středa 25. března 2015

Destrukční deník 2

Jelikož se předchozí díl těšil zájmu, rozhodla jsem se v podobných článcích pokračovat a tak jsem zpět s další várkou fotografií, které zachycují některé úkoly z Destrukčního deníku. Opět se budu opakovat, ale většina úkolů není dotažená dokonce, ale kdybych je měla ukazovat až po dokončení, tak si na článek pěkně dlouho počkáte. 


Následující úkol hned za terčem, který jsem ukazovala minule je vlepit listí a další nalezené věci. Já si předkreslila růži a následně vytvořila její květ z usušených květů. Bystřejší čtenáři určitě vidí, že ve směsici čar je i text (Růže od Ondry 7.2.2015). Ano, ano jedná se listy z pugétu, který jsem dostala k svátku a který mi tak záhadně rychle zvadl. 



Následující dvoustranu asi nemusím nijak dlouze popisovat. Snad každý si ze základní školy pamatuje na kytičky tvořené pomocí kružítka. Musím se přiznat, že vybarvovaní nebylo nic lehkého, zvlášť když už jsem z druhé strany měla nalepené suché lístky růže. Příště to chce víc myslet :-)


Frotáž - snad každé malé dítě někdy dělalo frotáž s penězi. To bylo také to první co mě napadlo pod stránku narvat, ale zase dělá to každý. já nakonec zvolila zapalovače z cest. Takže můžete vidět Tureckou vlajku, list marihuany z Amstru. Uprostřed je pak tvář ženy, která symbolizuje bůhví co. Škorpion je vzorem na zapalovači jehož původ je nejasný a jako poslední nesmí chybět Eiffelova věž - suvenýr jak jinak než z Paříže. 


Úkol s trháním stránky na proužky byl ze začátku oříšek. Viděla jsem několik zpracování do sukně alá Hawaii nebo do obrysu budov v západu slunce, ale nic takového jsem nechtěla. Takže nakonec jsem na stránku nalepila organzu a celé dílo má představovat závěsy. Na protilehlou stranu jsem napsala pár citátů o snech a mezi ně vlepila hvězdičky. Jak můžete vidět, poslední citát stále nemám, takže pokud máte nápady tak prosím s nimi do komentářů.


Po odhrnutí "závěsů" se objeví pohled na měsíc a velký vůz. Obloha je vybarvena obyčejnou černou pastelkou a měsíc jsem vytvořila pomocí lepidla a stříbrného pigmentu. Každý pruh závěsu pak nese jeden z citátů  o snech. 


 Ke kreslení čar za chůze nebo v jedoucím autobuse jsem se zatím nedostala, ale přepsala jsem si na stránku zatím text písničky Cesta od skupiny Kryštof ve spolupráci s Tomášem Klusem, protože mi nikdo nevymluví, že ta písnička je prostě dokonalá.


Pokreslit stranu kruhy a zároveň mít jiný nápad než tisíce jiných lidí byl také oříšek. Nakonec mě zachránila dívenka dělající bubliny a na protilehlé straně se v kruzích zase ukrývají jednotlivá znamění zvěrokruhu.

Žvýkání stránky nebo všeobecně papíru je pěkně hnusné. Viděla jsem několik zpracování tohoto úkolu a musím se přiznat, že mě zaskočilo, že většina Američanů zde kreslila nakousnuté donuty. Jablíčko od Applu jsem nepotkala ani jedno a tak jsem toho musela využít. Jablíčko ze kterého na druhé straně leze červík je vystřižený vzor z naší kuchyňské záclony. ne nebojte, nezničila jsem mamce záclonu, ona stejně potřebovala zkrátit..


Psát stále dokola jedno slovo je doslova na bednu. Jaké jiné slovo než Paris bych já takový milovník Paříže mohla zvolit? Asi žádné a abych neměla jen dvoustranu barevně popsanou jedním slovem, rovnou jsem si tam tu moji milovanou věž i nakreslila. 


Umístěte na stránku lepkavé věci. Těžce neoriginálně jsem sem začala lepit samolepky zvířat. Pořád lepší než použité žvýkačky. Časem by z toho měla být taková menší Zoo tak si počkejte na finální verzi. 


Kapat a obtiskávat se mi nechtělo a tak jsem pomocí laků na nehty kreslila a následně obtiskávala. Výsledkem je roztomilý motýlek, kterému se třpytí křídla. 


Vyšívání ani zašívání mi nikdy nešlo, ale po přečtení zadání jsem měla okamžitě jasno. Pár dní předtím jsem totiž viděla úžasnou proměnu od Lukyho a tak jsem se ji rozhodla přenést i na stránky svého deníku. 


Předposlední úkol který Vám dnes ukážu bylo udělat svinčík a následně ho uklidit. Vytiskla jsem si tedy dvakrát dnes už profláknutou fotku mého líčení inspirovaného pávem. Obě fotky jsem rozstříhala na obdélníčky a následně nalepila. Na jednu stranu bez ladu a skladu, občas proložené kousky pavího peří a následně tak jak to má být.


Posledním úkolem bylo navonět stránku oblíbeným parfémem. Já si vystřihla několik oblíbených parfémů z katalogu Avon a následně jimi stránku navoněla. 


A jsme opět na konci. Doufám, že se Vám některé zpracování úkolů líbilo a podělíte se o své názory dole v komentářích. A ještě jednou připomínám, pokud máte nějaký pěkný citát o snech tak šup s ním do komentáře. 














2 komentáře:

  1. Ty kružítka na kytičky jsem zbožňovala!!! :D

    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem to malovala všude. Na sešity, při výtvarce i na desky na výkresy. Byla to posedlost. Udělala jsem to i kamarádce do památníku :-D

      Vymazat

Děkuji za každý Váš komentář..