čtvrtek 16. července 2015

Vybarvi se 3: Bílá/Perleťová

Krásné čtvrteční odpoledne vinšuji. Po sérii barev, které u mě nejsou až tolik zastoupeny, se konečně dostáváme k článku, jehož hlavní hvězdou bude barva bílá/perleťová. Volejte sláva a tři dny se radujte! Bílou barvu já v šatníku mám. Mám ji totiž moc ráda. Vypadá skvěle na opáleném těle a dá se kombinovat úplně se vším.



Ještě než začnu s postupem líčení chtěla bych Vám říct, jak jsem se k tomuto nápadu dopracovala. Přemýšlela jsem hodně dlouho jak pojmu bílé/perleťové líčení a nic mě ne a ne napadnout. No a pak jsem třídila fotky v počítači kde jsem našla i fotku z prvního dárku na cestách, kde jsem svůj vzhled označila za parodii na Sněhurku. A kdo jiný než Sněhurka měla jemné líčení, pleť bílou jako padlý sníh a rty rudé jako krev. Tím že jsem později dodala náušnice a náhrdelník z "perel" se ze Sněhurky stalo celkem obstojné retro. Tak snad se Vám bude líbit.


Líčení



Každé líčení začínám bází. Tedy ani u dnešního to nebude jinak. Tentokrát jsem sáhla po lepkavé bázi pod pigmenty od Essence. Dominantní bude totiž perleťový stín Cachaca z paletky Sleek Rio Rio a právě lepkavá báze pochytá velké množství stínu a zároveň mu přidá na intenzitě. 


Oční záhyb jsem začala ztmavovat stínem Buck z paletky Naked, ale protože se mi výsledek nezdál dost tmavý přidala jsem ještě trochu černého stínu Leblon opět z paletky Rio Rio. 


Na rty jsem použila rtěnku Rimmel z řasy Kate v odstínu 01, který jsem jemným vklepáváním použila i jako tvářenku. Na nehty jsem nanesla lak 148 od Gabrielly Salvete, který už se bohužel začal táhnout a navíc v tom dusnu nechtěl zasychat, takže jsem si ho během focení rozpatlala.


Jak vidíte použitých produktů bylo dnes opravdu málo. Použitý perleťový stín je první ve spodním řádku. Naopak stínu Leblon patří poslední místo v řadě horní. Stín Buck je v paletce Naked v pořadí pátý.



Produkty v dané barvě

Nechtěla jsem zase obtěžovat s bílou tužkou od Essence ani s paletkou 168 stínů kde se také bílá objevuje a tak tu mám dva laky od Essence z limitované edice Mountain Calling a oba se jmenují Snow Alert! Jako zástupce toho perleťového je tu stín od Gabrielly Salvete v odstínu 07.


Když se řekne perleťová vybavím si zkrátka perly. Tyhle tedy rozhodně nejsou pravé ale to mi nevadí. Náhrdelník je po mojí babičce ještě z dob kdy chodila na takzvané čaje takže už je to opravdu retro záležitost, kterou mám ale moc ráda. Náramek jsem dostala jako dárek k nákupu konické kulmy Remington, která má v popisu uvedeno že má perlový povrch. Náušnice jsem koupila v sadě po šesti kusech v Rossmannu.


Outfit

Jako první jsem vsadila na krajkové šaty, které mám už dva roky a je na nich ještě cedulka s cenou. Koupil mi je tehdejší přítel v sekáči, protože jsem si moc přála krajkové šaty. K mojí smůle jsem je tenkrát nezapnula. Teď se do nich vejdu ale postavě moc nelichotí. Na téhle fotce tedy určitě ne, ale moc se mi líbila kombinace krajky, perel a červené.


Druhé šaty s motivem puntíku už jistě znáte. Kdysi jsem se Vás ptala zda je koupit nebo ne a většina hlasovala pro ne. Mojí tetě to ale nedalo a koupila mi je k Vánocům. Teď je ta pravá chvíle je začít nosit i ven. 


Do třetice ještě jedny šaty. Tentokrát takový herbář od Vitnamců z loňkého roku. Cena byla pod 300 korun proto jsem ani neváhala a hned je brala. 


Nesmí chybět oblíbené kraťasy, které tahám a ukazuji úplně všude. Tady jde ale hlavně o tričko z Calliope které stálo cca 29 korun a taky o moje oblíbené kotníčkové boty, které běžně kupuji u Vietnamce ale tyhle jsou z Deichmannu za 349 korun.


A ještě jednou to tričko a tentokrát bez perel ale za to s věnečkem na hlavě. No hurá na fesťák.


U bílé barvy nesmím ani zapomenout na svoje milované hodinky od značky Storm a na bílé brýle které jsem dostala k narozeninám rok možná dva zpět a ještě jsem z nich ani nesundala tu cedulku. Bílé brýle mi podle mě nesluší.


Mám slabost pro bílé boty i když se rychle špiní a těžko to jde pak dolů. Pro ukázku jsem zvolila boty DC, které jsem si koupila ještě ve starém zaměstnání kde už dva roky nepracuji a ještě jsem je neměla krom focení na noze. Mám totiž takových bot, že jsem se rozhodla dotrhat ty staré a pak teprve vyndat ty nové.


