úterý 26. února 2013

Jak jsem natočila video


Tak mě napadlo, že bych natočila video. Ono je to někdy jednodušší se na dané téma vykecat. Jenže o čem mluvit? Aha! Nula nápadů. Tak nějaký tutoriál na líčení? Nápad dobrý, ale kvalita mého líčícího umění značně pokulhává. A pak mi to došlo. Už delší dobu jsem chtěla zkusit zda je opravdu tak těžké se nalíčit bez zrcadla.

neděle 24. února 2013

Mrtvá nevěsta


Na obsáhlejší článek zatím nemám formu. Dneska Vám tedy ukážu pár fotek z mojí výpravy na karneval, kde jsem se nakonec zdržela jen tři hodiny. Zkrátka nebyla moc nálada. Kdo četl minulý příspěvek, ten ví. Původně jsem měla jít za Šmoulinku, ale nakonec padla volba na Mrtvou nevěstu. Kostým jsem změnila včera ráno, takže nebyl čas ho tak propracovat, ale snad mě úplně nevypískáte.

čtvrtek 21. února 2013

Hlasité ticho


Přijmu hovor a s radostí v hlase pozdravím. Chvilku poslouchám – nerozumím – doufám, že jde o omyl nebo hodně dementní vtip – nechci rozumět a ani věřit, ale podle chování volajícího je mi jasné, že je to pravda. Od té chvíle nevnímám volajícího ani řvoucí rádio. Kolem mě se tvoří neviditelná bublina plná zoufalství, myšlenek, otázek a nesnesitelně hlasitého ticha. Věci kolem mizí a zůstává jen velká bolest.

pondělí 18. února 2013

Jak to bude dál


Když jsem začínala psát blog byla jsem plná elánu a očekávání, v hlavě jsem měla spoustu nápadů na články a všechno vypadalo tak snadně. Co je přece tak těžkého na psaní blogu, když máte čas, nápad a chuť se tomu věnovat. Jak jsem byla naivní!
 Během roku jsem nasbírala několik milých komentářů a několik pravidelných čtenářů, za které jsem vděčná. Blog jsem se ani nesnažila profláknout, vždyť ho píšu pro radost a ne abych měla dvatisíce návštěv denně (i když by to hezké J).

středa 13. února 2013

Zase padá sníh ...

Tak strašně jsem si přála příchod jara a už jsem tak trochu začala oslavovat, že už přichází a najednou zase padá sníh. Nemám ráda zimu a sníh taky ne. Nebaví mě tahat se s kabátem a ráno se dlouze šněrovat do zimních bot.

úterý 12. února 2013

Novinky Essence


Dneska jsem jen tak narychlo zaběhla do Rossmannu . Původně jsem si šla pro štětec na gelové linky, ale bohužel na mě žádný nezbyl. Odnesla jsem si alespoň letáčky propagující nové výrobky od značky Essence.

neděle 10. února 2013

Tajemství kabelky


Začalo to několika články v různých časopisech. Následovala diskuze na omlazeni.cz a psala o tom i kdejaká blogerka. Takže se i já přidám a vysypu obsah mojí kabelky.

Hned v úvodu se přiznám, že toho nosím opravdu hodně a jedinou výjimkou kdy mám v kabelce jen klíče, telefon a peněženku jsou plesy. Ono se totiž nic dalšího do psaníčka nevejde. Tak tedy jdeme na to.

Začnu kabelkou samotnou. Kabelek mám opravdu hodně. O tom už jste se mohli přesvědčit v článku o kabelkách tady.
Mám radši větší kabelky, abych do nich opravdu narvala kde co. Cedulku, na které píší, že maximální zátěž nemá přesáhnout dvě kila statečně ignoruju.

Mým nejnovějším přírůstkem do kabelkové rodiny je vysněná bílá Adidaska.

V kabelce nosím několik věcí, kterým říkám stálice a pak věci které nosím jen v ojedinělých situacích. Tyhle nárazové věci dávám do menších taštiček, abych je podle potřeby z kabelky mohla vyndat nebo je tam během minuty zase vrátit.

čtvrtek 7. února 2013

Štětce Hakuro


V brzké době snad už konečně dojde ke spuštění českého e-shopu s kosmetickými štětci polské značky Hakuro. Slyšela jsem názory, že se vyrovná i dražším štětcům, například těm od Sigmy. Uvádím záměrně Sigmu ač bylo uvedeno několik značek. Sigmu mám doma tak uvádím jejich štětce aby mě tu někdo nenapadl, že jiné štětce neznám. Mě osobně hodně připomínají štětce Maestro, které jsou také polské a také mají dost příznivou cenu. U nás jsem je zatím nikde jejich plnou nabídku neobjevila.

středa 6. února 2013

Vona píše blog!


