středa 20. listopadu 2013

Maturitní ples

Doba Maturitních plesů již běží. To je hlavní impulz pro mě, abych si po sedmi letech zavzpomínala, jaký byl můj maturitní ples. Hned v úvodu musím říct, že jsem střední školu absolvovala na menším městě a tak se průběh může lišit od plesů, které znáte třeba z Prahy.



Ve třídě nás bylo celkem 28 a to je na zaplacení pronájmu kulturního domu málo, proto ředitel školy rozhodl o spojení maturitního plesu s dalším oborem na naší škole.
Dvě věci jsou vždy u maturitního plesu naší školy dané. Za prvé bude hrát skupina Horváth band (ano má to něco společného s vítězem druhého ročníku Superstar) a za druhé nástup secvičí dcera našeho ředitele.



Začalo vybírání mott, stužek, šerp, kytek, skleniček, triček, prstýnků a hlavně hudby. Ono bylo těžké se dohodnout jen v naší třídě o barvách natož pak s kosmetičkami na hudbě. Po dvou měsících dohadování bylo rozhodnuto.

Stužka v modré barvě a bílou kytičkou. Na fotce vidíte, že písmenka moc nedrží. Ne, to není zub času. Takhle vypadala už po třech dnech. Je Vám tedy jasné, že jsem ji na školní tašce nenosila, jak je tu zvykem.



Tričko rovněž v tmavomodrém provedení. Pro tuhle lenivou kočku jsem opravdu nehlasovala a tričko jsem si oblékla opravdu jen jednou – na stužkovacím večírku. Dneska už se do něj ani nevejdu.



Šerpa ve vínové barvě je pro naši školu asi klasika. Je vůbec nejpoužívanější barvou oboru obchodní akademie. Musím říct, že fond písma se mi víc líbí na šerpách kosmetiček.




Co se týče skleniček, jsem z nich dodnes zklamaná. Mám za to, že je to vůbec nejlevnější sklenička, která se dá pořídit. I můj tehdejší přítel měl daleko hezčí skleničku.



Jako bonus máme maturitní prstýnky. Každá z nás si zvolila jiný desing ale všechny máme společný nápis OA 03-07.



Výběr šatů pro mě byl hodně jednoduchý. Prakticky jsem neměla na výběr. Snila jsem o šatech alá princezna. Prodával je na rohu každý Vietnamec. Tři holky pak mají stejné nebo jen barevně jiné šaty (viz první foto). Já jednoho dnes přišla domů a mamka mi oznámila, že v pokoji mám plesové šaty. Co Vám budu povídat. Byla jsem moc zklamaná a snad jsem to i obrečela. Všechny jdou za princezny a já jsem jak chudá příbuzná. Nakonec jsem s odstupem času ráda za jiné šaty, ale i tak bych sáhla po jiných.


Pro šerpu mě dovedl spolužák Tomáš a mé motto bylo: "Nejhůře se člověk v životě učí, které mosty má použít a které spálit"


Maturitní písní na nástup se nakonec stala píseň We Are od Any Johnsson. Kvalitu videa omluvte. Nepovedl se mi výřez z DVD a tak jsem postavila foťák před televizi a nahrála záznam jen pro představu. Najdete ho na mém soukromém kanále ZDE!

Dnes už bych měla daleko větši možnost vybrat si jiné a krásné šaty. Víc bych se hádala o barvu stužek a šerp. Prosadila bych půlnoční překvapení a našim zařídila lepší místo na sezení. Možná bych si zatancovala s tátou, ale nevím zda by tu ostudu přežil. Jinak bych na plese neměnila nic. Byl skvělý, s partou super kamarádů a hlavně spolužáků.


Při zlatém dešti.

S tehdejším přítelem.

S bráchou.

A tím se s Vámi loučím. Jestli Vás maturitní ples teprve čeká užijte si ho!!! A jestli už máte maturitní ples za sebou tak se mi pochlubte do komentářů jaký byl a jak na něj vzpomínáte.

7 komentářů:

