pondělí 13. července 2015

Vybarvi se 3: Barva mint


Přeji Vám krásné pondělní odpoledne a úspěšný start do dalšího pracovního nebo prázdninového dne. Dnes začíná týdenní maraton líčících článků projektu Vybarvi se. Jako první byla zvolena mint barva.  Barva bezesporu krásná, ale v mém šatníku a kosmetickém arzenálu téměř nezastoupena. Je to rok možná už dva zpět co se z každého druhého blogu na nás valil jeden outfit za druhým v téhle barvě a mě to nechávalo chladnou. Poslední dva měsíce si k ní ale hledám cestu a tak nějaký ten kousek oblečení už také vlastním. Dobrá, dobrá možná to není úplně mint barva ale já věřím, že přimhouříte oko a následující věci mi jako mint barvu uznáte. 


Líčení

Začneme něčím co je mi blíž než móda samotná a to líčením. Nemělo by smysl Vám krok za krokem popisovat jak jsem si upravila pleť, protože každý potřebujeme něco jiného. Pleť si tedy upravte jako vždy a pokud máte prášivější stíny doporučuji nejdřív nalíčit oči a pak teprve udělat makeup. Zabráníte tak jeho poničení a ušetříte si práci se zachraňováním. 


Pokud budete chtít aby mentolová barva byla opravdu výrazná a upoutala na první pohled, začněte bílou tužkou, která pak stínům pomůže s intenzitou. Pokud chcete líčení méně výrazné tak tužku vynechte. Co ale nevynechávejte je primer. Já použila obojí, protože mám víčka mastná a tužka samotná by mi stíny na očích neudržela. 


Základ máme hotový a teď se můžeme vrhnout na nanášení stínů. Do vnitřního koutku jsem nanesla světlý z paletky Naked 2 s názvem Verve. 


Pokračovala jsem mentolovým stínem z paletky 168 odstínů, kterou jsem koupila před dvěma lety na aukru asi za 300,- a musím říct, že ta paletka je vážně skvělá. Stíny jsou prášivější, ale se správnou bází se s ní dají dělat doslova zázraky a naleznete zde nepřeberné množství odstínů zelené, modré ale i hnědé a nechybí ani těžko sehnatelná červená.


Do vnějšího koutku a do ohybu víčka jsem pak střídavě nanášela tmavě hnědý stín z paletky 168 odstínů a šedivý stíny z paletky Naked 2 s názvem Pistol, který jsem pak nanesla i na spodní linku.


Vše zakončím černou linkou na horní i spodním víčku a nanesu řasenku.


Tvářenku jsem zvolila Outlaw od značky Nars a na rty nanesla rtěnku od Essence v odstínu 07 Natural beauty. 


Nesmí samozřejmě chybět fotografie všech použitých produktů.


Produkty v dané barvě

Po dlouhém pátrání jsem přeci jenom objevila několik produktů v mint barvě. A podle fotografie můžete zjistit, že jich opravdu není mnoho. Dvě tužky na oči od Essence, dva laky na nehty od Avonu a od Vietnamců. Ten od Vietnamců vypadá hodně zářivý ale na nehtech je opravdu světloučký. Na obalech jsem mint barvu našla jen u krému na nohy od Avonu z řady Foot Works.


Po dlouhém pátrání jsem mimo paletky 168 stínů našla i dva mint stíny v paletce Sleek - Candy a to jednu matnou a druhou se shimmerem.


Outfit v mint barvě

Bodem, který nebyl povinný a já ho původně ani nechtěla tedy dělat byl outfit nebo koláž z oblečení. Jenže nakonec jsem se v tomhle vedru hecla a šla do toho. Chtěla jsem fotky venku, ale jako na potvoru se tu opět sešla půlka rodinky a vysvětlujte jim proč se x krát převlékáte a fotíte se na samospoušť. 


Outfit s mint sáčkem už jsem ukazovala na instagramu a měl u vás velký úspěch. Spousta z vás také pochválilo mou postavu, za což vám moc děkuju.


