úterý 14. července 2015

Vybarvi se 3: Barva burgundy

Krásné úterní odpoledne přátelé. Je tu druhý díl ze série líčících článků a dnes to bude v burgundy barvě. Po mint barvě, které jsem věnovala včerejší článek je to další málo zastoupená barva nejen v šatníku ale i v kosmetické sbírce. Další výzva, které se hodlám postavit. Vlastně ani nevím proč se burgundy barvě tak bráním. Možná je to tím, že když se do ní obléknu, připadám si hned o pár let starší.



 Líčení

 Stejně jako včera začneme líčením. Přiznám se, že běžně vínovou barvu v líčení nevyužívám a když už ano tak jen pro ztmavení ohybu víčka. Pro dnešní článek jsem se ale rozhodla prozkoumat neznámé vody a použít tuhle barvu přes celé víčko. Musím přiznat, že na fotce se mi to celkem líbí ale ve skutečnosti jsem se v líčení moc necítila. 


Začala jsem jako vždy bází pod oční stíny a tentokrát vsadila na krémovou od Avonu protože na celé víčko přijde krémový stín color tattoo v odstínu 70 Metallic Pomegranate. Někomu drží stíny samotné, já si je musím pojistit. 


Přes celé víčko jsem v dalším kroku nanesla stín A Vow in Venice (na foce uprostřed) z paletky Vintage Romance od Sleek. Ke ztmavení očního důlku posloužil matný stín Falling z paletky Vivo Enchanted (na fotce vlevo). Aby líčení nebylo jednolité rozhodla jsem se zvýraznit vnitřní koutek mixem oranžového stínu Tropics (na fotce vpravo) z paletky Rio Rio (Sleek) a zlatým rozjasňovačem Mary-Lou od theBalm.


Líčení v takových barvách se neobejde ani bez linky. Já zvolila tenkou protože mám krátké řasy, které se se silnější linkou ztrácí.


Tag obsahuje i otázku na burgundy rtěnky. Rozhodla jsem se ji pro tohle líčení využít, protože mi jinak leží v šuplíku. Mám jen jednu a ta je bohužel se shimmerem což se mi na mě nelíbí.


Nesmí chybět ani fotka všech použitých produktů včetně tvářenky od Uma Cosmetics.

Produkty v dané barvě

V burgundy barvě jsem po velkém úsilí přeci jenom našla pár produktů. Po dvou stínech v paletce Vivo a ve Vintage Romance. Dále stín color tattoo, balzám Korres, tvářenku Uma Cosmetics v odstínu 03 beautiful burgundy, rtěnku Rimmel v odstínu 127 Popstar a dva laky od Avonu Cherry Jubilee a Very Berry.


Outfit v burgundy barvě

U téhle barvy mi určitě nehrozí, že nevím co si obléct dřív. Celkem mám jen čtyři kousky, takže vám je ukážu úplně všechny.


Prní outfit existuje jen díky mému šéfovi. Tyhle šaty jsem dostala totiž od něj. Přivezl je mě i mým kolegyním z dovolené v Thajku. Moc s mi líbí, jen mají na mou postavu nešťastný výstřih jak v dekoltu tak i pod pažemi, takže pod ně nosím tílko aby mi nekoukala podprsenka.


Druhý outfit zase existuje díky mé nemoci "za ty peníze, nekup to!". Ano tohle sáčko jsem koupila už dva roky zpět v Gate za 98 korun. Nebýt té ceny tak ho nekoupím. Jinak omluvte prosvítající tílko, je určené pod ty šaty a já byla líná se převlékat do normálního tílka.


Třetí outfit je těžce na pohodou a možná pro někoho dost infantilní. Já ale tyhle potisky miluju. Krtěček, Mimoni a Šmoulové jsou moje lásky. Tohle tričko jsem kupovala v NY za 349,- když šel do kin první díl Šmoulů. Jiná barva tuším nebyla takže vínová byla jediná volba. Též náhoda, která se teď hodí jinak bych určitě sáhla po jiné barvě.


Poslední outfit opět vznikl jen díky mé nemoci "za ty prachy...". Tyhle pletené šaty jsem ulovila v sekáči za 90 korun. pásek k nim nebyl, ale já k nim hodně nosím tenhle z výprodejů v NY za 129 korun a mám ho doma už tak sedm let. Tyhle šaty nosím hlavně na podzim a vzimě doplněné teplými punčochami. Tady mě musíte pochopit, že při 30°C jsem se opravdu do punčoch soukat nechtěla.

Burgundy tag


Máš tuhle barvu ráda?

Musím se přiznat, že ji dvakrát nevyhledávám, ale to je poznat už z fotek produktů a outfitů v dané barvě.


2.      Co tě prví napadne, když se řekne burgundy?

Moje plesové maturitní šaty, které mi vybírala maminka a já je nenáviděla. Toužila jsem po princeznovských šatech a měla jsem šaty pro služku. Ano opravdu jsem si přišla na plese jako chudá příbuzná. A jako druhé se mi vybaví brusinkové Frisco, které zrovna upíjím.


