pondělí 2. února 2015

The Balm: Nude Tude original vs fake

Značku the Balm asi nemusím nijak dlouze představovat. Většina z Vás si při vyslovení značky vybaví úžasné retro obaly a jiní zase kosmetiku, která není testovaná na zvířatech a neobsahuje parabeny.

Nahoře fake, dole originál.

Ve své kosmetické sbírce mám i nádhernou paletku Nude Tude, kterou jsem dostala k Vánocům a o něco déle vlastním i fake paletku, kterou mi zaslala jedna má odběratelka. Rozhodla jsem se je Vám v dnešním článku porovnat. Ne abych Vám na konci článku řekla, že když nemáte na originál kupte si fake. To vůbec! Tímto článkem bych ráda ukázala rozdíly mezi paletkami. Na některých serverech se totiž může stát, že prodávající nabízí originál ale doma Vám pak přistane fake paletka. 

Už na první pohled lze poznat zda máte štěstí a vlastníte originál či nikoliv. Originální paletka má obal lazený do hnědé barvy zatímco padělek do šedivé. 

Fake
Originál.

Dalším drobným rozdílem na obalu je znak za slovem "tude". Fake má za slovem TM, originál R v kroužku.

Nahoře fake, dole originál.

Zadní strana obalu se též v "drobnostech" liší. Fake má opět jiný odstín žluté a celkově je písmo i zobrazené stíny mírně rozpité. Kód pod vyobrazeným štětcem je jiný a zcela chybí QR kód. 

Fake

Fake paletka je celkově z měkčího kartonu. Zrcátko lze lehce ohnou pod zbytek paletky jak vidíte na obrázku. Originální paletka mi takto ohnout nejde. Zrcátko je stejně velké jako u originální paletky, jen já ho mám tak ušmudlané od lepidla, že jsem se ho styděla i vyfotit. Na fotce se též můžete všimnout, že je obal místy pomačkaný a po vyndání štětečku z výřezu je vidět obyčejný karton. U originální paletky ve výřezu pokračuje žlutý karton ve stejném odstínu jako má samotný obal. 

Original

Štětečky jsem netestovala ani u jedné paletky. Oba mají umělé štětiny a ani jeden nepovažuji za něco co bych v případě ztráty postrádala. U štětců je mírný rozdíl v délce štětin i jejich hustotě a každý má i jinak barevné logo.

Nahoře originál, dole fake.

A konečně se dostáváme ke stínům. Podle údajů na obou obalech by měla mít paletka 11,08g, ale přiznám se, že jsem ani jednu před prvním použitím nevážila takže nemohu říct, jak se váhově liší.

Fake

Co se ale určitě liší jsou odstíny a také pigmentace jednotlivých stínů. Swatche jasně zachycují nejen rozdílné odstíny ale i rozdílnou pigmentaci. Každý swatch je v jedné vrtvě. Vlevo je vždy fake vpravo vždy originál.


Original

Sassy

Stubborn

Selfish

Snobby

Stand-offish

Sultury

Druhá část paletky se také liší v názvu jednoho stínu. Zatímco originál má stín s názvem Seductive, fake má stín s názvem Schitzo.

Fake

Original


Sophisticated

Sexy

Serious


Schitzo/Seductive


Silly

Sleek

Nebudu lhát, že originál je bezkonkurenční. Některé stíny jsou zkrátka méně pigmentované než fake a některé odstíny se mi dokonce i líbí víc. Zásadní rozdíl ale vidím v samotné konzistenci stínů. Obě provedení se tváří, že ukrývají stejně máslové stíny, ale po pár použití se u fake paletky začínají ve stínech dělat hrudky, které vedou k větší prášivosti a také k následnému opadávání při samotném líčení.  

Fake/Original

Co se týče výdrže samotných stínů nemám co bych vytkla ani jedné z paletek. Pod stíny používám bázi a s ní zůstanou na místě dokud je neodlíčím. Nafotce výše mám vlevo oko namalované fake paletkou a vpravo originálem. Používala jsem stejné stíny a přesto se můžete všimnout barevných nesrovnalostí. Fotka je pořízena osm hodin od nalíčení (nedokonalosti mojí pleti prosím ignorujte).

Co říct závěrem? Obě paletky mám svým způsobem ráda, každá nabízí něco co té druhé do jisté míry chybí. U fake paletky je samozřejmě velké mínus, že si hraje na originál a provedení obalu je hodně tragické. U samotných stínů mě mrzí, že po čase hrudkují, ale myslím, že být v jiné krabičce s jiným názvem tak to ani neřeším. 

Originál paletka má pár vad na kráse v podobě několika špatně pigmentovaných stínů, přeci jenom za necelých 900 korun bych čekala větší slávu. Samotné odstíny by se od sebe mohly trochu více lišit, aby na oku byly patrnější jednotlivé přechody, ale i přesto jsem moc ráda, že ji vlastním.

Originální paletku v případě zájmu můžete zakoupit zde.

A otázky na Vás. Máte doma paletku od the Balm? Jaké jsou Vaše zkušenosti? Jste spokojené nebo přišlo trochu zklamání?







1 komentář:

Děkuji za každý Váš komentář..