Outfit se sukní byl spontánní nápad. Běžně tuhle sukni totiž nenosím. Koupila jsem si ji záměrně k vylepšení následujícího outfitu.


Tyhle šaty už mám doma pěkně dlouho a zatím jsem je vyvětrala jen jednou. Na fotkách jistě nejde přehlédnout, že šaty jsou síťované/krajkované a mají spodničku. Bohužel dost krátkou a ještě křivě ustřiženou čehož jsem si v kabince nevšimla. Výsledkem je téměř celý odhalený zadek a já rozhodně netoužím po tom, aby lidé na ulici viděli moje spodní prádlo. Právě proto jsem si koupila sukni z minulého outfitu abych jí nahradila spodničku.


Záda šatů mají větší výstřih, takže jsem musela i přešít mašli aby zakrývala pruh podprsenky.


V botníku jsem našla i jedny lodičky, které sice nejsou úplně celé v barvě ale mají hezký detail lemu a podpatku v mint barvě. Mám je už hodně dlouho. Koupila jsem je v Deichmannu asu za 249 korun a ani jednou jsem je neměla venku. Kdykoliv si je totiž chci vzít tak mám oteklé nohy. Stejně jako když jsem fotila tu fotku.


Nesmím se zapomenout pochlubit milovanými botami, které jsem si nedávno koupila v Ok Shopu a tahám je prakticky každý den.

Mint tag



 Máš tuhle barvu ráda?

Když byla před rokem možná dvěma v kurzu a všude bylo přemintováno tak mě vůbec nebrala. Možná je to tím, že jsem měla o deset kilo navíc a vyhledávala jsem spíše tmavé barvy. Poslední dva měsíce si k ní ale hledám cestu a začíná se mi hodně líbit. Mou oblíbenou fialovou ale nejspíš nenahradí.


Co tě první napadne, když se řekne mentolová?

Většina asi řekne nějaké mentolové bonbony ale mě se vybaví právě výše zmíněná mánie, kdy na každém blogu byl outfit v těchto barvách.


 Máš ráda mentolky?

Mám i nemám. Jsou chvíle kdy kupuji mentolové bonbony po kilech a jsou chvíle kdy cítím mentol a obrátí se mi žaludek.


Nosíš mentolovou barvu na nehtech?

Nedávno jsem si pořídila mint lak od Avonu a prvně ho zkoušela k outfitu na Utubering. Barva je to hezká, ale mě se na rukou moc nelíbí, takže ho nejspíš budu nosit jen na nohách.


Obsahuje tvůj šatník mentolové oblečení?

Pár kousků mám. Například šaty, sukni nebo sako ze kterých jsem vytvořila i výše zobrazené outfity.


Jaké barvy kombinuješ s mentolovou?

V tomhle jsem hrozná konzerva a navíc bez velkého nápadu. Většinou mint sako doplním černými kalhoty a bílím tričkem nebo naopak černým tričkem a džíny. V líčení jsem jí zatím vyzkoušela mimo dnešní líčení se žlutou a modrou.


Tvůj oblíbený produkt v barvě?

Z kosmetiky nic nemám, ale miluju svoje nové boty.


Mentolový wishlist?

Moc se mi líbí plavky v téhle barvě. Na opálené postavě musí vypadat dokonale, bohužel jsem žádné v mojí velikosti zatím neobjevila. K zahození by nebylo ani nové běžecké obutí značky Nike.


Některé značky vyrábí i bláznivé barevné rtěnky. Nosila bys například mint rty do společnosti?

Na nějakou bláznivou párty klidně ale do města určitě ne. Mimo léto jsem tak trochu smrtka a ředitel vápenky v jednom takže s mint rty by mohlo dojít k záměně se zombíkem a já bych nerada v našem městě vyvolala paniku.


