pondělí 18. listopadu 2013

Mých 5 písní života I. (ZM)

Hudba je nejlepší přítel člověka. Samozřejmě hned po psovi. Bez hudby si nedokážu představit život. Vydáme se tedy spolu mým malým seriálem, který jsem nazvala Mých 5 písní života. Inspiraci jsem našla v „pořadu“ rádia Kiss JC, který možná znáte pod názvem Soundtrack mýho života. A protože vybrat jen pět písniček by bylo sakra těžké, rozhodla jsem se je rozdělit do více skupin. Jako první jsou tu písničky pomalé, říkejme jim třeba ploužáky, cajdáky nebo dojáky, v podstatě je to pořád to samé. Pohodlně se usaďte a zaposlouchejte se do pěti pomalých zahraničních písní, které mě provází životem a zpívají je muži.

1. She´s Like the Wind – Patrick Swayze
Tuhle píseň musí znát každý kdo viděl Hříšný tanec (ano, vím o lidech, kteří ho nikdy neviděli a nechápu).


2. Bad Day – Daniel Powter
Počítám, že je to tak kolem osmi let co se tahle píseň prohnala hitparádami českých rádií. Pro většinu už dávno zapomenutá píseň. Rychlo kvaška jak se říká. Mě se ale písnička vryla hluboko do podvědomí a to nejen díky melodii ale hlavně díky jedné situaci, při které tahle píseň hrála.


3. Say You Say Me – Lionel Richie
Píseň, která už má nějaký ten rok. Rádio Blaník ji jeden čas hrálo snad třikrát do hodiny. A protože u nás v autě nic jiného ani nehraje tak mi nezbývalo než si písničku zamilovat.


4. I Wish It Would Rain Down – Phil Collins
K téhle písni snad není co říct. Jen si sedněte a poslouchejte. Ona si Vás získá. (Kvalita originálního klipu je horší, ale lepší jsem nenašla).


5. Cuando Me Enamoro – Enrique Iglesias a Juan Luis Guerra
Miluju španělštinu a miluju Jindříška. Jeho uhrančivá čokoládová očka si zaháčkovala moje srdíčko a drží mě to už deset let.


A to je pro dnešek vše moji přátelé. Určitě mi napište zda máte také nějakou z těchto písní rádi a jestli ne, tak mi doporučte Vaše oblíbené písně.

2 komentáře:

  1. První dvě znám, další 2 si jdu pustit :-) Mě teď hrozně baví tyhle 2: http://www.youtube.com/watch?v=jofNR_WkoCE a http://www.youtube.com/watch?v=r3w6iUMS7LQ. Do té druhé jsem se úplně zamilovala a rozhodla jsem se, že mi bude jednou hrát na svatbě :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. První písničku znám, ale musím říct, že až když koukám na ten klip tak mě začala bavit. Jinak Within Temptation je skupina, kterou zná málokdo. My měli původně vybranou od nich píseň na maturitní nástup ale nakonec to nevyšlo. O zpěvačce jsem dokonce četla, že dokáže vyzpívat tóny, které většina lidí už není schopná ani slyšet. Krásná píseň :-)

      Vymazat

Děkuji za každý Váš komentář..