středa 8. dubna 2015

Jak cvičím a má motivace


Sem tam mi přistane ve schránce vzkaz, že mě obdivujete, že jsem u cvičení vydržela a následují dotazy čím se motivuji a co vlastně cvičím. Chcete radu a já bych Vám ji moc ráda dala, ale.. Ale nezaručím Vám, že co funguje u mě bude fungovat i u Vás. Každý vyžaduje jiný způsob motivace a jiné cvičení. Ne každý si totiž může dovolit cvičit to stejné jako sousedovic Tonička.



Motivace...

Stanovte si reálný cíl. Z mého pohledu je lepší si stanovit menší cíl než velký a pak být nešťastný, že to nejde podle plánu. Být nešťastný je demotivující.  Je jedno zda si cíl vytyčíte v centimetrech nebo kilech, pamatujte, ale že svaly jsou těžší než tuky, takže můžete mít ve výsledku o tři kila více ale o několik centimetrů méně v pase a přes boky. 

Někdo může brát jako motivaci posměch okolí, fotky vypracovaných holek na sociálních sítích, vaše vlastní fotky kde jste štíhlejší nebo to mohou být jen staré kalhoty do kterých se chcete zase vejít. 
Co motivuje mě? Fotka z prázdnin. Sice vím, že moje postava už úplně stejná nikdy nebude, ale i tak jí považuju za dobrou motivaci. (Mimochodem opravdu mi přišlo děsně sexy se takhle fotit - ach ta dětská blbost)!



Ač se to na první pohled nezdá motivující je i výběr správného pohybu. Těžko Vás bude bavit chodit do fitka když nemáte rádi, když Vás při sportu sledují jiní lidé. Já osobně nejsem na týmové sporty, takže žádný basket, tenis, florbal ani posilovna. Navíc bych musela dojíždět a čas který bych strávila na cestách můžu věnovat přímo cvičení. 
Můžete jezdit na kole, bruslích, chodit běhat nebo se jen svižněji procházet. Je to na Vás, ale musí Vás to bavit. Těžko vydržíte u pohybu, který půjdete dělat už předem otrávení. Na internetu je navíc nepřeberné množství cvičících videí které můžete praktikovat v obýváku na zemi a sledovat u toho třeba oblíbený seriál. 

A v neposlední řadě nezapomeňte ani na outfit. Já si koupila běžecké boty, tričko, kalhoty i mikinu. Všechno mám ve své oblíbené fialové barvě (viz úvodní fotka článku) a to oblečení natolik miluju, že bych v něm nejraději chodila i spát. 
Posledním bodem motivace je hudba. Já si bez ní nedokážu cvičení nebo běh představit. V aplikaci Spotify jsem si vytvořila playlist přímo na běhání. Jsou tam písničky svižné i když některé opravdu už staré, ale baví mě a to je hlavní. Nic ucajdaného jen ať to pořádně sviští!

Cvičení...

Možná Vám bude trvat než najdete ideání cvičení pro Vás, ale to vůbec nevadí. Také jsem se dlouho hledala, Přes dlouhé mučení s Jill jsem se nakonec našla až v běhání a když není počasí mám vytvořenou sestavu z cviků, které mě baví. 


Ve videu najdete většinu cviků z mé sestavy. Schválně říkám většinu, protože některé cviky jsem naprosto vypustila a nahradila je jinými. Cviky které vypouštím je veškeré skákání (doma si to nemohu dovolit - v ložnici by spadl lustr) a nedělám ani výpady v před protože mám bolavé koleno. Vždy začínám protažením. Každý cvik se snažím opakovat třicetkrát, ale klidně si je můžete rozdělit na polovinu a odcvičit je ve dvou sadách. 

Mojí největší favoritkou je ale slečna známá prostřednictvím youtube kanálu s názvem Blogilates


Natočila už přes 300 videí a je mi sympatická nejen vzhledem ale i samotným přístupem k videím. Navíc oceňuji její rozdělení do seznamů díky nimž si snadněji najdete video zaměřené na partie které chcete procvičovat.


Videa jsou krátká a stačí je vidět jen párkrát. Cvik si zapamatujete a tak nemusíte pouštět video pořád dokola. Já u cvičení sleduji beauty videa. Šetřím tak čas zjistím kdo má jaké oblíbence a zároveň dělám něco pro svou postavu.


Poslední video podle, kterého cvičím, jsem objevila celkem nedávno a baví mě na něm především to, že vypadá jako tanec. Vlastně si ani neuvědomujete že cvičíte a deset minut uteče jako voda. 


Doufám, že článek odpověděl na Vaše otázky ohledně toho co přesně cvičím. Na tenký led otázky stravování se pouštět nechci. Nijak zvlášť jsem stravování nezměnila, jen jsem zmenšila porce a snažím se nejíst po osmé hodině večer. 

A Vám ať už se rozhodnete pro jakýkoliv pohyb přeju spoustu motivace, protože to je to hlavní co Vás dovede k výsledkům a vytouženému cíli. 

2 komentáře:

  1. Já Tě obdivuji :-))) jsi opravdu dobrá a já si myslím, že rozhodně hubnout nepotřebuješ. Máš pěknou postavu, ale vše je o tom, jak se člověk cítí :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych chtěla mít míň vypouklý břicho a hubenější stehna. Vadí mi jak se mi při chůzi šoupou o sebe a v létě je to nepříjemné. Snad se alespoň trochu zpevním.

      Vymazat

Děkuji za každý Váš komentář..