pátek 24. června 2016

Rozhledna Špulka


V prvním tipu na výlet Vám chci doporučit poměrně novou rozhlednu Špulku. Její název má co do činění s jejím vzhledem. Najdete ji nedaleko obce Lbosín u Divišova.


V blízkosti je možnost bezplatného parkování, kde také začíná Naučná ptačí stezka, která vede podél zhruba kilometr a půl dlouhé cesty až k rozhledně. Hádání jmen ptáků podle obrázku může být skvělá zábava nejen pro děti, ale i pro dospělé (zvlášť pokud jako někdo znáte jen cca deset jmen).





Samotná rozhledna stojí na kopci Březák, dosahuje výšky 38,5 metru a vede na ni 150 točitých schodů. 
Vstup je zdarma a otevřeno je nonstop. Samozřejmě existují omezení, kdy není doporučeno na rozhlednu chodit, jako v případě námrazy, silného větru, v nočních hodinách nebo za bouřky. 




Co se týče výhledu tak nečekejte, že uvidíte něco velkolepého. Za dobrých podmínek sice prý můžete vidět až do Krkonoš, ale není to jako výhled z Petřína na Prahu. Tenhle výhled je spíš pohlazení na duši pro milovníky přírody, spousta kopců, lesů a maličkých vesniček. 





Kolem vstupu i v blízkosti rozhledny jsou informační tabule, které se vztahují k samotné rozhledně ale i k okolním vesnicím. K dispozici je několik laviček, stánek s občerstvením a suvenýry. Jeho otevírací dobu najdete zde




Součástí naučné stezky je i altánek se zvětšenou hrou Člověče nezlob se, kterou hrajeme s přítelem pokaždé, když na Špulku zavítáme. Nevím jak je to možné, ale vždy mě porazí. Kromě Člověče nezlob se si zde můžete vyzkoušet chůzi po provaze, uzlování nebo řešení hlavolamů (pokud je zrovna někdo neponičí a nebudou se opravovat). 







Pro další informace můžete navštívit stránky rozhledny.

















Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý Váš komentář..