středa 5. října 2016

Drtinova rozhledna


Krásný středeční večer přátelé. Dnes mám pro Vás další tip kam na výlet. No, i když...  Nevím jestli dnešní tip stojí přímo za celodenní výlet a stal se hlavním cílem výpravy, ale každopádně pokud budete mít cestu kolem, určitě se tady zastavte. A o čem že mluvím? O Drtinově rozhledně, kterou najdete v obci Chotilsko nedaleko Slapské přehrady.



Pokud se rozhodnete rozhlednu navštívit nejprve si dobře nastudujte cestu, podél silnice na ní nejsou žádné ukazatele a jedinou malou cedulku prvně spatříte až po zaparkování na začátku cesty k samotné rozhledně. Parkoviště není také nijak velké. U silnice je pruh vysypaný štěrkem zhruba pro tři až pět aut. Cesta z parkoviště vede mezi lesem a soukromým pozemkem a na vrcholu jste normální chůzí zhruba za deset minut. 



Rozhledna je volně přístupná od dubna do října (to ten článek publikuju opravdu brzo) a najdete zde i místo k odpočinku, ale i informační tabule. Pokud Vám bude štěstí přát a bude krásné počasí uvidíte jako na dlani Benešovsko, Neveklovsko, Brdský vrch a samozřejmě Slapskou přehradu, ale nezapomeňte si dalekohled, prý je odtud vidět až k Praze. A pro příznivce geocachingu je tu ukrytá schránka.



Drtinova rozhledna je součástí naučné stezky a tak jestli se rádi projdete můžete si výlet prodloužit. Já jsem bohužel stezku neprošla díky nepříznivému počasí, ale určitě se tam na jaře opět vrátím a článek aktualizuji. 


Na oficiálních stránkách rozhledny si také můžete přečíst historii původní rozhledny. Ano tahle bohužel není první a přiznám se, že ač je současná rozhledna pěkná, původní provedení se mi líbilo víc. 

A poslední informace závěrem. Upomínkové předměty a turistické známky  seženete v informačním centru Chotilsko.





1 komentář:

Děkuji za každý Váš komentář..