Ostatní zúčastněné blogy:

1. Hevi – The Word of makeup – http://wormake.blogspot.cz/
2. Radka K. – http://www.mejserada.cz/
4. Klára Škodová – House of Skodulka - http://skodulka.blogspot.cz/
5. Nikola Michalčíková – Niky´s Book - www.nickysbook.blogspot.cz
6. Lucie Katrňáková - http://lucieka.blogspot.cz/
7. Michaela Šmídová – Chci být fit a šik - http://stastnamama.blogspot.cz/
11. Adéla Zamrzlová – Life Babylove - http://life-babylove.blogspot.cz/
12. Propadlo do života blog - http://carre-de-sucre.blogspot.cz/
13. Lucie Faltusová – LucisBlog -http://www.lucissvet.blogspot.cz/
14. Oh, Thanks I Am a Woman - http://oh-thanks-i-am-woman.blogspot.sk/
15.Nikola B. –Sweet Lollipop queen - http://sweetlollipopqueen.blogspot.sk/
17. Zuzana Mesik – PinkShaark - http://pinkshaaark.blogspot.de/
18. Izabell Matyó -  http://eeverywomen.blogspot.sk
19. Kateřina Výmolová -  http://blogbeautybyk.blogspot.cz/ - místo líčení manikúra
20. Life of Martha - http://lifeofmartha.blogspot.cz/































24 komentářů:

  1. Krásné jemné, moc se mi líbí :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tobě to mint sáčko tak sluší, a ty tenisky jsou nádherné, taky jsem si je chtěla pořídit, ale ještě jsem na ně nenarazila. I když mně se líbí v několika barvách, ale tahle je na léto super. No a ta paletka, to je sen. Sháním nějakou podobnou už dlouho a ani na ebay jsem ještě tu správnou neobjevila, nechci ji samozřejmě za tisíc korun. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ráďo moc děkuju. tyhle tenisky a sáčka jsou má úchylka neustále hledám další a další barvy. S paletkou bohužel neporadím :-/ Nic jiného než aukro a ebay nepoužívám.

      Vymazat
  3. Wau, tak to druhá fotka je dokonalá. Barva ti sedí.. ty šaty jsou neskutečně krásný.. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju. No nějak jsem si je během toho focení zamilovala a teď je nosím pořád :-D

      Vymazat
  4. wowo koukám jak puk, moooc ti to sluší i to líčení a to oblečení, opravdu paráda

    OdpovědětVymazat
  5. Ty mintový hadříky jsou krásný,uplně svítíš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když nejsem úplný ředitel vápenky tak to nevypadá špatně, ale jinak mi to moc nesedí.

      Vymazat
  6. Nádhera! Líčenie sa mi veľmi páči a nevedela som, že máš také dlhé vlasy. Tíško závidím.
    PS: na mojom blogu prebieha suťaž: http://nalensworld.blogspot.sk/2015/07/summer-giveaway-2015.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc moc moc. Ono i moje okolí moc neví jak mám dlouhé vlasy. Nosím je často smotané v drdolu, protože se mi všude motají. A hlavně mi pak okolí na ty vlasy nesahá a netahá jestli jsou moje nebo nastavené :-D

      Vymazat
  7. Moc krásný článek, mint barvu mám moc ráda. Nevím proč ale připomíná mi léto

    OdpovědětVymazat
  8. Krásný článek, moc Ti to sluší.:-)) jsi opravdu originální a to moc ocenuji. :-))

    OdpovědětVymazat
  9. Krásné, jak líčení tak outfity:) Moc se mi líbí i botky!

    OdpovědětVymazat
  10. Krása. Ta mint ti neskutečně sluší :-) Úplně tě rozzářila. Úplný opak té burgundy, ta tě trochu, mno, uzemnila, nebo nevím jak to říct :-) To mint sáčko i tenisky ti děsně závidím :-D Ale i ty korále jsou super, ostatně i ty rozkošné panenkovské šatičky... :-D Kočka jsi, fakt :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc moc moc děkuju. Mint barva je svěží sama o sobě, ale ta burgundy mi přijde taková tlumená a seriozní spíš pro ženy kolem 40 let.

      Vymazat

Děkuji za každý Váš komentář..