středa 22. listopadu 2017

E-shopy, které (ne)doporučuji

Dneska jsem se rozhodla podělit o své (ne)oblíbené e-shopy, na kterých jsem nakupovala podstatnou část věcí/výbavy pro miminko. Ze začátku jsem si sice kreslila představu, že všechno chci vidět na vlastní oči a všechno si chci osahat, ale s doporučením mít nohy na stole a nic netahat to moc dohromady nešlo.



Asi jedním z nejprofláklejších e-shopů, díky spolupracím s blogerkami a youtuberkami je Feedo.cz i já na tuhle stránku zavítala a objednala pár kousků. Přesně řečeno tři kousky. Body s dlouhým rukávem s obrázkem krtečka, které bylo ve slevě. Hřebínek na vlásky a balení plenek do porodnice. To je všechno. Nic víc mě na stránkách vůbec nezaujalo. Komunikace s prodejcem ale byla bez problémů a dodání samotné rychlé. Jen mě zkrátka nenadchla nabídka a u některých produktů ani cena.



Druhou hodně zmiňovanou stránkou byla pinkorblue.cz kde jsem objednávala cestovní přebalovací podložku od značky Candide. Přiznám se, že tady jsem nabídku moc neprohlížela, šla jsem cíleně jen po podložce a ani jsem si při objednávce nevšimla, že zboží poputuje z Německa. Trvalo to zhruba 14 dní, přestože stránka uváděla 3 – 5 dní. S prodejcem komunikace dost vázla. Vlastně do dnes (dva měsíce od objednání) nemám odpověď na svou otázku. Průběžně ani nechodil informační mail, kde se zásilka nachází. Nevím, tenhle e-shop je chválený, ale já jsem z něho rozpačitá a na poslední chvíli bych z něj určitě nic neobjednávala.



Vím, že zatím je to spíše neutrální nebo záporné, ale slibuji, dáme si poslední negativní odstavec. Za mě nejhorší e-shop bohužel babynabytek.cz dlouho jsem sháněla sadu do postýlky (povlečení, mantinel, kapsář, baldachýn a zavinovačku) zkrátka aby to bylo vše ve stejném provedení a aby to bylo krásné na tu památeční fotku do alba. Sadu jsem objevila s hezkým vzorem a přijatelnou cenou právě na těchto stránkách. Objednávala jsem 26. září a trefila se rovnou do týdne inventury. Nijak mi to nevadilo. První zádrhel byl v platbě, karta neprošla platební bránou a tak jsem musela posílat z účtu na účet, vzhledem k inventuře mi to nevadilo, zásilku to nijak zdržet nemělo, což mi napsala i paní v reakci na můj mail o jiném způsobu platby. Ano zboží budeme expedovat v pondělí po inventuře tj 2. října. K velkému překvapení v pondělí se u téměř všeho zboží objevila formulka „do 14 dnů“.

Dáme si trochu datumů
26. září jsem objednávala a zároveň obdržela mail od zastoupení E-shopu, že mají inventuru a expedovat se bude příští týden.
29. září mi potvrdili příjem platby za objednávku.
5. října dorazila zpráva, že objednávku evidují a pracují na ní.
9. října jsem byla znovu ujištěna, že na objednávce se pracuje, aby byla co nejdříve odeslána.
17. října už jsem sama kontaktovala prodejce, protože se objednávka stále vyřizuje a je to déle než 14 dní avizovaných u jednotlivých mnou objednaných položek. Vyjádřila jsem obavy, že zboží nedorazí včas a ráda bych tedy objednávku zrušila, pokud nejsou schopni mi ji nejpozději 25. října doručit. Dostalo se mi ujištění, že objednávka bude odeslána ještě do konce týdne.
A konečně 24. října odpoledne. Překontrolován stav na e-shopu i došlé maily a nakonec storno objednávky. K dnešnímu dni (5. listopadu) nebylo zboží stále naskladněno. Naštěstí, ale prodejce nedělal problémy a peníze mi do týdne vrátil na účet. Recenze na Heureka.cz jsou převážně kladné a to hlavně co se týká objednávek na nábytek. Bohužel já nábytek neobjednávala. Jestli se ještě někdy v budoucnu rozhodnu tyto stránky využít k nákupu, určitě to bude se značným předstihem alespoň 3-4 měsíců abych měla dost času přinejhorším opět objednávku stornovat a objednat zboží jinde.


Teď z toho pozitivního soudku. O stránkách kocarkykarlov.cz jsem už psala a to v samostatném článku o výběru kočárku. Tahle stránka má kamenný obchod přímo u nás v Benešově, takže jsem si prohlédla sortiment nejdřív z obýváku a pak vyrazila přímo do prodejny. Obsluha je tam milá a ochotná. Vše nám tam pán ukázal a vysvětlil. Po objednání kočárku ho i složil, aby to nemusel dělat přítel. Ale víc v samostatném článku zde.



Na závěr tu pro Vás mám mého absolutního favorita. Objednávala jsem tu koš na plenky, látkové pleny, povlečení, kojící polštář, podhlavníček, peřinky, zavinovačku a nakonec i samotnou postýlku. Kdo sleduje i videa tak už asi tuší, že půjde o stránku detskezbozi.com ale najdete ho ve vyhledávači pod Krteček s.r.o.. Kamennou prodejnu mají nedaleko metra Vltavská a osobně jsem ni navštívila jen jednou, abych si prohlédla mnou původně zamýšlený kočárek. Jinak veškeré věci jsem objednávala bez předchozího prohlížení a nejsem vůbec zklamaná. Domluva s prodejcem probíhala bez prodlev, průběžné zasílání informačních mailů zboží bylo vždy do slibovaného termínu doma, zabalené a nijak nepoškozené.  Ceny  jsou v porovnání s jinými e-shopy buď stejné, nebo nižší a to bude i možná jeden z důvodů proč jsem si tuto stránku zamilovala. 


V předchozím článku jsem také zmiňovala facebook Ouulíheň a konečně mohu říct, že Olinka už spustila e-shop, tak určitě mrkněte!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý Váš komentář..