Tyhle bílé baleríny mám už spoustu let. Moc jsem je chtěla a oběhla jsem snad všechny Deichmanny v Praze než jsem je sehnala ve Štěrboholech. Cena byla kolem 399 korun a musím říct, že ani za ty roky jsem je neprošlápla a pořád mě dřou.


Bílý/perleťový tag

Máš ráda bílou/perleťovou barvu?

Bílou barvu doslova miluju. Je to univerzální barva, která se dá kombinovat úplně se vším a nedá se s
ní snad nic zkazit. Perleťové mám ráda jen doplňky jako naušnice a náhrdelníky.


První co tě napadne, když se řekne bílá/perleťová?

První mě napadne sníh. Je to zvláštní protože sníh je u nás poslední roky vzácnost a když napadne tak
je z něj během chvíle hnusná hnědá břečka. U perleťové mi naskočí okamžitě perly.


Tvůj oblíbený bílý produkt?

Oblíbila jsem si bílou kajalovou tužku od Essence a bílý lak 148 od Gabrielly Salvete.


Tvé vysněné svatební šaty?

Úplně vysněné šaty nemám. Pokud bych měla mít dlouhé, chtěla bych splývavé, žádný šlehačkový 
dort a spíš v nějaké šampaň nebo broskvové barvě. Kdybych ale mohla mít šaty krátké půjdu ne moc 
prošlapanou cestičkou a zvolila bych šaty i v nějaké "bláznivější" barvě jako lila, mint nebo i červená.
Jaké barvy s bílou/perleťovou kombinuješ?

S bílou se dá kombinovat vše ať už v líčení nebo i v oblékání. 



Tvůj oblíbený perleťový produkt?

Ze stínů jsem si zamilovala ten z paletky Rio Rio. A když se zaměřím na název tak mám moc ráda parfém Rare Pearls od Avonu.


Tvůj bílý/perleťový wishlist?

Tahle otázka určitě měla sloužit k inspiraci, ale bohužel jsem zrovna v období kdy si nic kosmetického nepřeji a ani se mi nic nelíbí. Možná je to tím, že se snažím našetřit na něco úplně jiného a tak si zakazuji prohlížet weby. Doufám, že tohle nic nechtění není začátek konce mojí beauty posedlosti.


Je něco na čem nemáš bílou/perleťovou barvu ráda?

Nelíbí se mi bílé kozačky a nevyhledávám už ani bílé kabelky, často totiž chytnou barvu oblečení, 
zejména džínů a pak to nejde dostat dolů. 



Ostatní zúčastněné blogy:

1. Hevi – The Word of makeup – http://wormake.blogspot.cz/
2. Radka K. – http://www.mejserada.cz/
4. Klára Škodová – House of Skodulka - http://skodulka.blogspot.cz/
5. Nikola Michalčíková – Niky´s Book - www.nickysbook.blogspot.cz
6. Lucie Katrňáková - http://lucieka.blogspot.cz/
7. Michaela Šmídová – Chci být fit a šik - http://stastnamama.blogspot.cz/
11. Adéla Zamrzlová – Life Babylove - http://life-babylove.blogspot.cz/
12. Propadlo do života blog - http://carre-de-sucre.blogspot.cz/
13. Lucie Faltusová – LucisBlog -http://www.lucissvet.blogspot.cz/
14. Oh, Thanks I Am a Woman - http://oh-thanks-i-am-woman.blogspot.sk/
15.Nikola B. – Sweet Lollipop queen http://sweetlollipopqueen.blogspot.sk/
17. Zuzana Mesik – PinkShaark - http://pinkshaaark.blogspot.de/
18. Izabell Matyó -  http://eeverywomen.blogspot.sk
19. Kateřina Výmolová -  http://blogbeautybyk.blogspot.cz/ - místo líčení manikúra
20. Life of Martha -  http://lifeofmartha.blogspot.cz/

12 komentářů:

  1. Nádherné líčení.. jsi krásná.. sluší ti to.. A tu voňavku od Oriflame,má moc ráda moje máma.. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji. Od někoho jako jsi ty (kouzelnice s makeupem) je to opravdu pocta :-*

      Vymazat
  2. Herbář od Vietnamců :-D to se mi líbí.. Všechny troje šaty ti moc sluší a v kombinaci s červenou čelenkou, fakt paráda. Bílou barvu mám také ráda.

    OdpovědětVymazat
  3. Moc hezké líčení sladěné s doplňky :) takhle nějak si představuji bílou :D a moc pěkné šaty :) všechny, ale ty s černými puntíky jsou nej

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju za tolik chvály. Jsem ráda, že ty s puntíky mám. Kdysi jsem se na fb ptala zda si je mám koupit a většina hlasovala proti. Naštěstí mi je dala teta k vánocům a jak se teď hodí :-D

      Vymazat
  4. Tak toto za mňa to najvydarenejšie líčenie a článok za dnes! Veľmi sa mi to páči! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Teda, tohle líčení je vážně luxusní! :) Nutně potřebuji nějaký takhle hezký perleťový stín! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Klárko. Taky jsem díky těmhle článkům zjistila, že potřebuju spoustu věcí :-D

      Vymazat
  6. Moc krásné líčení :-) Na těch prvních fotkách vypadáš ja Sněhurka ve svatebním... :-) Ty ostatní outfity jsou taky moc hezké :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuj Marti. Tak doufám, že když už jsem ve "svatebním" že je za humny princ :-D

      Vymazat

Děkuji za každý Váš komentář..