pondělí 15. února 2016

Věci, které mě dělají šťastnou

Je to pár dní co naše Šmajda vypustila do světa další tagovku s názvem 10 věcí, které mě dělají šťastnou. I já jsem se zapojila a při psaní bodů jsem zjistila, že deset je sakra málo. Je to zvláštní, pamatuji si doby, kdy jsem nedala dohromady ani pět bodů. Jenže lidi se vyvíjí a otevírají se jim nové obzory, sbírají zkušenosti a asi právě díky tomu všemu bych mohla psát nekonečný seznam toho co mě dělá šťastnou. Protože od jisté doby se dokážu radovat i z té nejmenší maličkosti nebo hlouposti. 


Co mě tedy dělá šťastnou?

Každé ráno kdy svítí sluníčko, není totiž nic krásnějšího než když se probudíte a oknem vám do pokoje proniká sluneční svit.

Když někomu dokážu poradit nebo pomoct a a on je za to od srdce rád. V dnešní době je to celkem zázrak. Málokdo umí říct slovo prosím a děkuji. 

Velký hrnek dobré kávy. Přísahám, že mám místo krve kafe. Mnohdy za celý den nevypiji nic jiného než x hrnků kafe. Možná pro někoho bude překvapením, že netíhnu ke kávě ze Starbucks, ale k místní kavárně U Piaristů. 



Dobré jídlo. Neznám nikoho komu by neudělalo radost dobré jídlo. 

Vědomí, že mám přátele, kteří mě mají rádi i přesto, že ví jaká jsem. 

Můj pan domácí. Je to ten nejpřítulnější kocour, kterého znám. 


Hudba, protože ta vyléčí každé chmury. Znáte to, i skupina Lunetic si přála Ať je hudba tvůj lék. 

Každá letní přeháňka, po které se objeví duha.

Pocit písku pod nohama a šumění moře. Celkově pak i cestování a poznávání nových míst. Především každá cesta do Paříže mě udělá 100% happy. 


Knihy. Nejenom samotné čtení, ale knihy jako takové. Šustění stránek a jejich vůně. Možná jsem úchyl, ale ráda si přivoním k nové knize. 

Okamžik kdy mi ve schránce přistane pohled z cest od někoho z přátel. Mnohdy nemá krom adresy žádný text, ale já i po letech vím, kdo ho poslal.

Fotografování. Nejsem, žádný umělec, ale bloumání venku s foťákem a zkoumání z kterého úhlu záběr vypadá nejlíp mi opravdu dělá radost. 


Sledování filmů nebo seriálů. Skvělý relax. Jen tak si lehnete, vypnete a vnímáte jen příběh na obrazovce a je jedno jestli jde o příběh reálný nebo plný vymyšlených stvoření z jiného světa.

Psaní. Ať už dopisů, což už je v dnešní době dost out nebo psaní článků či jen zapisování do deníku. Baví mě zkrátka psát a zpětně se pak k zápisům vracet a srovnávat jak moc se toho změnilo.

Natáčení videí. Před dvěma lety jsem to chtěla jen zkusit a teď je to moje největší radost. Měla jsem štěstí na úžasné odběratele, kteří jsou slušní a umí podpořit. Díky tomu jsem poznala i několik skvělých lidí, které bych bez YouTube nepoznala. 


Když mě obejme milovaná osoba a já se cítím v bezpečí.

Posezení s kamarády u piva. 

Bloumání lesem. Já vím to zní divně. Miluji ale jít do nedalekého lesa a třeba se tam posadit na kámen nebo spadlý strom a vnímat jen šumění stromů, zvuky zvířat a vůni jehličí. 


Sport. Sport = endorfiny, to by bylo abych pak nebyla šťastná.

Letní noci s nebem plným hvězd. To je klišé, ale tak krásné klišé. Sednout si na posekanou louku a poznávat souhvězdí. 

Květinové vůně. Jasmín, šeřík, frézie a pivoňka. Moje nejoblíbenější vůně, fungují jako spouštěč dobré nálady. 


Posledním bodem bude samozřejmě nakupování, kosmetika, spolupráce, protože i to patří k blogu a také mě to dělá šťastnou. 

Mohla bych psát ještě dlouho, ale bojím se, že jen málokdo by četl až do konce.  Myslím, že jako první vlaštovka po delší odmlce ve psaní to postačí.

3 komentáře:

  1. Hezký. Ať je ve tvém životě těch šťastných zážitků co nejvíce ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Já dočetla až do konce :-) Je hezké, když se někdo dokáže radovat z maličkostí. Mám to taky tak, ale člověk do toho musí "dozrát" a taky dostat pár kopanců od života, aby si uvědomil, jak důležité je umêt se radovat ze všedních věcí.

    Giveaway

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné, ty jsi můj člověk. S přibývajícími se zkušenostmi potom člověk zapomene na chmury a problémy druhých jsou maličkostí. U kávy s tebou naprosto souhlasím, jsem také velký pijan kávy a ve Starbucku jsem ještě nikdy nebyla a ani se tam nechystám. Letní noci, vůni šeříku, to je moje. Youtuberka jako je například Lucie xxl ti setkání s ní závidím.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý Váš komentář..