Tak se rozkřiklo, že píšu blog. No to je katastrofa! Hlavně pro okolí. Zatímco moji přátelé to berou v pohodě, přátelé mého přítele to berou asi jako senzaci či něco nepřijatelného. Honem, honem mu to napráskat.

 On je asi „debil“ a neví to! Jestli si myslíte, že mu ušlo moje věčné mlácení do klávesnice a focení řasenky, pudru nebo krému na ruce, tak se proberte. Všiml se toho, ale nijak zvlášť ho to nezajímalo. Maximálně se občas zeptá, jestli to mám (fotky, článek) zase na blog.
Jestli si někdo myslel, že tu najde nějakou senzaci v podobě důkazu o mé nevěře či důkaz, že ho pomlouvám, tak bohužel smůla. Když budu chtít své drahé polovičce říct, že je to „debil“ a že mi leze na nervy tak mu to řeknu doma a nebudu to psát tady.

neděle 3. února 2013

Nákupní košík - Leden


Ještě pořád nejsem ve formě a kolem postele se válí tuna posmrkaných kapesníků.  Můj denní příjem prášků se pohybuje mezi šestnácti až dvaceti kusy a zlepšení žádné. Nicméně zítra už musím do práce a tak se musím přemoct a vylézt z postele. Trénuju to už ode dneška a tak když už jsem na nohou tak Vám napíšu jen takové shrnutí toho, co jsem koupila tenhle měsíc.


Essence - kajal pencil, odstín 04 white, cca 40 korun
Essence - 100% splash – proof eyeliner pen, cca 70 korun
Essence – Colour Artis, cca 50 korun (recenze)
Essence – I Love Stage, cca 65 korun (recenze)
Avon – eye shadow primer, odstín light beige, cca 80 korun
Golden Rose – Silky Touch, Matte Eyeshadow, odstín 207, drogerie Teta cca 50 korun
Cannaderm – Mentholka, konopné mazání, lékárna cca od 184 korun (chystá se recenze)

pátek 1. února 2013

Cvičení s Jill aneb poděkování Andy


Původně tu o ní měla být jen zmínka. Dneska jsem ale četla její příspěvek na blogu. O tom, jaký měla špatný leden. Měla plán, kdy tenhle rok měl být začátkem něčeho nového a lepšího, bohužel není.. Věřím ale, že vše se v dobré obrátí a ona se zas bude usmívat a rozdávat dalším holkám radost a motivaci. Kdo ? Andy z My WeightLoss Journey. Tenhle článek bych chtěla věnovat jí, protože asi ona jediná věřila, že to zvládnu. Děkuji Ti!

S postavou jsem nikdy moc problémy neměla. Na střední jsem nejvíc vážila 58 kilo a sportu moc nedala. S nástupem do prvního zaměstnání pár kil ubylo a já se další dva tři roky pohybovala někde mezi 52 – 55 kily.
Pak přišel den kdy mě „dobrá duše“ gynekolog předepsal nové prášky a já začala přibírat. A to dost. Okolí se mi začalo posmívat a rejpat do mě, že mám velký zadek, že vypadám jako těhotná, že mám baculatý tváře.
Dost mě mrzelo, že nemá okolí nic lepšího na starosti než do mě rejpat a utahovat si ze mě.
Jeden ve druhém se předháněli v tom, kdo mi poradí lepší dietu (od bezlepkové přes mléčnou až po klasickou „nežer – zhubneš“) nebo mi sežene účinnější prášky na hubnutí.

(Foceno v sedmnáci letech. Moje postava byla do dvacetidvou přibližně stejná.)

Novoroční ohňostroj v Praze


Bylo to hodně nervů a dlouhé sezení u programů na úpravu videí. A jaký je výsledek? No řekněme, že dost katastrofální. Chtěla jsem ze dvou videí udělat jedno a doplnit ho originální hudbou. Povedlo se mi pouze to první. Hanba mě fackuje, že Vám to vůbec ukazuju, ale když už jsem se tu tak blbě chlubila. No prostě jsem doufala v lepší výsledek. No nicméně je to tu. Mnou pořízený záznam Novoročního ohňostroje v Praze. Natáčeno je to od Tančícího domu. Kdo zná Prahu, tak ví, aniž by si video pustil, že jsem stála zatraceně daleko na to, abych zabrala každý detail té slávy. Pod mým výtvorem najdete i video jiného uživatele Youtube. Je v lepší kvalitě i s originální hudbou a natočeno je to od divadla takže radost pohledět.


A tady lepší provedení ....