pondělí 20. října 2014

Room tour

Druhé nejžádanější video hned po skladování kosmetiky. Je to tu! Room tour! A protože jde o výroční sté video a čekání na něj bylo dlouhé, rozhodla jsem se Vám ukázat můj pokoj rovnou dvakrát. Původní pokoj před proměnou a samozřejmě i po proměně. 


Doufám, že většina bude mít na paměti, že se jedná o velice soukromou věc a také o můj osobní prostor k žití, takže bych nerada viděla v komentářích nějaké záporné reakce typu "tohle tam máš blbě a tohle já bych si do pokoje nedala". Samozřejmě sto lidí sto chutí ale pořád si opakujte, že tohle je můj pokoj a moji představu splňuje.

Jdeme tedy na to!

Původní verzi pokoje jsem bohužel nenafotila. Kdyby se tedy ve videu objevilo něco co Vás zaujalo tak se ptejte v komentářích odkud daná věc je.


Začneme ode dveří jejichž skleněnou výplně jsem polepila zbytkem tapety s motivem růží o které se rozpovídám později. Na horní část dveří jsem přidělala věšák s motivem levandule (zakoupeno v prodejně s proutím cca 95,-).



Velké zrcadlo je z Ikei (klik), stolek dovezl taťka z práce takže jeho původ ani cenu neznám. Bílá komoda je zakoupena od známé a byla to součást dětského pokoje. Stará je spousty let, takže místo koupě a cenu už neví. Já za ní dala 1000,- a z původní modro šedé jsem ji přetřela na bílou aby se mi hodila k celému "tónu" pokoje. Růžovo-fialové krabičky jsou opět z Ikei (klik). Židli jsem koupila v Kauflandu a původní zelený sedák jsem povlíkla do povlaků na polštáře, které mám od vietnamců jeden asi za 25,-.


Tác (55,-) a kasička (3,-) ve tvaru rtěnky jsou z Kiku. Aroma lampa je dárek a hodně se stydím - nemohu si vzpomenout od koho. Zrcátko je z Rossmannu a stálo tuším 79,-. V rohu vidíte rámeček s fotografií. Těchto rámečků mám v pokoji několik a opět jsou i Ikea (klik).


Stojan na bižu je původně tác na cukroví. Já ho dostala od kamarádky Jolany a původní hnědou barvu opět přetřela na bílou. Zrcátko je z Kauflandu, ale stejné seženete opět v Ikee (klik). Stojánky na štětce jsou původně svícny a opět koupeny v Ikee (klik).


Malá bílá šperkovnička s motivem Eiffelovy věže je od Vietnamců (cca 70,-), plechové dózy opět z Kik a jsou v nich odličovací tamponky. Malá 25,- velká 55,-.


Hodiny s motivem růží už mám spoustu let. Objednávala jsem je z časopisu Popron a cena byla kolem 300,- podobné ale seženete ve spoustě obchodů s bytovými doplňky. Polička i s konzolemi jsou opět zakoupeny v Ikee (klik a klik). O rámečcích i svícnu už jsem mluvila a miniaturky věží jsou z Paříže. Dřevěné tulipány a dřeváčky jsou suvenýry z Holandska.


Bižuterie visí na konzoly, kterou jsem koupila v balení dvou kusů u Vietnamců asi za 49,-. Digitální hodiny jsou u nás doma už roky a nikdy si nepamatuje odkud jsou ani jaká byla cena.


Detailní záběr mých umělých růží. Zakoupené v obchodě s dekoracemi. jedna vyšla na 45,- a jsou v květináči (klik) ze stejné série jako svícny. Speciálně pak jeden veliký květináč supluje odpadkový koš. Na fotkách není vidět ale (klik) ať máte představu.


Barvu musel změnit i trám a zdobí ho holandské dřeváčky a proutěné srdce z krámku s bytovými doplňky (55,-). Eiffelovka na plátně je z obchůdku U Elišky (cca 397,-) a další produkty si můžete prohlédnout zde.


Zrušila jsem původní knihovnu a tak jsem potřebovala náhradu. Skříňku v potřebném rozměru jsem zatím nesehnala, ale skvěle jsem si poradila s krabicemi od objednávek Avon. Celkem jsem jich využila šest a jsou položené na boku a vrchní část je překryta dekou z Ikei (klik).

Svíčky jsou z e-shopu yankeesvicky.cz, svícen s levandulí od Vietnamců cca 120,-, skleněná miska (kdo ví) a mušle z dovolených.


