pondělí 4. května 2015

Kosmetické štětce: Avon


Snad nejodkládanější recenze na mém blogu i na youtube. Štětce Avon jsou poslední "sadou", kterou vlastním, dál mám jen už jednotlivce na které také jednou dojde. Recenzi jsem si schválně nechávala jako poslední a také jsem ji několikrát odložila. Chtěla jsem si být víc než kdy jindy jistá tím co řeknu. Jsem v cíli několikaměsíčního (u některých štětců i letitého) zkoušení.




Přes výše zmíněné ale mějte na paměti, že co nesedí mě Vám může vyhovovat a naopak.

Štětec na pudr 17,5 cm z toho 4 cm syntetické štětiny


Tenhle štětec byl můj první štětec vůbec. Vlastním ho zhruba třináct let. Stál cca 159 korun a i přes jeho hrubost (není to vyloženě šmirgl ale mám i jemnější štetce) ho používám do dnes. Skvělý je hlavně na tvářenku nebo konturování.

Kabuki štětec na pudr 6,5 cm z toho 4 cm přírodní štětiny



Opět jeden z prvních štětců, které jsem si pořídila. Štětiny jsou hrubé, ale husté. Dlouhou dobu, vlastně až do založení blogu jsem ho používala na pudr a bronzující perly. Cena byla kolem 180 korun. Dnes už štětec nepoužívám a mám ho vlastně jen schovaný z nostalgie.


Zlatá sada byla dárek k nákupu vůně Ungaro a taštička obsahovala tři štětce (na tvářenku a dva na stíny) alespoň myslím. Aplikátor s houbičkou na stíny už jsem dávno ztratila.

Štětec na tvářenku 13,5 cm z toho 3,8 cm přírodní štětiny



Štětec mám zhruba šest let a párkrát jsem ho použila. Byl převážně v kosmetické taštičce jako nouzovka. Štětiny jsou totiž pěkný šmirgl a navíc se rozlézají do všech stran. Ve sbírce je opravdu jen z nostalgie.

Štětec na stíny 12 cm z toho 1 cm přírodní štětiny


Z této sady jediný použitelný štětec. Mám ho oblíbený hlavně na cestování. Je zkrátka malý a skladný. Bez problémů  s ním nanesu klasické stíny i color tatto. Velký palec nahoru mají štětiny, které i po letech drží tvar, zatímco rukojeť už je značně odřená.


Růžová sada byla dárek od kamarádky a o to víc mě mrzí konečný verdikt. Sada se ještě občas objeví v katalogu za cenu 129,- a výš. Obsahuje opět tři štětce a pouzdro, které není vůbec špatné.

Štětec na pudr 15 cm z toho 4 cm syntetické štětiny



Nejhorší štětec, který doma snad mám. Svou velikostí je na pudr k nepoužití, leda že máte pět minut čas na jeho nanesení. Na tvářenku používat také nejde. Jeho štětiny jsou totiž tak kluzké, že nedokážou nabrat téměř žádný produkt a když tak ho nedokážou přenést na pleť. Za mě je tedy štětec na ... a vhodný je maximálně na oprašování postaviček na poličce.

Štětec na stíny 15 cm z toho 1,2 cm syntetické štětiny



Štětiny jsou celkem tvrdé a opět kluzké. Pokud nejsou stíny vyloženě máslovité konzistence nedokáže je štětec nabrat. Za mě je ale skvělý na nanášení color tatto. Praný je už několikrát a drží tvar, štětiny nevypadají. Přesto bych se bez něj obešla. Krémové stíny dokáže nanést bez problémů i spousta jiných štětců.

Štětec na rty 14,5 cm z toho 1,2 cm syntetické štětiny


Na rty mi přijde dost špatně střižený a navíc se štětiny sem tam rozjedou. Používám ho na spodní linku, dobře se s ním dostává už pod nalíčené řasy, ale i bez něj si dokážu svůj život představit.


Černá sada vlastně oficiálně sadou není. Každý štětec se dá koupit samostatně a ceny se liší katalog od katalogu. Zajímavá je na první pohled rukojeť štětců, která je umělohmotná a postupně se zužuje. Já osobně držím štětce vždy 2-3 centimetry za štětinami, takže mi řešení rukojeti nevadí, nevím však jak se s ním pracuje slečnám, které jsou zvyklé držet rukojeť na jejím konci.

