pondělí 18. května 2015

Porovnání Naked 2 original vs. fake


Jsem tu s dalším článkem na přání. Tentokrát si posvítím na rozdíly mezi originální a fake paletkou Naked 2. Na tohle téma už bylo napsáno nespočet článků, ale vaše přání je mi "rozkazem".



Fake paletku jsem dostala od kamarádky už dříve a už jsem o ní i psala. Chudák Ela za ní dala nekřesťanské peníze v domnění, že je to originál. Aby nedošlo k nedorozumění, tak naše originální paletka je na fotkách vždy vpravo nebo spodní.


Hned na první pohled je vidět obrovský rozdíl v krabičkách. Před několika lety byla ale krabička jednoduchá hnědá (jako ta horní). Nepochybuji, že padělatelé jdou s dobou a inovují i krabičky, takže v současné době bude vypadat jako ta spodní.


Inovací prošel i samotný obal. Zatímco dřív se paletka lišila jen odstínem, teď se liší i barvou názvu. Jak je to u novějších padělků netuším. Ke každé originální paletce je přibalen i dárek. U první verze jsem měla primer, u dvojky býval lesk na rty. Nová verze má čtyři vzorky primeru, které jsou i u třetí verze paletky. Tenhle dárek mě nechává chladnou. Primery mi nesedí, stíny neudrží a tak je věnuju někomu jinému. 


Zadní část je až na menší odchylky stejná u obou paletek. Fake má tři řádky přes celou šířku obalu, na stejné údaje stačilo originálu méně místa a ještě je první řádek jiný navíc má číselný kód.



Štětce jsem samostatně nefotila. Rozdíl tam samozřejmě je jak v délce štětin tak i jejich hustotě. Nepoužívám ale ani jeden. Nevyhovují mi.



Dostáváme se k porovnání jednotlivých odstínů. Myslím, že už z dálky a bez swatchů je vidět, že se jednotlivé barvy liší, ale přesto mají vždy odstíny něco do sebe. 



Začneme prvními čtyřmi stíny Foxy, Half Baked, Bootycall a Chopper. Swatche jsou vždy popořadě, nejdříve fake a poté originál. Veškeré swatche pokud není uvedeno jinak je pouze jedna vrstva. 


Jak a čím se jednotlivé stíny liší asi ani nemusím popisovat, fotografie mluví za mě. Jen bych chtěla zmínit, že hned u prvního stínu Foxy jsem u originální paletky musela dlouho stín šmudlat abych ho vůbec na prstu měla. Horní vrstva byla tak slisovaná, že nešel samotný stín vůbec nabrat. Nakonec se ale zadařilo. 


Následují stíny Tease, Snakebite, Suspect a Pistol. Musím říct, že osobně u fake paletky nevidím krom lesku žádný rozdíl v barvách  Snakebite a Suspect. 


Na stín Tease jsem se moc těšila. Vypadá totiž nádherně a je naprosto dokonalý ke ztrácení přechodů.


Poslední čtyři stíny Verve, YDK, Busted a Blackout jsou rozdílné snad nejvíc. Nejen barvou ale i pigmentací. 


Musím připsat bod stínu Verve z fake paletky. Je mnohem více pigmentovaný, i když určitě jistou roli hraje i jeho tmavší tón. Naprostým výstřelem do tmy je pak u fake paletky imitace stínu Busted. Co se týče stínu Blackout tak tohle opravdu nemá s černou barvou moc společného. Přijde mi hodně špatně pigmentovaná. Víc černé vytřískám určitě v některé s paletek od Sleeku a sázkou na jistotu je v mé kosmetické sbírce černý stín od Inglotu. 



Na závěr bych měla do světa vypustit něco chytrého ve smyslu nekupujte fake stojí za prd a podporujete ... (doplňte si co uznáte za vhodné). Já Vás nebudu nabádat k tomu co máte nebo nemáte dělat. Každý si to u sebe v hlavince srovná sám.

Za sebe chci jen říct, že ani jedna z paletek není špatně pigmentovaná a obě mají krásné odstíny. Je jen a jen čistě na Vás, kterou variantu si zvolíte. Domnívám se, že ale kdyby výrobce fake paletky zachoval kvalitu stínů a na plechovou krabičku vyrazil jiný název, měl by velký úspěch. Vždyť koneckonců něco podobného (stejného) hlavně co se krabiček týče udělalo i W7 a jaký je z toho hit. 

















3 komentáře:

  1. Mě přijde jak kdyby ty fake věci vymýšlel nějaký blbec. Ta poslední věta kterou jsi dodala je fakt.. To samé mi přijde i na falešných kabelkách a jiných věcí. Kolikrát je ta věc fakt pěkná, jen falešný monogram vše kazí. Co se paletky týče tak mě neláká. Ani mi nevadí tak vysoká cena ale spíš že bych jí příliš nevyužila. Mě by se spíš líbila a hodila menší,skladnější verze základních nude barev. Zas tolik si oči stínami nelíčím

    OdpovědětVymazat
  2. Skvela recenzia a s tym W7 plne suhlasim, mam paletky In The Night a In The Buff a su skvele

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý Váš komentář..