neděle 27. května 2012

Konečně mám lokny

Znáte ten pocit, kdy si říkáte „já chci taky“ ,  „přála bych si“  nebo „kéž by jsem “ ? Myslím , že to zcela přirozené, každá holka alespoň jednou za život řekla že by chtěla být hubenější, silnější, vyšší, menší, mít větší prsa, mít menší prsa, delší vlasy, menší nohu. Od přírody jsme nespokojené a vždy chceme to co nemáme. Naštěstí dneska se dá už téměř vše řešit..

Já jsem vždycky toužila mít krásné husté a vlnité vlasy. Takže logicky Vám dojde, že moje vlasy jsou jemné, zplihlé a hlavně rovné jako hřebíky.  Na dlouhou cestu za vysněnýma vlasama jsem se vydala zhruba ve třinácti, kdy jsem se doma vzepřela a už jsem odmítla nosit sestřih alá hrnec.     
 Jako první jsem vlasy začala každý den namotávat na babičiny natáčky a ne vždy to dopadlo podle představ. Jednou vlasy nedrželi vůbec, podruhé jsem se ztratila mezi stádem ovcí . Podobný efekt měli i papiloty.  V patnácti jsem dostala souhlas k trvalé. Moje nadšení vydrželo cca  4 dny. Celkem jsem na trvalé byla asi 6x a nikdy nevydržela déle než týden.  Pak mi mamka koupila kulmu. Takovou tu klasickou s tou pacičkou, kterou si konečky přichytíte a pak už jen natáčíte. A výsledek? Po hodině vlasy zase rovné!         
 Začala jsem se smiřovat s tím, nikdy nebudu mít vlasy vlnité déle než pár hodin. Pak mi ale moje kolegyně (původně vyučená kadeřnice) vyprávěla o zvláštním, do té doby pro mě neznámém druhu kulmy.
Vy světa znalejší už jistě víte, že mi kamarádka doporučila kulmu konickou. Já jsem jí ze začátku moc velké naděje nedávala. Vřískala jsem, že zase vyhodím peníze a pak to bude ležet v zásuvce, protože na „ mejch blbejch“ vlasech nic nedrží.  Přesto mi to nedalo a večer jsem začala na netu hledat tu pravou kulmu pro mě. A našla jsem. ..                                                                 
 Mojí vyvolenou se stala konická kulma  Remington Ci95 Pearl Wand.  Jedná se o profesionální loknovací kulmu s odlesky perel.  Průměr kulmy je od 13mm do 25mm. Má třímetrový kabel, nastavitelnou teplotu zahřátí od 130 do 210°C, zahřátá je během 30 vteřin  a automaticky se po hodině sama vypíná. Součástí balení  byla i teplu odolná rukavice proti popálení a tepluvzdorné pouzdo pro uložení.

Samotná manipulace s kulmou je velmi jednoduchá. Šikovnější jedinci to zvládnou i bez rukavice, chce to jen ten správný grif v ruce. Celou hlavu si svépomocí natočím od deseti do třiceti minut, záleží zda vlasy natáčím po celé délce nebo jen konce.  Důležité je, že recenze i kamarádka mají pravdu. Lokny opravdu drží a to až dva dny. Stačí nechat vlasy po úpravě vychladnou a lehce zafixovat lakem na vlasy. Navíc vlny vydrží i pročesání kartáčem což je pro mě asi nejdůležitější..


V nejbližší době Vám ukážu kulmu v akci.


4 komentáře:

  1. Lokýnky! Ano ano ano! Vypadáš určitě jako ta nejkrásnější princezna! ;-)
    Pusu posílá Vivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím jestli jako nejkrásnější, ale podle neteře jako princezna prý ano. Pusu i tobě Vivi

      Vymazat
  2. Já bych chtěla rovný a jemný vlasy, fakt strašně moc! Mám vlnitý a hustý a je to peklo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je jemné mám a katastrofa. Věčně někde trčí, motají se a elektrizují. Ale myslím, že je to normální. Každá holka vždy touží mít co nemá :-)

      Vymazat

Děkuji za každý Váš komentář..