středa 20. května 2015

Jak si žiju #5


Dostala jsem nečekané volno uprostřed týdne a také bleskový nápad, že pojedeme s kamarádkou na malé nákupy do Prahy. Stejně okamžitý byl nápad, že to bude námětem na dnešní článek. Bohužel jsem během nákupů nějak zapomněla fotit doprovodné fotografie. Nevadí! Poradím si i bez nich.


S T. jsme domluvené, že mě vyzvedne po půl desáté. Samozřejmě je opět nedočkavá a ve čtvrt na deset už mě prozvání, že je před brankou. V tu dobu jsem ještě v pyžamu a dokončuji líčení. Nejsem ještě ani učesaná. Měla jsem mít ještě patnáct minut čas. Samozřejmě mi to dá sežrat, že jdu zase pozdě. Můžu Vás ujistit, že nechodím pozdě, ale všichni ostatní zbytečně brzo :-D

Jako cíl nákupní horečky volíme Arkády Pankrác i když já mám ještě zaječí úmysly na Chodov, protože tamní Sephora má stojan Urban Decay a já ho prostě musím vidět i když nejsem skalní fanoušek.


Navrhuji strategii nejdřív obchody obejít a okouknout nabídku a pak až teprve zběsile utrácet. Znáte to. V jednom obchodě si koupíte šaty za 499,- a v dalším objevíte ještě lepší a levnější a pak máte chuť si vyškubat vlasy. Přesně tomu jsem chtěla předejít a zpětně se musím pochválit jaký to byl úžasný nápad. 

Courání po obchodech začínáme kolem půl jedenácté ve Sportisimu a jedeme postupně téměř obchod za obchodem. Kolem půl jedné ještě nemáme nic koupeného ale kotvíme v jídelním koutku a hřešíme mekáčem. U jídla si vynutím návštěvu Chodova. Ona když je T. hladová tak ve chvíli kdy jí dáte jídlo Vám odsouhlasí cokoliv. 

Teprve na Chodově začne nákupní horečka. Zaútočím na Douglas kde mají konečně mé oblíbené Batiste suché šampony XXL volume. Sice cenovka hlásí, že stojí 109 korun, ale samozřejmě mi pokladní účtuje 129,- je mi to fuk, za tenhle zázrak bych dala i 150,-. 

Další zastávka je v NY kde mají na rozdíl od Arkád i pár slevových stojanů a co víc ve slevě tu mají i mnou vyhlídnutý svetřík. Na Arkádách za 349,- a tady je ve slevě za 199,- nejsem blbá a okamžitě ho beru. Přihodím si tam i třičko s 3/4 rukávem a jsem připravena na další obchod. To T. tam slevy vzala daleko větším útokem.


Následuje návštěva Sephory. Bytostně to nesnáším, jak se na Vás hned sesype milion prodavaček. Proběhnu ke stojanu Urban Decay a zaváhám zda víc toužím po Naked 2 nebo po Electric. Potřebuju si to promyslet a samozřejmě konzultantky krouží kolem a neustále mi do toho kecají. Začínám být vytočená. Obejdu si ostatní stojany a pak jednu z konzultantek požádám o Naked 2, kterou mi rychle odnese na pokladnu abych ji náhodou nechtěla ukrást. Týpek za pokladnou mi takovou rychlostí narve jejich kartu , že nestačím říct ne a z toho šoku zapomenu i své telefonní číslo které po mě chce. Neustále mlátí paletkou o kasu protože nejde odkódovat a já mám chuť mu říct ať se uklidní, že to stojí čtrnáct stovek a chci to mít v celku. 

Ostatní obchody prolítneme ale nic moc nás nezaujme. Já se po cestě na metro ještě zastavím v Tally Weijl a koupím své oblíbené nátělníky v akci 2 kusy za 198,-. Až v metru mi dojde že mi týpek nedal ani doklad o zaplacení, hlavně že mám jejich debilní kartičku.


Na Arkádách vběhneme ještě do některých obchodů znovu pro předem vybrané kousky. V mém případě to znamená pro dva vonné vosky od Yankee Candle do knih Dobrovský a pro Calliope pro skorts. Vím, vím tohle byl hit loňského léta, ale to jsem měla o deset kilo víc a žádné jsem neoblékla a tak jsem si to chtěla dopřát alespoň letos. Jako poslední jsem opět byla jako ovce a v Nanu Nana jsem si koupila zavařovací sklenici s brčkem v modré barvě. Líbí se mi hlavně ten nápad, kdy se mi v létě nebudou v pití topit mouchy, včely a jiná havěť. 

Arkády opouštíme kolem páté hodiny a jsme vyřízené. Jsem celá ulepená a zralá na sprchu. Moc jsem to s outfitem nevychytala. Vzala jsem si boyfriend kalhoty a volné tričko, ale kraťasy a tílko by byla lepší volba.  V autě je asi milion stupňů a navíc se začínají tvořit kolony. Tyhle dvě věci mají jediný výsledek - začíná mi hrabat.


Konečně jsme doma. T. jde ještě na kávu a potom odjíždí domů. Rychle si dám sprchu, vybalím koupené věci, nafotím Vám něco málo na instagram a mažu se dívat na hokej.


Výhra hokejistů mě těší ale nijak zvlášť jí neslavím, jsem dost unavená a navíc jdu ráno do práce, takže si v rychlosti nachystám věci a jdu spát. 

4 komentáře:

  1. Pěkně strávený den. Taky občas zajedu do Prahy na takové větší nákupy. Nejradši chodívám také do Arkád a na Chodov, protože je to blízko u sebe a dá se tam sjet jen pár stanic metrem. Hlavně tam maji většinu mých oblíbených obchodů. Moje nakupování je podobné protože si také nejdřív obchody obhlídnu a až potom jdu utrácet.. Ještě abych nezapoměla, ráda nakupuji i v Paladiu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já Palladium moc ráda nemám. Přijde mi hrozně zmatené a vždycky mě stojí spoustu námahy než se dostanu kam potřebuju :-D

      Vymazat
  2. Super článek :) já mám v plánu taky typ těchto článků, ale nějak zapomínám fotit :D :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý Váš komentář..