  1. Moc ti to slušelo náhodou, šaty nebyly na tu dobu vůbec špatné a myslím si, že bys s nima udělala parádu i dneska :-) A tvého tehdejšího přítele poznávám, haha :-)) Jinak já svůj ples vůbec neprožívala, neměli jsme na obchodce moc dobrou partu, takže mě nebavil ani stužkovák, ani ples. O šatech jsem měla svou představu, bohužel jsem se musela podřídit přání rodičů a měla na výběr z těch pár vietnamských obchodů, které tehdy v Benešově byly. Že šaty byly všechny víceméně stejné, to asi víš :-D Nakonec jsem si je vybrala aspoň ve své nejoblíbenější barvě, v zelené. Bohužel se nakonec zjistilo, že ty stejné šaty mají ještě další 2 holky ze třídy. Rozhodlo se, že by to bylo trapný, kdyby 3 holky měly stejné šaty a jelikož spolužačky je měly z Polska, musela jsem je jít vyměnit já. Nakonec jsem měla stejný typ, ale světle modré. Myslím si, že barevně mi docela slušely, ale střih teda byl hrozný. Vše přeplácané, obruč, třpytky, korzet, hrůza... Tenkrát se to ale prostě tak nosilo, bylo to tak zvykem :o) Víc přeplácanosti jsem ovšem nesnesla, takže vlasy jsem měla rozpuštěné, jen navlněné kulmou a čerstvě nabarvené. Malovala jsem se sama a na umělý nehty jsem nešla, což byl tehdy div, protože téměř všechny spolužačky je měly a téměř všem se začaly odlupovat už na plese :-D
    A celkově se mi tam nelíbila ani atmosféra. Bylo tam příšerně narváno (tehdejší ředitelka školy byla hamty hamty a jeden lístek prodala klidně 3x), vydýcháno, nepohodli jsme se s přítelem, pak jsem dokonce brečela... Nevzpomínám na to ráda, i když svým způsobem to byla sranda :-)
    Každopádně hezký vzpomínkový článek, víc takových! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda Leni takový dlouhý a hezký komentář. V šatech bych už dneska moc parády neudělala. Sice mi visí stále ve skříni ale už se do nich nevejdu. Co se týká mého tehdejšího přítele, mám pocit, že ho zná snad každý :-) Jinak máš pravdu šaty na Benešovsku byl zlý sen a ani dnes to není lepší. Jenže dnes už mají holky tolik možností. Já v době maturitního plesu neměla doma ani internet, takže šaty z aukra či nějakého e-shopu to bylo něco nepředstavitelného. Mě česala na ples maminka mého spoužáka ze základní školy a umělé nehty jsem si v tu dobu dovolit nemohla. Maminka by mi je nezaplatila a kapesné jsem mívala žalostné. Gelové nehtíky jsem si pořídila až ze čtvrté výplaty a cena 750,- byla za dva týdny parády na mě až moc :-) O aféře více prodaných lístků jsem slyšela. Snad se to opakovalo i víckrát.
      Jinak nějaké vzpomínkové články mám rozepsané, ale hledá se k nim nějaká fotodokumentace.

      Vymazat
    2. Noo, já znám Romana z Marsu, jinak ne :-D Dneska holky opravdu mají spoustu možností a podle mě je nejlepší objednat šaty z netu. Pokud člověk nemá vyloženě nekonfekční postavu, tak je to myslím nejlepší. Když si vezmeš, že tenkrát stály šaty u Vietnamců od 2000 Kč výš (moje 2700 Kč), tak bych dneska měla za tu cenu troje krásný šaty, který by se daly unosit i dál, třeba na jiné plesy nebo společenské události. Já svoje šaty taky ještě mám někde v krabici, je mi líto je vyhodit, ale nejspíš to tak dopadne, protože je těžko prodám a sama je nosit nebudu. Měla jsem je 2x v životě, na svém plese a pak ještě na jednom a dneska by to asi bylo pěkný retro v nich vyrazit :-D
      Jinak účes jsi taky měla pěkný :-)
      Tak šup šup, najít fotodokumentaci a zveřejnit články :-D Moc mě takové články baví a ostatní určitě taky.

      Vymazat
    3. Ty jsi tam taky pracovala? Svět je malej :-) Pamatuju si když Roman nastupoval a říkal je to jen na tři měsíce než si seženu něco lepšího a už je taky takovej inventář :-) Moje kamarádka své maturitní šaty využívá na různé pohádkové lesy a maškarní. To je asi jediná šance jak ty šaty ještě využít.

      Vymazat
    4. To leda, no... Ale ty moje jsou fakt takový honosný, hrozně dlouhý a široký, nedá se v nich pomalu normálně jít, natož nějak blbnout :-)

      No jo, dělala :-) Šla jsem tam taky s tím, že to bude na 4 měsíce :-D Nastupovala jsem při studiu VŠ, protože jsem měla v posledním roce školu jen 2 dny v týdnu a dojížděla jsem, tak abych si přivydělala. No a byla jsem tam déle než 3 roky. Ono se zdá, že je to hrozná práce, ale když člověk chytne dobrou směnu, tak je tam skvělá parta a legrace. Docela mi to chybí... Skončila jsem sama letos v květnu, pak jsem šla dělat na 3 týdny do Prahy, kde to bohužel (možná bohudík :-D) nevyšlo a od tý doby jsem bez práce :-/
      Co jsem slyšela, tak Roman chtěl taky teď někdy končit... Říkal mi, že bude dělat něco jinýho. Myslím realitního makléře, ale nechci kecat...

      Vymazat
  2. Veruš, teď jsi mě úplně dojala! Byla a stale jsi krásná, ples byl dokonalý a díky tobě jsem si ho opravdu užila!!!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý Váš komentář..