RECEPT NA PERNÍK
250g cukru
200ml oleje
500ml mléka
2 celá vajíčka
1 prášek do pečiva
1 prášek do perníku
2 lžíce kakaa
půl lžičky skořice
PERNÍČKY S MEDEM HNED MĚKKÉ
160g cukru
60g tuku
400g hladké mouky
2 vejce
1 kávová lžička perníkového koření
2 – 3 lžíce vlažného mléka
Na špičku nože citronové kůry
Těsto lze hned vyválet, vykrájet, potřít vajíčkem a pečeme na 160°C cca 8 – 10 minut.
Na zdobení: 1 bílek, 150g moučky. Lžička
škrobu, pár kapek citronové šťávy
PERNÍČKY IHNED MĚKKÉ (TĚSTO SE NECHÁVÁ 24H ULEŽET)
400 g hladké mouky
140 g cukru moučka
50 g másla
2 vejce
2 lžíce dobrého tekutého medu
1 lžička jedlé sody
1 lžička perníkového koření
1 žloutek na potření po upečení
bílková poleva na ozdobení
Smíchejte všechny suché přísady v misce, přidejte ostatní ingredience a ručně zpracujte na měkké těsto. Pokud máte kuchyňského robota, prostě do něj vše nasypte. Hotové těsto je měkké a poddajné asi jako pružná plastelína. Zabalte ho do mikrotenové fólie a nechte přes noc odležet v lednici.
Troubu předehřejte na 160°C a plechy na pečení (budete potřebovat nejmíň dva) vyložte tím správným papírem. V malé misce vidličkou rozmíchejte žloutek s jednou lžící vody z kohoutku. Odleželé těsto vyválejte na pomoučněném vále na tloušťku asi 0,5 cm, vykrájejte tvary a skládejte je na plech.
Pečte 8–10 minut a ihned po vytažení potřete horké kousky na horní straně rozšlehaným žloutkem, aby dostaly pěkný lesk.
Na zdobení jsem použila pouze bílek
smíchaný se 150g moučky
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za každý Váš komentář..