pondělí 16. března 2015

theBalm Instain - Pudrové tvářenky Pinstripe a Toile

Po recenzi na sestřičky Mary Lou a Cindy Lou a srovnávacím článku na paletku Nude tude jsem tu zpátky s další recenzí na kosmetiku theBalm. Tentokrát se podíváme na dvě tvářenky z řady Instain. 
V nabídce je celkem šest barev, které seženete za 549,- zde.



Jako první se opět podíváme na obal. Jako většina ostatních produktů této značky mají i tvářenky obal papírový. Osobně mi to přijde krásné i když s odstupem času je nejspíš budu hodnotit jako nepraktické. Možná se zamažou bez možnosti je uvést do původního stavu, možná se potrhají. Kdo ví, zatím jsem spokojená, ale je pravda, že veškeré produkty v papírových obalech sebou neberu na cesty. 


Každá tvářenka má svůj speciální papírový sešupovací přebal,  který má stejný potisk jako obala samotný. Vzhled obalu lehce připomíná titulní stranu retro časopisu pro ženy. Mě osobně se zamlouvají tyto obaly více než ty kde jsou vyobrazené ženy ve spodním prádle (např pudr Sexy Mama). Samotná knížečka ukrývá krom samotného produktu i praktické zrcátko, které se dá opravdu použít. Lem kolem samotného produktu se vždy odvíjí podle názvu samotné tvářenky. Co k tomu dodat? Prostě vymazlenost do posledního detailu. 

Nápis nad zrcátkem
Původně jsem měla zálusk na odstín Houndstooth (Mauve), ale bohužl mi ji někdo vyfoukl a tak jsem se rozhodla zariskovat a sahla jsem po odstínu Toile, který je na stránkách popsaný jako jahodový. Já jsem milovník fialových tvářenek i když ani nevím zda mi sluší a tak jsem se trochu bála, že jahodovou krasavici možná ani nevyužiju. 


Zbytečná obava. Odstín ač se zdá možná až moc růžový má sklon i k fialové a je to skvělá barva právě na zimu kdy Vám od mrazu růžový tváře. Pigmentace je naprosto úžasná, takže při nanášení doporučuji mít lehkou ruku. Konzistence není tak máslová jako má třeba Mary Lou, ale přesto nepráší. 


Druhým zvoleným odstínem je Pinstripe  a jedná se podle popisu na stránkách o švestkový odstín. U nás mají sice švestky jinou barvu, ale já si výsledný efekt představovala něco jako Sin od Nars což je nakonec pravda. Jen s tím rozdílem, že Sin není tak pigmentovaná a nemá takový zlatavý odlesk. 


Odstín Pinstripe mi prijde trochu máslovější než Toile a i u něj platí mít lehkou ruku. Obsah tvářenek je 6,5 gramu což je při jejich pigmentovanosti množství, které se snad nedá spotřebovat. 


Z tvářenek jsem nadšená a řadím je na přední příčky mojí kosmetické sbírky. Pokud Vás nějaké odstíny zaujaly radím vám, sledujte stránku theBalm na facebookové stránce za poslední rok se tam totiž nejméně třikrát objevila akce 2+1 zdarma. Tuhle akci jsem ostatně využila i já.

Toile a Pinstripe

Máte také nějakou tvářenku od theBalm nebo dáváte přednost jiným značkám?

4 komentáře:

  1. Tvářenku od The Balm nemám žádnou. Chtěla jsem Hot Mama, ale mám takových odstínů asi už dost. Teď mám v plánu paletku na oči. Rozhoduji mezi Nude Tude nebo tou novou Nude Dude, nevím kterou, nejlépe obě :D Počkám si na akci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta nová paletka vypadá hodně dobře. Asi taky budu hlídat nějakou akci. ne že bych těch paletek neměla dost, ale když ony jsou tak krásný.

      Vymazat
  2. Ty jejich obaly miluju :)

    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou úžasný. Nejradši bych měla doma všechno a kochala se :-)

      Vymazat

Děkuji za každý Váš komentář..