sobota 7. září 2013

Inglot aneb jak probíhala má návštěva v prodejně a objednávka z webu


O kosmetice i samotné prodejně Inglot, už toho bylo napsáno mnoho. Přesto mi to nedá, abych se i já nepodělila o svou zkušenost. Koho téma Inglot otravuje, tomu se omlouvám. Článek bude delší a tak opět nabízím buď video (ne zrovna krátké) a nebo text a hromadu fotek.


Když se objevil první stín v krabičce krásy, poctivě jsem pročetla spoustu recenzí. Ladybox mě v té době naprosto nezajímal, takže jsem si ho neobjednávala. Na krabičky krásy jsem vůbec nějak zanevřela, ale v červenci jsem jí dostala od kamarádky k narozeninám a dost mě tím navnadila na další vydání. Že jsem se přes ty ruce při objednávce radši neplácla!


V boxu jsem objevila stín od Inglotu, kterému jsem dlouho odolávala, ale nakonec jsem ho otevřela a smočila prstíček. Měla bych si nasekat! Samozřejmě jsem se zamilovala a musela jich mít víc. Musela = chtěla.

Paletka zakoupena na omlazeni.cz Oční stíny Rainbow číslo 114R a 130R.

V prodejně Inglot jsem předtím už jednou byla. Tehdy byla nově otevřená a byl tam nával. Kosmetická poradkyně, či jak si tam nechávají říkat, spíš hlídala případné zlodějíčky, než aby radila. Ani mi to tenkrát nevadilo, chtěla jsem si jen zmapovat nabídku a ceny. Od té doby jsem četla mnoho reportů z návštěvy prodejny a pokaždé to buď bylo vynášení obsluhy do nebe, nebo naopak naprostá nespokojenost.  Z mého pohledu je to asi tak, že známé profláklé bloggerky mají report kladný (skvělá, milá, ochotná obsluha, vzorečky, papírová taštička) ostatní „smrtelní“ lidé z davu nebo méně známé bloggerky mají report záporný (nevšímavá obsluha, žádné vzorečky a igelitová taštička). Jak to tedy je? Bere Inglot naše přední bloggerky jako dobrou reklamu pro jejich prodejnu a tak platí „náš zákazník náš pán“ a pro neznámé tváře je tahle paráda zbytečná?



Já měla z návštěvy prodejny trochu strach. Několikrát jsem prošla kolem a čekala na dalšího zákazníka, abych tam nebyla sama. Nic! Po téměř třiceti minutách jsem vešla do prodejny a pozdravila. Pán se mě ani nevšiml. Prohlédla jsem si vklady očních stínů a vybrala si velikost paletky. „Dobrý den, mohu nějak poradit?“ Deset minut od chvíle kdy jsem vešla do prodejny! Pro někoho pozdě, pro někoho akorát.


Odstín číslo 46
Odstín číslo 63
Odstín číslo 68

Sdělila jsem blonďatému prodavači, že mám doma tři stíny (dva jsem si i s paletkou objednala z omlazeni.cz) a že bych jim ráda pořídila „domeček“ a nějaké „sourozence“. Byla jsem vyzvána, abych si nějaké stíny vyzkoušela na ruku. Na férovku jsem se zeptala, jestli do testerů smím sahat prstem (někdo psal, že ho za to konzultantka seřvala. Mě za to vyhubovala zase konzultantka v Sephoře – já myslela, že tam se to smí). Pán mě ujistil, že opravdu můžu používat prsty a už se vybíralo.

Odstín číslo 70
Odstín číslo 115
Odstín číslo 151

 Michal (jméno jsem našla na účtence) si mě hezky zaháčkoval a nepustil, dokud jsem neměla vybráno sedm stínů a plnou paletku.
Ještě na mě zkusil, zda nechci paletku na dvacet stínů, že deset je málo. Když nevyšla větší paletka, zkusil ještě make up a když neklapl ani ten doporučil mi sadu na obočí, prý že to není tak těžké domalovat. Pro něj asi ne pro mě katastrofa. Poprosila jsem o čistič na štětce a přesunula se k pokladně.

Odstín číslo 154
Odstín číslo 320
Odstín číslo 334

Celková útrata byla 1 450,- za sedm vkladů, paletku na deset stínů a za čistič na štětce. Taštičku jsem dostala malou plastovou. Celý nákup zabral 25 minut od vstupu do prodejny. Jaké mám dojmy? Michal se mě všímal a nabízel to ano, ale spíše jsem z toho měla pocit jako „teď jsem tě lapil a dokud tu nenecháš alespoň 2 000,- tak nikam nepůjdeš.


