pondělí 23. května 2022

Knihovnička: Gilly Macmillan - Chůva

Anotace: Malá Jo zbožňuje chůvu Hannah víc než svoji matku, a tak když jedné noci Hannah beze stopy zmizí, holčička je naprosto zničená. O třicet let později se Jo vrací do rodičovského domu a je nucena čelit svému složitému vztahu s matkou. Jenže když jsou v jezeře na jejich pozemku objeveny lidské ostatky, Jo začne pochybovat o všem, o čem byla až dosud skálopevně přesvědčená. Pak když na dveře jejich domu zaklepe nečekaný host, Jo zažije další šok. Zoufale se snaží doplnit mezery ve svých nejasných vzpomínkách. Nezbývá jí než přijít na to, co byla její chůva zač a proč zmizela. A především se musí rozhodnout, zda může věřit vlastní matce… Chůva od autorky bestsellerů Spálená obloha či Dokonalá Gilly Macmillanové je temným a nepředvídatelným příběhem plným tajemství a klamu. Je to ďábelsky chytrý thriller, který nám připomíná, že někdy je mnohem snazší přijmout lež namísto kruté, bolestné pravdy.


Ačkoliv na ní není nic dechberoucího, tak chci pochválit obálku. Je jednoduchá a přesto mě něčím fascinuje. Rozplétání starých záhad mám celkově ráda, protože si vždycky tvořím teorie a čekám zda se trefím nebo autorka překvapí.  Tady se pro mě osobně nic šokujícího neodhalilo, ale to neznamená, že kniha nemá skvělý závěr, naopak, byla jsem nadšená 😉

Problém jsem měla při čtení s postavami. Jedna trumfovala druhou v protivnosti. Zatímco jedna si svou špatnou reputaci z úvodu v průběhu zlepšovala, hlavní hrdinka a její myšlenkové pochody zaručeně vytočí i flegmatika. O chůvě raději ani mluvit nebudu, protože nechci být sprostá a nechci ani spoilerovat.

Hodnocení databáze: 81%
Počet stran: 368
Kniha v pořadí: 44/2022

 

1 komentář:

  1. Tak tu si píšu na seznam, alespoň mě to - snad tedy dokope jít zase do knihovny. ☺♥ Díky Verů.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý Váš komentář..