neděle 23. března 2014

Sandra má druhé narozeniny !!!

Je to téměř k neuvěření. Dnes je to přesně dva roky co jsem založila tenhle blog. Už tehdy, když jsem psala první článek, jsem si představovala, jaké to bude, až budu moct napsat „Je to přesně rok, dva … co jsem založila tenhle blog“. Měla jsem své sny, jako už kolikrát, ale málokteré jsem dotáhla do konce.
Sedím tu a píšu příspěvek k druhým narozeninám blogu! To je neuvěřitelné! Mě to opravdu vydrželo dva roky. Mám ze své vytrvalosti radost. Co mě ale trochu mrzí, je fakt, že jsem postupně omezila četnost příspěvků a dost možná to šlo dolů i s kvalitou obsahu.


Netvrdím, že jsem někdy psala nějak úžasné články, to vůbec, ale myslím, že většina článků zde na blogu se dala pojmout a napsat lépe. Co se stalo, už nezměním a tak nemá cenu plakat nad rozlitým mlékem.


Mimochodem, už jsem se zmínila, že to bude asi sakra dlouhý článek? Chtěla bych se totiž pořádně vykecat!!!

Co se událo za dva roky? Proč jsem vůbec blog zakládala? A spousta dalšího…

Věřte nebo ne, ale před dvěma a půl lety jsem vůbec neměla ponětí, že se dá psát blog o kosmetice a o oblečení. Na střední jsem psala blog s vlastní tvorbou  - básničky, povídky, příběhy ze života. K tomu mě vlastně přivedla spolužačka, která měla blog dost podobný.
Pak jsem v jedné diskuzi našla téma Vaše oblíbené blogerky a já objevila blogy o módě, kosmetice, jídle cvičení, které nebyly psané nějakou američankou, ale „holkou od vedle“ holkou jako jsem já. Objevila jsem videa na Youtube a další a další blogy a někde mezi čtením recenzí, jsem si při psaní komentáře uvědomila, že by bylo hezké mít všechny moje názory na dané věci hezky pohromadě. Prostě sepsat své názory na svoji stránku a tak jsem založila blog.

Začátky nic moc, postupně jsem měnila vzhled blogu, styl písma, předělal a rubriky a zvětšila fotky. Držela jsem se rad zkušenějších bloggerek.  Co se týče toho vzhledu blogu, nejsem moc spokojená. Pořád to není tak jak si představuji, ale design není má silná stránka.
Dá se říct, že už jsem ušla dlouhou cestu a přitom jsem pořád na začátku. Spoustu bloggerek, které jsem sledovala v počátcích, už nesleduji. Buď už nepíšou, nebo mi jejich články už nic neříkají. Zbyla mi jen hrstka oblíbenců, které čtu pravidelně. 
Po roce a půl vedení blogu jsem se rozhodla rozšířit a překonat sebe samu. Vstoupila jsem na Youtube scénu a musím říct, že je pro mě velkým překvapením počet odběratelů. V tuhle chvíli jich mám cca 798 a je to číslo, v které jsem ani ve snu nedoufala. Já vím, že pro někoho je to málo, ale pro mě znamená strašně moc.

A skrz Youtube se asi chci dostat i k hlavní myšlence článku. Na blogu mám za dva roky 33 pravidelných čtenářů a s čistým svědomím mohu říct, že Sedmikráska Lenka je nejaktivnější pisatelka komentářů. Možná i proto, že na Youtube jsem zasáhla daleko větší publikum, se mu chci i více věnovat. Asi víte, že jsem dříve přispívala každý druhý den a nedávno jsem svou aktivitu omezila pouze na pondělí, středu a pátek. Vytvořila jsem si i harmonogram, podle kterého se mají objevovat pravidelné články, ale v praxi se ukázalo, že mi to zas až tak nevyhovuje.

Dost mě to omezuje a vymýšlení na téma Mých 5 začíná být čím dál tím těžší. Stejně tak rubrika Akce a Cestování je trochu na obtíž, zvlášť když se na moc akcí nedostanu nebo mě ani nelákají.  Nechci je rušit úplně, ale myslím, že nebudou pravidelně každý měsíc. Místo nich bych si mohla dovolit zařadit některé články a videa dřív, bez čekání na danou rubriku. Určitě ponechám recenze v psané podobě, protože ne všechny se dají točit na video.

Takže recenze budou psané a někdy doplněné videem.
Videa Bez obsahu budou doplněny jen úvodním textem. Na výrobky totiž většinou napíšu samostatnou recenzi.
Videa Úspěchy a průšvihy budou mít stručný přehled, o čem ve videu mluvím, více se rozepisovat nebudu.
U líčení budou buď vyfocené produkty s videem, nebo fotografie s postupem.
Co se týče Tagů, budou hlavně formou videa doplněné seznamem otázek.

Blog už pro mě v tuto chvíli není hlavním zájmem, je to spíš doplněk k mému youtube kanálu. Věřím, že i tak mi zachováte přízeň.  Snažím se posunout dál a pořád dělat co mě baví, a myslím, že je poslední dobou dost vidět, že psaní článků není mojí prioritou. Je to hlavně proto, že mám velké problémy s češtinou, a dost mi dělá problémy psaní i/y a nechci mít blog plný chyb. Proto je pro mě točení videí daleko jednodušší, tam se gramatika neřeší.

I přes některé změny budu doufat, že i nadále mi budete dělat společnost nejen tady na blogu ale i na youtube kanále.


Mám Vás všechny moc ráda!!!

3 komentáře:

  1. Přeji vše nejlepší blogu a jsem ráda, že ho nebudeš rušit, i když tě youtube baví víc a jsi tam úspěšnější. Docela mě překvapuje, že ti tu články nikdo moc nekomentuje, většina z nich mi připadá povedená a za koment určitě stojí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Leni. Přijde mi líto ho rušit, přeci jenom je už v tom několik hodin práce a někomu mohou články ještě posloužit. Jinak blog slaví narozeniny a bude nadělovat dárky, tak si nenech zítra touhle dobou ujít další vydání dárků na cestách. Snad tě něco zaujme a zase se zapojíš :-)

      Vymazat
    2. Super, určitě moc ráda kouknu! :-)

      Vymazat

Děkuji za každý Váš komentář..