pondělí 17. listopadu 2014

Kosmetické štětce: Essence


I přes náladu na bodu mrazu a pohrávání si s myšlenkou, že bych si měla dát pauzu, stáhnout se minimálně na měsíc do pozadí a tak nějak si srovnat život jsem tu s další recenzí na své kosmetické štětce. Konečně se dostávám do vod drogérií a do hledáčku jsem si vzala štětce od značky Essence. 




Štětec na pudr 13 cm z toho 4 cm štětiny cca 80,- Rossmann

Koupila jsem si ho původně do kosmetické taštičky, kde ho sice nosím, ale prakticky nevyužívám. inspirovala jsem se u kamarádky, která má tento štětec déle než já, ale bohužel ho má i daleko hustší a pevnější.


Štětec na stíny 15 cm z toho 1 cm štětiny cca 40,- Rossmann

Celkem mám asi šest těchto štětců. Na klasické tuhé stíny se sice moc dobře používat nedají, ale na krémové stíny typu Color Tattoo jsou výborné a nedám na ně dopustit. na klasické stíny se ale dají v drogerii sehnat i lepší a levnější štětce.



Štětec na blending 15 cm z toho 1 cm štětiny cca 40,- Rossmann

Tady si nebudeme nic nalhávat, jedná se spíš o klasický tužkový štětec pro vykreslení detailů. S tímhle štětcem sice nevykreslíte perfektní detaily ale určitě to s ním jde lépe než blendění, na které jsou jeho štětiny extra tvrdé.



Štětec na linky 15,5 cm z toho 7 milimetrů štětiny cca 40,- Rossmann

Z mého pohledu asi jeden z nejlepších štětců na linky a dokreslování obočí, který doma mám. Štětiny jsou pevné a neztrácejí tvar ani po několika umytích. Nejspíše existují i daleko lepší štětce, ale ty já nemám a tak doporučuji tyhle.



Štětec na zdobení nehtů  12 cm z toho 1,5 cm štětiny cena cca 60 korun

Ano čtěte dobře, tohle byl původně štětec z LE věnované nehtům. Nikdo mě ale nepřesvědčí, že se s ním nedá nalíčit. Na krémové stíny například znovu Color tattoo je úžasný. Ve výprodeji jsem si pořídila za 24 korun další dva.



Teď se zaměříme na sadu štětců, která je též z limitované edice a nejspíš už ji nikde neseženete. Já sama jsem jí pořídila přes e-shop babybaby.cz , protože podle mých informací byla tato limitka dostupná jen v řetězci Globus, který já nikde poblíže nemám.  Přesnou cenu každého štětce si nepamatuji ale celá sada včetně pouzdra mě vyšla něco málo přes 500 korun.


 Štětec na pudr 18 cm z toho 4,5 cm štětiny

Štětec je krásně příjemný, ale štětiny jsou dlouhé a proto se při kontaktu s pletí tak trochu rozjíždějí do všech světových stran. Jsem zvyklá pudr do pleti "zamačkávat" což s tímto štětcem moc dobře nejde, ale i tak si myslím, že by mohl být pro některé dobrým společníkem.


 Houbička na korektor 16,5 cm z toho 3 cm aplikátor

K tomutu "štětci" nemám ani moc co říct. za celou dobu jsem ho ani jednou nepoužila. přijde mi, že po použití bych z něj už produkt nevyprala a navíc ani nejsem fanda houbiček.  Samostatně tento aplikátor stál cca 60 korun což je v porovnání s cenami na ebay (cca 15 - 20,-) docela pálka.


Štětec na make up 16 cm z toho 2 cm

Ze začátku jsem ho používala na zapracování make up, ale díky menší velikosti mi zas tak nevyhovoval. Používám ho na zapracování korektoru. Místy štětec pustil pár štětin, které ale úplně nevypadávají, ale zůstávají trčet .


 Štětec na oční stíny 14,5 cm z toho 1,5 cm štětiny

Na nanášení klasických stínů opět není moc vhodný, ale u krémových stínů s ním problém nemám. Stejně tak dobře by se dal použít i na nanášení korektoru.


Štětec na stíny/rtěnku 14 cm z toho 1,2 cm štětiny

Podle popisu je štětec určený na stíny nebo na rtěnku. Já ho používám na vykreslování spodní linky. Na rtěnku jsem ho nikdy nepoužila, takže jeho funkce nemohu v tomto ohledu hodnotit.


Štětec na obočí a linky 17,2 cm z toho 1 cm štětiny na obočí a 2,2 kartáček na rozčesávání 

Můj nejoblíbenější štětec na úpravu obočí. Štětiny jsou pevné a celkem široké takže jde dokreslování o poznání rychleji. Ke kartáčku na rozčesávání nemám co dodat. Za mě opravdu fajn štětec.



Tím bych uzavřela kapitolu štětců Essence a příště se podíváme třeba na štětce Avon. Napiště mi zda máte také štětce Essence a jak Vám vyhovují. 

Předchozí díly kosmetických štětců:

1 komentář:

  1. Mně se ty štětce ze sady hrozně líbí vzhledově, ale přece jen na Essence jsou dost drahý, tak jsem se pro tentokrát ovládla :-D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý Váš komentář..