středa 10. prosince 2014

Moje hubnutí

Původně jsem na tohle téma článek v dohledné době psát nechtěla, ale Lenča tak dlouho naléhala, až jsem si řekla proč ne. Popravdě netuším, co si od tohoto článku slibuje a ani já sama netuším, zda pro Vás bude nějak přínosný.

Listopad 2009
Jak jsem ke svým kilům navíc přišla, už jsem objasnila tady.
S váhou jsem nikdy problém neměla. Od šestnácti jsem se držela mezi 52 – 55 kily. Proto byl pro mě bleskový nárůst  o to horší. Bylo to jako se probudit „ze dne na den“ v jiném těle.  Snad krom ponožek jsem musela vyměnit celý šatník.  Ani okolí si nenechalo ujít příležitost si do mé váhy rýpnout.

Srpen 2012
Sama jsem nikdy nikoho váhu nekritizovala. Podle mého názoru je každého soukromá věc  jestli chce připomínat žehlící prkno nebo jestli chce mít pořádná madla lásky. Hlavní je snad jestli je sám se sebou spokojený. O to víc mě mrzelo a štvalo, že se do mě strefovala  kamarádka, která vždy byla krev a mlíko ale časem se vydala na dráhu anorektičky. Nejvíc snad prudila jedna z dalších „kamarádek“ pro níž je každý s váhou nad 55 kilo prostě tlustej a neustále se mi snažila vymývat mozek řečma o pilulkách a čajích na hubnutí. Nejdřív mi v hlavě hučelo že jsou to zvířátka dávající mlíko, nakonec jsem je už v soukromí titulovala dámským přirozením. Omlouvám se ale fakt jsem byla jejich přístupem vytočená. Jako by většina z nich se mnou kamarádila jen kvůli vzhledu mé postavy.  Díky bohu za nově nalezené kamarádky, které jsou také krev a mlíko.  Jejich podpora mi hodně pomohla. A ne jen jejich. Velké díky patří i Vám. Internet je hodně anonymní místo kde si každý může dělat co chce a proto jsem moc ráda, že od Vás se žádných urážek ani narážek nedostalo. Naopak přišla vlna povzbuzení a chvály.  Ve velkém množství videíí vidíte pouze můj obličej, ale i tak mi třeba napíšete, že je vidět, že jsem pohubla.  Je to pro mě motivující víc než urážky. Ne každý to tak ale musí mít.

Leden 2014
Prosinec 2014 (cca 4 měsíce bez pohybu)



Leden 74 kilo
Prosinec 64,7 kilo
Fotografie dělí 9 kilo ale ...
mě přijde, že to vůbec není vidět.

To co asi většinu zajímá je, jak jsem zhubla. Jestli čekáte nějaký cvičební rozvrh či sestavený jídelníček tak bohužel.

První co jsem změnila bylo vysazení antikoncepce. Původně to bylo za účelem pořídit si miminko, ale myslím, že snad každý ví, že přítel vzal posléze do zaječích.

Už pouhým vysazením jsem ztratila 4 kila. Pak muselo přijít na řadu cvičení a mírná úprava jídelníčku. Od začátku mi nešlo o to zhubnou rychle ale spíš dlouhodobě.  Věděla jsem, že překopání jídelníčku jako vynechání bílého pečiva, knedlíků a dalších nezdravých jídel mi nepomůže. Nejsem tip, který by dlouhodobě vydržel jíst jen zdravé a doporučené potraviny. Rozhodla jsem se zmenšit porce, ale stále jíst to na co jsem zvyklá a přidat víc pohybu.

Přidat pohyb v mém případě znamenalo dělat cokoliv, protože pohyb mě zcela míjel. Takže jsem začala s Jill  nejdřív 30 shred pak Ripped in 30 a nakonec  killer abs. Všechno to snažení mi přineslo jen cca tři centimetry dolů a úbytek dvě kila. Nakonec jsem si vyprala některé cviky z kanálu a začala běhat.
Nejdřív s kamarádkou, ale protože moje kondička byla k prdu a uběhla jsem sotva 100 metrů a pak si musela dát pauzu moc dlouho nám to nevydrželo. Hecování slovy „makej“ „nezpomaluj“ „přidej“ na mě mají spíš odrzující efekt, takže jsem začala běhat sama jen se sluchátky v uších. Rychlost i pauzy jsem si pak určovala sama a překvapivě mě nudné běhání bavilo.


Sedm měsíců (počítám  jen do července)  mi přineslo mínus 9 kilo což si myslím, že není tak zlé. Co jsem nastoupila do práce jsem cvičení a běhu už nic nedala, ale váha zůstala stejná. Naštěstí neroste ale bohužel ani neklesá, ale i tak jsem blíže k cíli. Původně jsem chtěla do konce roku shodit ještě sedm kilo, ale díky tomu, že jsem od rána do večera v práci není čas a ve finále ani nálada. Přesto doufám, že za rok touhle dobou budu mít svých vysněných 58 kilo. O své původní váze 52 kilo se ani neodvažuji snít. Tak uvidíme jak to doopravdy bude. 

