středa 31. července 2013

Plavání s delfíny a program Aqua Aqua

Po dlouhé době si dneska dáme něco ze záložky Cestování a akce. Je to už delší dobu co jsem psala článek o přání zaplavat si s delfíny, které se mi má splnit. Přečíst si ho můžete tady


Jak jistě většina z Vás ví projekt Delfíni v Praze, už se několikrát odsunul i přestěhoval do jiné lokality. Z 18 května jsem měnila termín na 27 července a ani tenhle termín není konečný. Na náhradní stále čekám a kdo ví, jestli se dočkám. V současné době běží program Aqua Aqua, který není náhradou za vystoupení/plavání s delfíny, ale pouze jakási výplň při nekonečném čekání.



Program Aqua Aqua můžete navštívit zdarma, pokud máte stejně jako já zaplacené plavání nebo vystoupení s delfíny nebo si vstupenku můžete koupit samostatně (cena se odvíjí podle zvoleného sektoru).
Rozhodla jsem se využít nabídku jít zdarma, abych Vám přinesla „report“ o celém projektu.


Stan, ve kterém se program odehrává, najdete v Praze Libuš, zastávka Pavlíkova. Je jedno, z které stany na zastávku přijedete, stan nelze přehlédnout. Pokud máte lístky na delfíny, musíte si vzít původní lístek a i ten, který nese údaje o změně termínu. Milá slečna u pokladny Vám na něj dá razítko a napíše sektor, ve kterém budete sedět.  U vstupu ho už jen ukážete, nikdo Vám ho brát nebude.


Hned za vstupem jsou maringotky s WC. Pro dámy je k dispozici cca 12 záchodů (přesně takových jako máte doma), nechybí mýdlo, ale teplá voda neteče (mě teda netekla).




V předsálí je možnost posezení, občerstvení (popcorn, zmrzka, pití, párek v rohlíku..) nebo můžete dětem koupit balonky či jinou hloupost na památku. Ceny jsou tu jako všude jinde. Například pivo klasika za 30,-. Jemně perlivá voda v malém balení je za 30 korun, ale tašky nikdo neprohledává. Klidně si vemte pití vlastní.


Programu jsem se zúčastnila 27 července od 11 hodin. Ve stanu bylo příšerné vedro a dusno. Celkově nás bylo na vystoupení asi 70, což podle mého odhadu není ani polovina kapacity představení.


Programem Vás bude provázet sympatický námořník Radovan Myslík, který Vám nenucenou a zábavnou formou poskytne zajímavosti ze světa živočichů. Povídání je proloženo vystoupením mořské panny Heleny, která Vás okouzlí svým uměním s Hula Hop obručemi.


 Dvojce pirátů Vám ukáže, co všechno lze naučit papoušky a sympatická cvičitelka z Dánska Vám představí svůj pár lachtanů a tučňáků. 








Dále v programu uvidíte hady, pelikány, aligátora (odvážlivci si ho mohou jít do výběhu pohladit), dikobraza či výra velkého. Většina zvířat (hadi, ptáci) se dostane i do hlediště a máte možnost si je vyfotit či pohladit. 






Celé vystoupení si patrně můžete i natočit, žádný zákaz jsem neviděla. Jediné omezení, které dostanete je fotit bez blesku.



V oficiálním popisu programu stojí, že délka programu je 100 minut. Program samotný trvá 80 minut. 10 minut je pauza v průběhu představení a 10 chybějících minut do sta je asi focení s lachtanem za poplatek 250.
Jistý mladý muž vyjádřil svůj nesouhlas s cenou za vyfocení. Má to být přece dárek za to, že věrně čekáme na delfíny a nechceme vrátit peníze zpět. Na jednu stranu má pravdu, na druhou fotografa ten materiál asi taky něco stojí. Nicméně myslím, že cena by mohla být vzhledem k okolnostem přátelštější.

Program se určitě vyplatí navštívit. Ač se někomu může zdát 220 – 650 korun za 80 minut moc v porovnání například s cirkusem dáte 350 korun dospělý a 200 korun dítě od tří let. Tady zaplatíte za dva dospělé a tři děti do věku 15 let si sebou vezmete zdarma.

Ti, kteří mají zaplaceno plavání se delfíny, sebou mohou též vzít až tři lidi zdarma bez věkového omezení. Tuto informaci mi poskytla slečna na pokladně. Já to bohužel nevyužila.



Taky máte zaplacené delfíny a nemůžete se dočkat nebo naopak patříte k odpůrcům? Chystáte se na program Aqua Aqua nebo si ho necháte ujít. 

Omluvte prosím zhoršenou kvalitu snímků. Nevlastním zrcadlovku, ale pouze kompakt a ten bohužel fotky bez blesku moc nedává.

1 komentář:

  1. Upřímně doufám, že delfíni nebudou! Větší pitomost lze jen těžko vymyslet... A za toho krokodýlího muže dostali napařenou pokutu (týrání zvířat)! Prostě fuj na druhou.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý Váš komentář..