pondělí 18. února 2013

Jak to bude dál


Když jsem začínala psát blog byla jsem plná elánu a očekávání, v hlavě jsem měla spoustu nápadů na články a všechno vypadalo tak snadně. Co je přece tak těžkého na psaní blogu, když máte čas, nápad a chuť se tomu věnovat. Jak jsem byla naivní!
 Během roku jsem nasbírala několik milých komentářů a několik pravidelných čtenářů, za které jsem vděčná. Blog jsem se ani nesnažila profláknout, vždyť ho píšu pro radost a ne abych měla dvatisíce návštěv denně (i když by to hezké J).



 Blízký člověk mi několikrát naznačil, že píšu – no slušně řečeno odpad. Kritika neuškodí a někam mě posune, alespoň jsem v to doufala, proto jsem poprosila i kamarádku aby mi řekla názor.
Verdikt? Celkový vzhled, nepřehlednost a způsob psaní je špatně.  Konečně mi došlo, že k vedení blogu nestačí jen to, že mě to baví a mám to ráda, ale je důležité umět psát a něčím zaujmout.
 Problém všech mých psaných projektů vězí v neschopnosti napsat něco, co by někoho oslovilo, tak aby měl důvod se k mým článkům vrátit, či je nějak komentovat. Čím déle píšu, tím méně mám inspirace a podmětů k dalším článkům a začínám se motat v bludném kruhu.

Všechno se v životě zdá na začátku jednodušší. S blogem je to jako s láskou. Na začátku je vše nové a kouzelné. Časem kouzlo zmizí a dál jedete v zajetých kolejích, které se mohou po čase okoukat, a vy chcete změnu. Změníte to a nakonec zjistíte, že nová situace Vám nevyhovuje. Takový je život a skoro nic se nedá vzít zpátky.

Mám spoustu papírů s rozkresleným záhlavím i menu stránky a ani s jednou verzí nejsem spokojená, to jsem celá já. Přemýšlela jsem o nové rubrice a možná i natočení nějakých videí, ale teď když se na to dívám s odstupem, říkám si proč se pouštět do dalších projektů, když nezvládám pořádně ani to základní.

Nejsem teď ve své kůži a pochybuji o všem, co jsem za posledních několik měsíců a hodin udělala. Omluvte moje ne moc utříděné myšlenky. Snažím se říct, že už vím, že nejsem v psaní dobrá, jak jsem si myslela před rokem. Zahrávám si s myšlenkou celé to tu smazat a začít znova (i když v životě se asi moc znova začínat nedá) a věnovat se něčemu co mi jde líp. Třeba čtení J tam se toho moc zvorat nedá J.
Svět blogu zkrátka není pro každou holku z Horní Dolní, co si vzpomene, že chce být taky blogerka.

3 komentáře:

  1. Tohle je moc hezky napsané. Myslím si, že blogovat by jsi měla do té doby, dokud Ti to dělá ještě radost. Co na tom, že jiní neshledávají tvé články zajímavými? Na tom Ti záležet nemusí. Alespoň ne v tom případě, pokud se vážně chceš třeba jen vypisovat a ne mít tisícové návštěvy denně. Sama jsem nad tím několikrát uvažovala, ale do té doby, dokud mi to bude dělat radost, nemíním přestat...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko děkuju, asi potřebuju nějaké to povzbuzení když se teď motám dokola a nevím kudy kam. Máš vlastně pravdu, kdo bude chtít číst ten číst bude a ostatní nikdo k ničemu nenutí :-)

      Vymazat
  2. Hezky jsi to napsala. Člověk pokud chce psát, tak by měl psát o tom, co ho baví, proto u mě není tolik kosmetiky, mně prostě baví móda. :) Být tebou bych to nevzdávala, pokud tě to baví, tak pokračuj. ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý Váš komentář..