Obraz s motivem pěti mostů v Paříži našla mamka na půdě po předchozí majitelce našeho domu. príma, že se dochoval až do dnešního dne. Barva rámu ale nevyhovovala a tak jsem ho opět přetřela. Dál vidíte opět rámečky Ikea, aromalampu od kamarádky Štěpánky a plechovou dózu Kik (55,-).


Druhý noční stolek supluje původně stolek na kytky. Tenhle je od mojí babičky a původní plechový tác s motivem ptáků jsem vyměnila za tenhle krajkový - hádejte odkud :-P (klik). Lampička jse z místního elektra a o rámečku už jsem mluvila.


Veškeré věci na poličce krom obrázku se srdíčky jsem si dovezla z Paříže. Obrázek je opět z obchodu U Elišky (65,-) více naleznete zde.
                              

Postel je z no name prodejny nábytku a původní barva je modrá. K zakrytí jsem použila přehozy ve dvou rozměrech (klik). Povlečení je z Kiku (cca 279,-), potahy na polštáře od Vietnamců (cca 75,-/kus) a modrá deka je dovezená z Polska (cca 600,-)


Noční stolek je už staršího data a vyráběl ho můj taťka v době kdy ještě ani nerandil s mou mamkou. Lampička je opět z místního elektra, květináč z Ikei slouží jako úložiště krémů a ovladače k věži. Dál můžete vidět krabičku na kapesníky Kik (79,-), vonný sáček (25,-) místní drogerie a rámeček s fotkou.


Pod nočním stolkem je zašitá věž LG. Pod krejčovskou pannou je svíčka od mé kamarádky na které trůní sušený motýl a ve sklenici jsou pak prázdné ulity šneků (žádného jsem nezabila) a vedle osvěžovač vzduchu.


Krejčovskou pannu jsem dostala od tety. Oblečena je do mých šatů ze sekáče cca 250,- a na krku má náhrdelník z Ebay 65,-.


Malé zrcátko našla mamka vyhozené - myslím že je to Ikea a je jen upravené ubrouskovou metodou. Solná lampička byl dárek, stejně tak fialové svíčky. Květináče a květiny v nich Ikea.


Velká váza je od Vietnamců 90,-. Sušené květiny jsou pozůstatek narozenin a paví pero mám už dobrých 12 let a pochází ze zámeckého páva v Cholticích :-D


Místo záclon mám proutěná srdíčka. Fialová (20,-), bílá (25,-) obojí místní prodejny s dekoracemi. Schválně mi dejte vědět co vy a záclony. Musím říct, že pro mě docela nezvyk, ale zase mám v pokoji o něco víc světla.


Obrázek s Eiffelovkou opět z obchůdku U Elišky (95,-), lampa místní elektro (399,-), křeslo dárek od rodičů bývalého přítele. Malé polštářky (klik).


Obrázky zde, knížky moje nebo z knihovny, svícen se jménem (Rosssmann 129,-), svíčka s motivem Paříže místní odchůdek s dekoracemi (cca 280,-) a miska z výprodeje (Rossmann 50,-).


Stolek je původně stolička patřící k nočnímu stolku. Sedák byl ale zničený a tak je z ní stolek. Opět výtvor mého tatínka starý přes 28 let. 


 A konečně tapeta s motivem růží kupovaná zde.


Zvonkohru jsem dostala od sledovatelky Eriky <3.


A na závěr ještě jeden celkový pohled na pokoj. 


Pokud máte svůj pokoj na fotkách nebo i na videu, neváhejte se podělit v komentářích a ti kteří berou Room tour jako velké odhalení soukromí se mohou podělit třeba jen o to jakou barvu má jejich pokoj nebo v jakém stylu ho mají zařízený.

Mějte krásný den a brzy na viděnou!

8 komentářů:

  1. Vypadá to krásně útulně :) Normálně jsi ve mně vyvolala dojem, že i fialová může vypadat opravdu fajn. A to jsem se jí tak bránila :-)
    A co se týká Eiffelovek - jsi asi největší sběratel v ČR :D Skvělé :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko moc děkuji. Fialová je moje srdeční záležitost stejně jako Eiffelova věž.

      Vymazat
  2. nádherně útulné :)) allys-cook.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to krásně. Takový pokojík by se mi líbil. Mos hezky vyzdobené.Zaujali mě bílé nádoby na štětce. Tvůj tatka je opravdu šikovný, asi truhlář že?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terezko děkuju. Taťka je truhlář, ale už toho moc nevyrábí.

      Vymazat

Děkuji za každý Váš komentář..