Odstín číslo 338


Vlastně si ani moc stěžovat nemůžu. Odešla jsem s tím, pro co jsem přišla. Zklamala mě plastová taštička a také na pozdrav mohl odpovědět hned a ne až za deset minut.
Nakonec jsem se doma rozhodla, že paletku zakoupenou na omlazení nechám tak jak přišla a dokoupím si ještě nějaké dva stíny. Našla jsem si internetové zastoupení Inglotu v podobě webu lemika.cz  


Zde mají matné vklady očních stínů za 139,- což je o proti kamennému obchodu úspora jedenácti korun. Naopak duhové stíny tu jsou o devět až devatenáct korun dražší. Dražší jsou tu oproti obchodu i paletky, ale pokud se budete držet je v matných stínech i s poštovným Vás to v případě, že jste mimopražští skoro stejně jako na prodejně (zaplatíte asi o 24 korun víc).
Odstín číslo 362
Odstín číslo 372
Odstín číslo 392

Zveřejněné náhledy stínům neodpovídají docela skutečné barvě a tak kdo nechce kupovat naslepo musí chvilku googlit swatche jednotlivých stínů. Mě to nezabralo ani půl hodiny. Objednávku jsem odeslala kolem páté hodiny večer a potvrzení včetně oznámení o tom, že nemají mnou jeden zvolený odstín mi v mailu přistálo následující den v devět ráno. Paní mi nabídla kompenzaci stíny z dražší kategorie za cenu nižší, ale zvolené odstíny jsem z díky odmítla a vypsala si náhradu podle svého přání.

Odstín číslo 397
Odstín číslo 423

Odstín číslo 441

Následující den mi ve čtyři odpoledne psala Česká pošta, že mají v držení můj balíček. Po přihlášení na mail jsem objevila tři maily od zastoupení webu lemika.cz. V prvním mi paní sdělila, že stíny mnou vybrané mají všechny a zda nechám výběr na nich. V druhém mi oznámila, že již stín za mě vybrala a ve třetím, že balíček odevzdala na poště.
Odstín číslo 445
Odstín číslo 459
Odstín číslo 482

Zboží mi přišlo zabalené opravdu pečlivě a bylo téměř nemožné, aby obsah někdo rozbil. Tolik novin a bublinkatých fólií jsem nikdy neviděla. 
Odstín číslo 504

Dokoupení posledních dvou stínů a výměnu jednoho již zakoupeného (omylem jsem si pořídila dvakrát stín číslo 362) jsem absolvovala v centru Černý most, kde byla prodávající velmi milá a ochotná. Při výměně stínů si sice nezkontrolovala, co jí vůbec vracím, což mě překvapilo, ale také mi sebrala účtenku od nákupu na Chodově a i účtenku za stíny koupené při výměně. Já je na nic nepotřebuji, ale kdyby je někdo na něco potřeboval a šel do obchodu něco měnit tak Vás na to chci upozornit.

Se stíny jsem opravdu moc spokojená. Pigmentace je kus od kusu jiná, ale všechny se slabší pigmentací se dají krásně vrstvit.

Doufám, že Vás delší článek neotrávil a necháte mi dole zase nějaký komentář.

3 komentáře:

  1. Moc hezký článek :-) Paletky a tebou vybrané stíny se mi líbí, jsou takové veselé.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj,
    Narazila jsem na tvůj blog přes video na youtube, které jsi natočila o kosmetice Inglot a které bylo mimochodem moc vydařené.
    Asi nejvíce se mi na tvém vyjadřování o kosmetice líbí, že vypadáš inteligentně a ne jako nějaká hloupá plastická blondýna, která kosmetikou žije a nedělá nic jiného, než že hubne a chodí nakupovat drahé značkové oblečení. Je zkrátka vidět, že jsi slečna na úrovni. Já plastické blogování moc neznávám. :-)
    Jinak kosmetika Inglot mě nadchla stejně, jako tebe. Původně jsem si moc přála Naked 3, ale Inglot mi vyhovoval nakonec více. Momentálně mám Paletku pro deset stínů a gelové oční linky. Na obojí nemohu říci jediné negativum krom ceny, která je v ČR neskutečně předražená. Kéž bych měla známého, co jezdí do Polska... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj. Moc děkuji za milý komentář a pochvalu. Kosmetika Inglot je pro mě opravdu srdeční záležitost. Bohužel poslední dobou opět podražila a to mě moc mrzí. také bych uvítala někoho v Polsku kdo by mi něco přivezl levněji.

      Vymazat

Děkuji za každý Váš komentář..