čtvrtek 19. září 2013

Tag: Miluju cestování


Po delší době si dáme Tag. Pro ty, kteří nemají rádi čtení tu mám video.



1. Má vysněná destinace kde jsem ještě nebyla?
Vysněných destinací je mnoho. Miluju cestování, ale spoustu jsem toho ještě neviděla. Ráda bych se podívala do Říma, což se mi snad splní příští léto. Moc ráda bych někdy letěla do Dominikánské republiky a můj největší sen je asi Sidney. Přála bych si na vlastní oči vidět ohňostroj nad operou.

2.      Kde všude jsem byla?
Jako školou povinná jsem jezdila s mamkou do Itálie – klasika. Navštívila jsem Paříž, Holandsko a Dánsko. Dvakrát jsem byla na poznávacím zájezdu v Turecku a loni jsem vyrazila s kamarádkou do Tunisu.


 3.      Nejoblíbenější forma dopravy?
Autobus. Kam se dá dojet autobusem volím autobus. Druhý dopravní prostředek je letadlo, ale nenávidím vzlétání a přistání. To je pro mě utrpení.



 4.      Zajímavá, smutná nebo veselá historka z cesty nebo z letiště?
Když jsem odlétala z Tunisu, v hale byl i muž, který odpovídal typické fotografii teroristy. Měl sebou počítač, mobil, spoustu batohů a modlitební kobereček. Neustále někam telefonoval a sledoval hodinky. Prostě šel z něj strach a kamarádka uvažovala, že nikam nepoletí. Byl čas nastoupit do letadla. Šla jsem před kamarádkou a v půlce tunelu se na ní otočila sdělila jí, že terorista letí s máma. V tu chvíli muž prošel kolem nás a krásnou češtinou se zeptal, zda vypadá tak strašně, že se ho bojíme?
U vstupu do letadla si pak povídal s pilotem a když nám letuška kontrolovala palubní lístek otočil se na nás znovu a pravil "Tak co dámy, připraveny na Váš poslední let?"



 5.      Nejlepší jídlo, které jsem zkusila za hranicemi?
Žádné. Miluju českou kuchyni a snažím se v zahraničí jít jen to, co poznám. Nerada bych zase snědla velblouda.



 6.      Místo kde jsem byla nejčastěji?
Třikrát v Itálii a hned v závěsu je Turecko.




 7.      Jakou část při cestování zbožňuješ nejvíce?
Ten okamžik kdy dorazíte na místo Vaší dovolené a máte celou dovolenou před sebou. Ještě nevíte, jak hrozné budou pokoje a vše vypadá úžasně.



 8.      Máš nějakou historku, jak si se ztratila?

Já se nikdy snad úplně neztratila. S kamarádem jsem bloudila cca 4 hodiny po Paříži, než jsem našla hostel. Autobus nás totiž vysadil krapek jinde než bylo v plánu.



1 komentář:

Děkuji za každý Váš komentář..