pátek 19. února 2021

Vlog | Konec rodičovské, peču "kroasány"

 



Kroasány podle LoveFashionJanina

500g hladké mouky

300ml mléka

2 lžičky soli 

4 lžičky cukru 

půlka droždí

2 žloutky

půlka měkkého másla 

1 vejce na pomazání

nutella nebo povidla


Postup: ohřejte mléko (musí být teplé, ale ne vařící) přidejte do něj 4 lžičky cukru a rozdrobenou půlku droždí. Pořádně rozmíchejte a nechte odstát 15 minut. 

Do mouky zamíchejte sůl, rozmíchané žloutky a připravený kvásek. Vytvarujte těsto a nechte hodinu kynout.

Po hodině vyklopte těsto a poprašte moukou. Rozdělte ho na šest stejných dílů, které pak rozválejte do kruhů. Půjde to ztěžka, ale válejte co nejvíc to půjde, ale pozor ať není těsto moc tenké a netrhá se. Každý díl budete válet celkem dvakrát. Nejlepší je si všechny díly nejdříve rozválet jednou, dát si je stranou (ne na sebe - slepí se!) a poté je rozválet ještě jednou. 

Po druhém rozválení každý díl potřeme celý vrstvou změklého másla a položíme je na sebe. Jediný vrchní díl již máslem nepotíráme. Ještě jednou vzniklou placku rozválíme a rozkrájíme na trojúhelníky. Já jsem z velikosti rozválené placky udělala 12 trojúhelníků. 

Na širší konec naneseme lžíci povidel nebo nutelly. Konce přehneme křížem přes sebe a přimáčkneme aby obsah nevytékal. Pak už jen zarolujeme, potřeme vajíčkem a položíme na vymazaný plech. Pečeme cca 15 - 20 minut na 180°C



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý Váš komentář..