Štětec na pudr 18,5 cm z toho 4 cm syntetické štětiny


Štětiny jsou krásně jemné, celkem husté a nepelichají. Osobně preferuji na pudr kratší a pevné štětiny, protože pudr do pleti "zamačkávám" pokud patříte ale do skupiny, která pouze "poklepává" bude vám vyhovovat.

Štětec na tvářenku 17,8 cm z toho 4 cm syntetické štětiny


Tady je to stejné jako se štětcem na makeup, preferuji kratší štětiny. Štětec od Avonu je má ale celkem dlouhé, řídké a se sklonem k rozjíždění aneb ke fluncání. Záleží na vašich požadavcích na štětec, ale já říkám důrazné ne!

Plochý štětec na make up 16,5 cm z toho 3 cm syntetické štětiny


Ploché štětce nemám ráda ať jsou od Sigmy nebo od Avonu. Neumím je nejspíš používat a dělají nevzhledné pruhy. Občas s ním nanesu masku, ale i rukama to je rychlejší. Z mého pohledu je tenhle štětec zase jen zbytečná investice.

Oboustranný štětec na oční stíny 15,8 cm z toho 1 cm syntetické štětiny a 6 mm houbička


Stejně jako u ostatních štětců na oči se i tenhle nejlíp používá na krémovky. Po několika vypráních stále drží tvar a nepelichá. S hrubými stíny má ale značný problém. Houbičku na druhé straně vůbec nepoužívám takže nemohu soudit zda je dobrá. Konečný verdikt? V drogerii seženete i lepší a levnější štětec na oči. Doporučuji věnovat pozornost značce for your beauty.

Kartáček na úpravu obočí 18 cm


Myslím, že k typu tohoto kartáčku není potřeba nic říkat. Slouží jako každý jiný ať už z drogerie nebo od Vietnamců.

Poslední štětec na "holení" je cestovní vychytávka. Ocení ji hlavně milovnice skladných věcí.

Rozkládací cestovní štětec 17,5 cm


Pinzeta 5 cm - je dost pevná a je celkem problém ji stisknout, na cesty ale postačí.

Kartáček na obočí 3,5 cm / délka celé části z toho 2 cm samostatný kartáček - platí o něm to samé co o předchozím kartáčku na obočí. 


Štětec na linky / dokreslování obočí délka celého dílu je 2,8 cm z toho 0,8 cm štětiny - štětiny jsou pevné, dobře střižené a nemám co vytknout.

Štětec na stíny 3 cm z toho 1 cm štětiny - opět vhodný spíše na krémové stíny, ale na cesty si prakticky nic jiného neberu takže mi vyhovuje

A to je konec Vážení! Gratuluji, jste na konci nekonečného článku.

Předchozí díly kosmetických štětců:

4 komentáře:

  1. Sice nejsem vlastníkem těch hodně drahých štětců ale tyhle mi už od pohledu říkaji že jsou nic moc, tedy až na některé. V avon katalogu vypadaji celkem solidně a kolikrát jsem o jejich koupi přemýšlela. Přijdou mi hrozně umělé a strašně ohybatelné což příliš nemusím. Moje sbírka štětců je takový mix. Něco z Dmka, potom tam mám z Rossmanu, z Elfu jich mám pár, od Loreálu. Moc bych chtěla nějaký pořádný štětec na make up, třeba od Zoevy mám vyhlídnutý

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si myslela už při objednání že to hitovka nebude, ale chtěla jsem to zkusit. Od Zoevy jsou prý štětce velmi kvalitní. Kdybych neměla takovou velkou sbírku tak bych možná o nich i uvažovala. Moc se mi líbí jejich nejnovější sada.

      Vymazat
  2. Štětce vypadají dobře, ale co já mám zkušenost, tak spíš ne. Mám dva a opravdu nic moc, ale kolegyně si je chválí :-)
    Máš tedy pěknou zásobičku :-))
    Krásné fotky, jako profi. :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukala jsem jak diskutované ty štětce jsou. Někdo na ně nedá dopustit a někdo je úplně zatratil. Krásně se tu ukazuje jak má každý jiné nároky. To mě na kosmetice baví nejvíc.

      Vymazat

Děkuji za každý Váš komentář..