A moc Vás prosím dělejte, že to děsně průhledné ramínko podprsenky opravdu nevidíte! Kéž by v roce 2007 existovalo tolik módních blogů jako dnes!


Piješ červené víno?

Nepiju. V prváku jsem si dala víno s kolou a pak mi bylo zle ještě další čtyři dny. 


V jakém ročním období nejraději nosíš tuhle barvu?

Když už se odhodlám tak na podzim a v zimě. Mám ráda své pletené šaty a ty se v létě moc nosit nedají.


Nosíš burgundy rtěnky?

Mám jen jednu a tu nenosím. Jak už jsem říkala, má shimmer a já si v ní přijdu divná. Celkově si myslím, že rtěnky se shimmerem umí nosit jen starší ženy.


Jaké barvy kombinuješ s vínovou?

Když už se do ní obléknu tak většinou zvolím zbytek outfitu v černé barvě. U líčení a doplňků pak kombinuji většinou se zlatou a oranžovou. Kombinace vínové a oranžové mi připomíná zapadající slunce a červánky.


Tvůj oblíbený vínový produkt?

Určitě tvářenka od Uma cosmetics a brusinkové Frisco.


Burgundy wishlist

Neomezená zásoba brusinkového Frisca (nikdo mě za reklamu neplatí!) a možná nějaká rtěnka bez shimmeru? Je to jen momentální nápad, takže nemám konkrétní vysněnou.


Líbí se ti využití burgundy barvy v interiéru?

Možná to bude pro někoho překvapení, ale ano. Zvlášť ve velkých místnostech se mi líbí když je jedna stěna tmavá. Mimo jiné se mi líbí tahle barva i na spotřebičích. Už dlouho si přeji jednou vlastnit "retro" ledničku v téhle barvě. 





Ostatní zúčastněné blogy:

1. Hevi – The Word of makeup – http://wormake.blogspot.cz/
2. Radka K. – http://www.mejserada.cz/
4. Klára Škodová – House of Skodulka - http://skodulka.blogspot.cz/
5. Nikola Michalčíková – Niky´s Book - www.nickysbook.blogspot.cz
6. Lucie Katrňáková - http://lucieka.blogspot.cz/
7. Michaela Šmídová – Chci být fit a šik - http://stastnamama.blogspot.cz/
11. Adéla Zamrzlová – Life Babylove - http://life-babylove.blogspot.cz/
12. Propadlo do života blog - http://carre-de-sucre.blogspot.cz/
13. Lucie Faltusová – LucisBlog -http://www.lucissvet.blogspot.cz/
14. Oh, Thanks I Am a Woman - http://oh-thanks-i-am-woman.blogspot.sk/
15.Nikola B. – Sweet Lollipop queen -  http://sweetlollipopqueen.blogspot.sk/
17. Zuzana Mesik – PinkShaark - http://pinkshaaark.blogspot.de/
18. Izabell Matyó -  http://eeverywomen.blogspot.sk
19. Kateřina Výmolová -  http://blogbeautybyk.blogspot.cz/ - místo líčení manikúra
20. Life of Martha - http://lifeofmartha.blogspot.cz/


18 komentářů:

  1. Pěkné líčení, burgundy barva ti moc sluší.. :-) a ta lednici no prostě wau.. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju :-) Lednička je wau ale ta cena bohužel taky, ale snad jednou bude má :-D

      Vymazat
  2. Lednička vypadá fakt super :D A tobě podle mě burgundy barva hodně sluší, zvlášť k barvě vlasů :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzanko moc děkuju. Možná se nechám ukecat a vyvětrám ji častěji :-)

      Vymazat
  3. Krásné! To sáčko a šortky ti moc sluší, ty šaty s černým páskem jsou luxusní. I ta rtěnka ti fakt sedí. Máš úžasnou pleť, jaký make-up používáš? :O

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejdříve moc moc děkuji, tolik pochval si ani nezasloužím. Makeup používám od Gabrielly Salvete Hydrating foundation nude finish. Kupovala jsem ho ve výprodejovém košíčku asi za korun jen na zkoušku a musím říct že ho miluju. Doufám, že ho Gabriella jen dala do nového obalu, protože jestli už ho neprodává tak budu hodně zklamaná.

      Vymazat
  4. Skvělé líčení i outfity! Obzvlášť ty šatky ze sekáče! Neskutečně ti seknou! A lednička? Tak ta je! :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Mě se burgundy barva moc líbí ale v oblečení nemám ani jeden kousek, v kosmetice už bych něco našla. Krásně nalíčená i oblečená. Tahle barva se mi hrozně líbí na lidech s tmavšími vlasy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já když viděla barvu na seznamu tak jsem myslela, že ani nic nemám krom toho color tattoo. To jen dokazuje, že mi tahle barva k srdci nepřirostla.

      Vymazat
  6. Souhlasím s holkama, barva ti moc sluší :)

    OdpovědětVymazat
  7. Kočka :-) A náhodou to Smerfí/ Šmoulí tričko je super :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý Váš komentář..