pondělí 1. června 2015

Kosmetické štětce: Porovnání štětců "Jessup"

Zdravím Vás u dalšího dílu mých kosmetických štětců. Tahle série článků a videí se zdá nekonečná, ale nebojte se už se blížíme k cílové rovince. Odhaduji to tak na dva tři díly a máme to zdárně za sebou. Dneska Vám chci ukázat sadu štětců, kterou jsem dostala v balíčku od Eriky. V minulosti jsem již ukazovala štětce Jessup objednané z ebay a právě s nimi budu tuto sadu tak trošku porovnávat. 




Na internetu najdete nepřeberné množství recenzí na tyhle levné štětce z e-shopů. Některé je vychvalují některé je odsuzují jako nejhorší štětce vůbec. U mě je asi předem jasné, že já tyhle štětce mám ráda a že jsem si je oblíbila natolik, že jsem prodala sadu od Sigmy. Ano je to tak. Tyhle štětce za pár stovek jsem upřednostnila před sadou za dva tisíce. (Snad nikdo neomdlel hrůzou).


Proč je někdo vychvaluje a někdo zatracuje? Záleží na osobních preferencích a také na tom odkud objednáte a co Vám ve skutečnosti přijde. Já tu mám na první pohled dvě stejné sady, které se liší jen barvou. Při druhém pohledu ale i velikostí a kvalitou zpracování. 

Round top (15 cm z toho 2,5 cm syntetické štětiny)



Štětec používám na zapracování makeupu. Štětiny jsou husté a jemné. Celkově je však menší než štětec z modré sady, takže s ním zapracování trvá o něco déle. 

Angled top (15,5 cm z toho 3 cm štětiny)



S tímto štětcem se dobře konturuje, ale také nanáší tvářenka. Nejraději ho mám na méně pigmentované tvářenky, díky pevným štětinám můžu korigovat kolik a kam tvářenku nanáším.

Tapered (16,5 cm z toho 3,5 cm štětiny)


Stejně jako u modré sady tenhle štětec moc nevyužívám. Musím ale přiznat, že naproti modré sadě je tenhle růžový lepší střižený.

Flat Angled (15,5 cm z toho 2,5 cm štětiny)



Tenhle skosený rovně střižený štětec mám ráda na pudr, protože ho spíše do pleti zaťupkávám než jen šmrdlám. Stějně jako jeho kolega má ale jednu menší chybičku a to že pouští chlupy. Sice mu nepadají, ale občas povylezou a zůstanou trčet. Čas od času je tedy zastřihnu.


Na této fotce je nejen vidět vylezlý chlup, ale také rozdíl ve velikosti jednotlivých štětců.

Flat (15 cm z toho 2,5 cm štětiny)



Další štětec, který používám na makeup. Má stejnou neřest pouštění chlupů jako předchozí štětec a navíc se mi po čase rozlepil. 



Nevím zda je to z fotky zřetelné, ale lepidlo bylo jen  na jedné straně a zřejmě proto se rozlepil. rozhodně to neberu jako velkou tragédii. Jistě si někdo vzpomene, že něco podobného se mi stalo se štětcem Madame Lambre a ten byl o něco dražší.


Sada na oči je zmenšeninou sady na obličej a protože se svým tvarem od sebe navzájem nijak výrazně neliší nebudu se asi ani více rozepisovat. Jen chci upozornit, že pokud chcete základní sadu na líčení očí tak tohle se určitě za ni považovat nedá. Rozdíl mezi modrou a růžovou sadou je v délce a hustotě štětin. Neříkám, že je to špatně, na ztrácení stínů si myslím, že čím víc fluncavější štětec tím líp. 

Round top (18cm z toho 1,5 cm štětiny)


Angled (18 cm z toho 1,5 cm štětiny)



Tapered (18 cm z toho 1,2 cm štětiny)


Tužkový štětec moc nepoužívám stejně jako velkou verzi. 

Flat Angled ( 17,7 cm z toho 1,5 cm štětiny)



Štětec je svou velikostí ideální na nanášení rozjasňovače pod obočí a na lícní kosti. Opět sem tam pustí chloupek, ale nůžky to vždy spraví. 

Flat (18 cm z toho 1,5 cm štětiny)



Poslední dobou jsem si tento štětec oblíbila na zapracování korektoru nejen pod očima ale i na pupínkách. Celkový výsledek totiž působí daleko lépe. Stejně jako velký bráška se mi i tento štětec rozlepil, ale jak vidíte, už prošel opravou a funguje výborně dál. 

Doufám, že těchto pár řádků a fotografií ukázalo, že když dva objednají totéž přijde totéž. Napište mi, zda máte tyto levné štětce také a jak jste spokojené.

Předchozí díly kosmetických štětců:










2 komentáře:

  1. Myslím si že štětce jsou celkem solidní a až na pár z nich jsou v pohodě použitelné. Myslím si že jsou daleko lepší než třeba štětce od Essence apod.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. určitě jsou lepší než ty základní co Essence nabízí. Mám i štětce z té jejich limitky a ty nejsou úplně špatné i tam mám své oblíbence.

      Vymazat

Děkuji za každý Váš komentář..