středa 6. května 2015

Tutoriál: Geisha spolupráce s Lukášem (Lukyho proměny)

Dneska je den kdy se odhaluje výsledek spolupráce kterou jsem přijala bez váhání. Lukáš z kanálu Lukyho proměny, mě oslovil s nabídkou udělat proměnu v Geishu a zároveň navzájem podpořit svou tvorbu. Neváhala jsem ani minutu. Lukáš je pro mě z Youtube naprostou jedničkou a je mi sympatický i jako člověk. Nikdy jsem se s ním osobně nesetkala a přesto si ho nesmírně vážím a přeji mu aby to se svými proměnami dotáhl co nejdál. Určitě si to zaslouží. Popravdě a na plnou pusu řečeno "kde se sakra ty lidi couraj s tím odběrem?!" :-)

Lukyho Geisha klik!



O proměně jsem měla jasnou představu, ale bohužel ne vše vyšlo jak jsem si přála. Problém číslo jedna - sehnat bílou barvu na obličej aniž bych ji musela objednávat z netu. Trvalo to týden a obíhala jsem i ty nejzapadlejší papírnictví a výtvarné potřeby, které ve městě jsou. 


Problém číslo dvě - kostým! Sehnat kimono je téměř nemožné. Vzala jsem za vděk kimonem z Ebay, o kterém jsem už předem věděla, že mi bude těsné (bláznivý vyzáblý japonky) a že ho po dobu líčení a česání na sobě nebudu moct mít, protože by mě omezovalo v pohybu. Jinak slavné kimono je ve finále spíš obdoba sexy oblečku. Společně s ním dorazila i tanga, jejichž přední část nezakryje ani to nejdůležitější a provázky jsou tak tenké, že bych s nima mohla porcovat knedlíky. 


Třetím nejzásadnějším problémem byla samotná barva na obličej. Celkem jsem ji musela nanášet třikrát. Nechtěla držet a neustále se drolila z pleti dolů, ve více vrstvách dělala nevzhledné praskliny a v jedné vrstvě dost nekryla. I přes veškerou snahu se mi ji nepovedlo rovnoměrně nanést. Doufám, že tedy přivřete oko a nebudete mě moc kritizovat. 


Mimochodem tyhle vějířky jsem koupila v místním krámku s bižuterií. Vzpomněla jsem si, že mi tam jako malé jednou jeden koupil děda a stál asi dvě koruny. Kam přišel vějíř od dědy netuším, asi jsem ho zničila, ale vzpomněla jsem si na něj a tak jsem do obchodu zašla a světe div se, pán je tam stále prodává. Trochu ho podezírám, že jsem to zásoby ještě z dob mého dětství, soudím tak podle místy orezlé rukojeti, ale nevadí! Hlavně, že je mám a z nadšení, že stojí jeden 5 korun jsem si jich vzala rovnou šest a jeden jsem dostala zdarma, protože se pánovi při otevírání trochu natrhl.


Než se vrhnu na samotný seznam produktů podělím se ještě o "veselou" historku z natáčení. Umělé řasy se mi výjimečně podařilo nalepit na první dobrou. Odlepování šlo trochu hůř, ale zvládla jsem to. Odlepené řasy jsem očistila a položila na paletku stínů. Odešla jsem se umýt a po návratu řasy nejsou a nemohu je stále najít. Buď u mě straší nebo mi je Medík sežral :-)


Použité produkty:


Makeup Cream, bílá barva na obličej - už nikdy víc. Barva ve více vrstvách rychle zasychá a drolí se dolů. Těžko se roztírá, dělá mapy a v jedné vrstvě téměř nekryje a i přes zapudrování na pleti nedrží. A jako třesnička na dortu byla vyrážka, která se mi vyrojila všude kam jsem barvu nanesla. 


Lak na vlasy Taft, síla fixace 5 -jiný lak na vlasy si ani nekupuji. Vytváří sice trochu krustičku, ale pro mě je důležité, že vlasy drží tam kde potřebuji.

Fixační pudr Dermacol v odstínu Light cena cca 250,-. Pudr vhodný pro bledulky. Krásně zafixuje a zmatní. Trochu nepraktické balení, ale jinak odvadí svou práci dobře.

Paletka 168 stínů - kupovaná na aukru a vhodná na bláznivé proměny. Pigmentace je úžasná.
Nalepovací řasy NYC - nepatří mezi přirozeně vypadající řasy, ale k této proměně se hodí. Seženete v každém Rossmannu se stojanem kosmetiky NYC za cca 50 korun.

Řasenka Rimmel London - Lash Accelerator mascara s kofeinovým výtažkem pro podporu růstu řas, cena asi 189,-. Ze začátku jsem z ní byla nadšená. Po dvou měsících pravidelného nanášení ale nezaznamenávám žádné výsledky a navíc řasenka začíná vysychat. 

Tužka na oči Maybelline Master drama cca 149,-. Naprosto úžasně pigmentovaná tužka, která navíc vydrží na oku bez hnutí až 16 hodin. 

Tekuté linky Essence ve voděodolné verzi cena cca 80 korun. Jsou krásně černé a rychle zasychají, bohužel za jejich voděodolnost bych ruku do ohně nestrčila. 

Bílá kajalová tužka od Essence cca 30 korun. Pigmentace bohužel není vůbec slavná a navíc je tužka dost tvrdá a na líčení očí proto nevhodná. Znovu bych si ji nekoupila. 

Kajalová tužka SHE v odstínu 001. Cenu vůbec netuším. Odstín se tváří jako černý, ale každá jiná černá tužka kterou doma mám, a že jich mám hodně, je černější než tahle od SHE. Pro mě je to spíše hodně tmavá hnědá. Pigmentace je dobrá ale tužka se snadno rozmaže. Na dokreslování obočí fajn na oči nepoužitelná.

Rtěnka Rimmel v odstínu 500 Diva Red cena 129,-. Co Vám říct o rtěnce? Ta barva mluví sama za sebe. Rudých rtěnek jsem se děsila. Moje babička je nosí a lidi se jí posmívají že svítí na dálku. Říkala jsem, že nic podobného na pusu nedám a když jsem se poprvé objevila ve videu s rudou rtěnkou ala parodie na Sněhurku strhla se lavina komentářů jaká jsem kočka (mňau). Ukecali jste mě a teď mám rudých rtěnek požehnaně. 






6 komentářů:

  1. Tak to se Ti vážně moc povedlo!! Super, super, super! Strašně ti to sluší, tenhle look je pro tebe přímo stvořený :) Já bych čekala, že bude nejobtížnější sehnat ten vějíř a ono nic.. :D :D a tanga máš jako bonus :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klári děkuju. Já jsem původně chtěla paraplíčko, ale to se opravdu sehnat nedalo a když tak kolem 7 stovek a to se mi investovat nechtělo. S těmi vějíři to byla spíše náhoda. Ani nevím jak jsem si na ně vzpomněla. A tanga nejspíš vyhodím.

      Vymazat
  2. Článek máš úžasně zpracovaný a dokonce jsem se i zasmál :D hehe
    Šňůrky na krájení knedlíků a bláznivý, vyzáblí japonky :D
    Perfektní !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luky moc děkuju. Jsem ráda, že si vtípky líbí. Občas se mi to povede :-D

      Vymazat

Děkuji za každý Váš komentář..