*Doufám, že zarytí odpůrci oplácaných těl pohled na moje bůčky moc nepohoršil a že se nepo... Předem upozorňuji, že komentáře typu hnusná tlustá krávo zveřejňovat nebudu. Za prvé je to jediné místo kde mám nad podobnými výlevy moc a mohu je zastavit a za druhé nehodlám obtěžovat slušné čtenáře nějakou slohovou prací s nadměrným výskytem sprostých slov.

13 komentářů:

  1. ahoj, obdivuji tvou snahu a máš pravdu, ve videích je to poznat. Tobě se to zdát nemusí, ale na těch fotkách to vidět je. tak jen odhodlání a pokračuj dál.. držím ti palce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci moc děkuji. Možná sama moc změnu nevidím protože se prostě vidím každý den. Doufám že v letošním roce se dostanu alespoň na hranici 60 kil a budu nejspokojenější :-)

      Vymazat
  2. Verunko, jsme na tom podobně, akorát ty jsi fakt dobrá, že si s tím začala dlouhodobě něco dělat! :) Mám úplně tu samou fotku u moře jako ty z r. 2009, akorát ještě o rok dříve a když se na ní kouknu, chce se mi brečet :D Těch krásných 45 kg je tatam :( :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klárko děkuji. Možná nemáš svých 45 kilo ale pořád si krásná baba :-* Věřím, že i ty časem budeš mít zase svou vysněnou postavu.

      Vymazat
  3. Veruu, já jsem moc ráda za tenhle článek, moc jsem na něj těšila :-) Na fotkách určitě JE vidět, že jsi zhubla, ale víc je to poznat v reálu a určitě to sama i cítíš na oblečení. Na 57-58 kilo bych se taky chtěla dostat, to je zas moje původní váha před ztloustnutím :-D A byla naprosto ideální.

    OdpovědětVymazat
  4. Krásný článek, moc za něj děkuji.
    Je to přesně tak, jak píšeš. Důležité je, v jaké psychické pohodě člověk je, než aby řešil kilo dvě navíc.
    Jen kvituji pohyb, zdravý jídelníček. :-))
    Moc Ti to sluší a i slušelo, ale obdivuji ten úspěch. At se daří :-))

    OdpovědětVymazat
  5. kočko náhodou ta změna je parádní, za to klobouk dolů a je tak dál :))
    sama moc dobře vím, jaké to je ...ať si každej říká co chce, antikoncepce mi přinesla pěkných pár kilo, se kterýma pořád bojuju :( a taky teď moc není čas, člověk přijde z práce unavený a je rád, že leží :) hlavně to špatný počasí je pro mě hrozně odrazující, tak už aby bylo jaro :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím počasím máš naprostou pravdu. Dřív mi nevadilo cvičit doma ale co jsem se naučila běhat tak mi ta příroda, čerstvý vzduch a sluníčko prostě chybí. Už aby bylo prostě jaro :-) A neboj však mi těm kilům letos nakopem zadek!

      Vymazat
  6. Veru, gratuluju k úžasným výsledkům. A jsem hlavně ráda, že to máš všechno srovnaný a kamarádíš se už s těma správnejma lidma:-)

    Užij si Vánoce. Na hubnutí je celý příští rok:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc Luci. Tobě i celé tvé rodině přeji vše nej nej a plno úspěchů v roce 2015

      Vymazat
  7. Pěkný článek, ve kterém jsem se taky našla. Během dvou let jsem přibrala asi 14 kg, předtím jsem byla kost a kůže. Kvůli velkým psychickým problémům na VŠ jsem hubla a měla i 52 kg (mám těžké kosti, tak to bylo málo). Potom jsem si našla po skoro roce sedavé zaměstnání, nebyl čas jíst a celkem rychle jsem přibrala. Na pohyb jsem neměla ani čas, ani náladu a dost jsem jedla sladkého atd. Teď se cítím docela dobře, i když bych si přála menší břicho a stehna. Snažím se pravidelně jíst, nestresovat se (což ne vždy jde) a taky trochu cestovat, procházet se a hýbat se. Času je však stále málo, člověk přichází pozdě domů a to už nemá na nějaké cvičení ani náladu. Ráda bych se alespoň zpevnila, protože mi ta postava jinak vyhovuje. Vidím, že jsem více ženská a konečně ve svých skoro 27 letech mám nějaká prsa :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím pohybem je to zkrátka zapeklité. Ne vždy je čas a nálada a sedavé zaměstnání je mor. Také bych si přála ještě trochu menší bříško a stehna - ty mě asi trápí nejvíc ale snad se mi podaří zpevnit a budu spokojená. Určitě dej vědět jestli si našla čas a chuť na zpevňování a jak to jde. motivace totiž není nikdy dost :-)

      Vymazat

Děkuji za každý Váš komentář..