobně je mám radši než klasické igelitové protože šetří životní prostředí, nebarví mi ruce a hlavně některé mívají hezký potisk a tak si je ráda schovám (ty ošklivější skvěle suplují pytlíky do koše). Osvědčili se mi hlavně na Vánoce. Nerada balím dárky a tak je pro mě jednodušší vrazit dárek do téhle papírové taštičky a moje sestra pak těžko může čekat, že v tašce ze Stradivariuse najde nový fén .
V práci je máme taky a dávám je častěji než igelitové i když šéf trochu kroutí hlavou. Často je někomu dám i bez nákupu když si o ni řekne. Pro mě je to naprosto normální běžná věc, která nemá žádnou hodnotu a tak jsem byla docela překvapená, když jsem zjistila že se takové tašky prodávají třeba na aukru. Ano jistě nic divného velká taška s logem Playboy za 25,- plus 45,- poštovné - no ještě bych přimouřila oči a řekla bych ucházející . Co mi ale hlava nebere je fakt , že o pár položek níž se draží papírová taška s logem Louis Vuitton za 160,- plus 40,- poštovné. Opravdu nechápu k čemu někomu bude papírová taška za 2OO korun - (co z toho dotyčná má?).

pátek 23. března 2012

Měsíčková mast s peruánským balzámem


Každý z Vás zná určitě klasickou Měsíčkovou mast, která má protizánětlivé a hojivé účinky. Já bych Vám ráda představila méně známou Měsíčkovou mast s peruánským balzámem, kterou vyrábí přední česká firma zabývající se výrobou bylinných čajů a mastí, přírodní kosmetiky a potravních doplňků Dr. Popov.

Mastička je vhodná na podrážděnou pleť, otlaky, mozoly, jizvy, křečové žíly nebo pro malé děti jako prsní mast. To se ostatně píše i na obalu výrobku. Co už se na něm nepíše a co není až tak rozšířené je fakt, že tahle nenápadná mastička, kterou seženete už od cca 55kč/50ml má také pozitivní vliv na celulitidu, strie a zpevňuje poprsí. Teď si určitě říkáte hloupost, ale účinky na celulitidu mohu potvrdit. Za tři měsíce pravidelného používání jí značně ubylo. Je jasné, že Vás tahle mastička celulitidy a strií nezbaví úplně, stejně tak Vám nevytvaruje pevná prsa jako skála, ale jako malá pomůcka ke zlepšení je výborná.





A aby jste neříkali, že jen blbě kecám přikládám odkaz přímo na stránku kde mastičku naleznete zařazenou mezi produkty zlepšující právě vyše uvedené problémy. Dokonce tam slibují i zvětšení - ale to zkoušet nebudu (co kdyby náhodou) :-D (http://www.docsimon.cz/kat/cellulitida-strie-zpevneni-poprsi?art_listfrom=40)


A co vy? Máte taky nějakou svou vychytávku?

čtvrtek 22. března 2012

Královna klobouků



"Královna klobouků" tohle ocenění se dostalo vévodkyni Catherine od asociace nositelů klobouků Headwear Association. Hlasovalo pro ni prý celých 91 procent členů a přiznivců této asociace a podle mě si to opravdu zaslouží.
Musím říct, že ji mám moc ráda. Už od prvního pohledu mi je hrozně sympatická tím, jak se neustále usmívá a také tím, že se "nestydí" vzít si několikrát ty samé šaty (moc častý jev to prostě není). A jestli vévodkyni z Cambridge něco závidím pak jsou to určitě její vlasy a krásné bílé zuby, ale zpět ke kloboukům.

K oblíbeným návrhářům Catherine patří Sylvia Fletcher, Vivien Sheriff a nebo Philip Treacy.

středa 21. března 2012

Ahoj všem

Tak! a je založen. Byla to dlouhá cesta. Nejdřív dlouhé váhání a pak systémové hlášky o chybách, ale nakonec se zadařilo a je tu můj nový blog. Nemůžu Vám slíbit, že budu přispívat každý den a ani, že Vás to tady bude bavit, ale slibuji, že se budu snažit.

O čem budu psát? O tom co mám ráda, co nesnáším, co chci podniknout nebo co jsem zažila. Celé se to bude točit kolem mého života - jak už napovídá název.