pondělí 25. dubna 2016

Bambusový kartáček Ecoheart


Někomu se asi může zdát jako naprostá zbytečnost recenzovat zubní kartáček, ale já jsem toho názoru, že tenhle si opravdu pár řádků zaslouží. Můj názor možná už znáte z videa Bez obsahu 31.


Kartáček Eco heart jsem koupila na Dyzajn Marketu za cca 150 korun. Líbil se mi hlavně nápad, že je vyroben z bambusu. Na stránkách ecoheart.sk se můžete dočíst, že se vyrábí ručně v Číně, kde bambus roste hojně a hlavně rychle (proč nevyrábět přímo u zdroje?!). Tělo kartáčku je vyrobeno jak už bylo zmíněno ze 100% bambusu a štětiny jsou nylonové v několika barevných provedeních (černá, fialová, zelená, růžová a žlutá). Koupí kartáčku se navíc přispívá na neziskové projekty, což si myslím, že je fajn.



Všechno to zní suprově, ale! Přes všechny tyhle úžasné věci je pro mě kartáček nepoužitelný.
Největším problémem jsou zbytečně dlouhé štětiny, které se díky své pevnosti neohýbají a nedají se dostatečně přimáčknout. Problém je to hlavně při čištění zubů po straně kdy si zkrátka dřu koutek a není to vůbec příjemné. 


Mrzí mě to, ale bohužel musím konstatovat, že to byla trochu zbytečná investice. Kartáček jsem použila cca dvakrát nebo třikrát a díky opatrnějšímu čistění stoliček a obav o moje koutky mi čištění zabralo dvakrát víc času a stejně jsem nebyla s výsledkem spokojená. 



Věřím, že mít kartáček kratší štětiny mohl by mi vyhovovat, ale za téhle situace bohužel musím hodnotit negativně.

Znáte tyto kartáčky? Jaká je vaše zkušenost?

3 komentáře:

  1. Verů, tento kartáček mě hodně zaujal už když sis ho pořídila a pak také při posledních spotřebovaných produktech a nemůžu k tomu říci více, než jen že ve všem souhlasím. Moc pěkný článek. :-)) Snad se opět brzy uvidíme, plánuješ jít na Avon pochod??

    OdpovědětVymazat
  2. Kartáček z bambusu je skvělá věc ale je velká škoda že štětiny nejsou propracované tak aby byli použitelné.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, nechtěla bys natočit sbírku kabátů?

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý Váš komentář..