čtvrtek 3. října 2013

Nivea: Tělové suflé pro suchou pokožku Smooth Sensation

    ·         NIVEA Tělové suflé Smooth Sensation dodá suché pokožce hedvábně jemnou péči a ochrání ji před vysušováním. 
    JAK FUNGUJE
    Unikátní krémové a výživné složení s bambuckým máslem pokožku intenzivně hydratuje. Dodává jí hebkost a chrání před vysušováním.
    HYDRA IQ 
    ·         Stimuluje tvorbu nových aquaporinů – pleti vlastních hydratačních kanálků – které zlepšují cirkulaci vody v pokožce.
    ·         Zajišťuje optimální hydrataci i v hlubších vrstvách pokožky.
    ·         Používejte pravidelně pro nepřetržitou 24h hydrataci.                                                                                                               zdroj

Začneme balením. Jedná se o umělohmotný kelímek modré barvy. Modrá barva je pro Niveu klasická, takže ničím novým nepřekvapí. Balení mi v tomto směru vyhovuje. Zaručí mi totiž, že krém spotřebuji opravdu všechen a nic nezůstane třeba v pumpičce.
Stejně jako i jiné produkty má po sejmutí víčka ochranou fólii, což oceňuji. Známe, přece nenechavý český ruce. 



Konzistence je hutnější než tělové mléko, ale zase řidší než tělové máslo. Taková zlatá střední cesta, díky které je produkt krásně roztírá.

Parfemace pro mě v tomto případě byla zklamáním. Čekala jsem krásnou vůni bambuckého másla a nic. Nejedná se ani o klasickou vůni Nivea krémů z těch modrých plechových kalíšků. Babička tvrdí, že takhle Nivea voněla, když byla mladá. Mě to připadá jako když Nivea chtěla krém s bambuckým máslem a v půlce cesty si to rozmyslela. 


Co se týče hydratace jsem trochu zklamaná. Neříkám, že nehydratuje, ale pro mě je to málo. Už delší dobu požívám tělové máslo Wellnes & Beauty (recenze zde), které opravdu hydratuje. Náhlý přechod na suflé moje pokožka moc nezvládá.
 Suflé se krásně roztírá, rychle se vstřebá a prvních deset minut mám pocit krásně hladké a jemné pokožky. Po dvaceti minutách, ale cítím už pnutí a mám potřebu se mazat znovu. Opravdu nejsem sušenka. Moje pokožka si ale zvykla na jistou míru hydratace, kterou suflé nenabízí.


Nechci samozřejmě říct, že Nivea přišla na trh s nějakou blbostí, která slibuje co neumí. Četla jsem spoustu recenzí pochvalných, ale četla jsem i recenzi U Sedmikrásky, pro kterou je hydratační zase až moc. Každý jsme jiný a tak každému sedí něco jiného. Nejlepší je investovat 165,- (300ml) nebo 54,90,- (100ml) a vyzkoušet ho na vlastní kůži.

4 komentáře:

  1. Jo jo jo, já ho mohla používat tak obden, jinak bych byla mastná až za ušima :-D Jinak s tou vůní máš možná pravdu. Mně ta vůně tedy původně přišla typicky niveácká, ale pravdou je, že já jsem tu klasickou Niveu v modrém plechovém kalíšku neměla doma už hodně let (moc mastná). Tak je možný, že parfemaci změnili a aktuálně voní Nivea jinak.
    Hezká recenze ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. No mě mamka zase tvrdí, že to je klasika Nivea vůně a že to co já považuju za klasiku je s mandlema. Prohlídla jsem mini balení plechového kelímku a o mandlích jsem nenašla ani slovo, tak nevím jak to teda je. Jinak ta v té plechovce je mastná ale mě by to asi vyhovovalo.

      Vymazat
    2. Zajímavé :-D nicméně se asi shodneme, že s tou parfemací Smooth sensation si mohli tvůrci trochu víc vyhrát...

      Vymazat
  2. Sice jsem neměla nikdy tento výrobek, ale na Niveu nedám dopustit. Kupuji si ten klasický krém a jsem nadmíru spokojená. :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý Váš komentář..