středa 26. března 2014

DIY: Stojan na náramky

Čím déle jsem bez práce, tím více "blobostí" vymýšlím. Začala jsem opět cvičit a po čtrnácti dnech snažení jsem nakonec vzala na milost i Jill, ale o tom radši jindy. Dneska Vám ukážu jaká jsem "tvořilka". Ha ha. Víte já sešroubuji skříň, pověsím poličku a spoustu dalšího, ale když se jedná o nějakou výtvarnou činnost a jemné detaily tak jsem vzteky bez sebe a málo co se vyvede podle představ. 



Nicméně po několika hodinovém maratonu sledování DIY na youtube jsem se s heslem "zrecykluj co můžeš" vrhla do kutění i já.
Toužila jsem po stojánku na náramky. Ani nevím proč, mnohem radši mám vše uklizené ve šperkovnici. Dost ale vykecávání, jdeme na věc.


Co budete potřebovat:
prkýnko v libovolném tvaru, jako základnu.
prázdné obaly např od vlasových přípravků.
roličky od kuchyňských utěrek.
noviny na vycpání.
balící papíry.
nůžky.
pravítko nebo metr.
lepidlo, oboustrannou lepenku, tavnou pistoli.


Budete potřebovat pevnou základnu. Já si vzala zbytek plovoucí podlahy a protože nebyla na jedné straně nejrovnější, obalila jsem ji do čtvrtky. Ať už základnu budete balit do čtvrtky nebo balícího papíru nezapomeňte, že musíte papír přilepit po celé ploše nebo minimálně v místě, kam pak přiděláte stojánky. Když to neuděláte budou se Vám stojánky kývat. Já na to zapomněla a pak jsem to musela předělávat.


Čtvrtku jsem k plovoucí podlaze přilepila lepidlem a kolíčky zajistila dokud lepidlo nezaschlo. Lepící páskou jsem poté připevnila balící papír podle vlastního výběru.




Z prázdných obalů jsem sundala víčka, která jsem obkreslila na ruličky od kuchyňských utěrek a poté vystřihla nůžkami.


 Než začnete ruličky vycpávat novinami, doporučuji zasadit do otvoru prázdný obal (nožičku stojánku) aby jste dovnitř nedali novin příliš mnoho.


Stejný postup zopakujete i při druhé nožce stojánku. 


 Následuje obalení prázdných obalů balícím papírem. Já jsem ho připevnila pomocí oboustranné lepící pásky a na každé straně nechala papír přesahovat aby se dal založit.


 Pro zakrytí stran "ramen" stojánku jsem vystřihla dva větší kruhy a pečlivě je poskládala a přilepila.


Když máte přelepené strany můžete celou ruličku obalit stejně jako prázdné obaly. Doporučuji začít lepit od poloviny výřezu. Lépe se Vám pak bude vystřihávat díra a navíc nebude vidět slepovaný spoj.


Poté už stačí jednotlivé části sesadit dohromady a přilepit na základnu. Já k přilepení použila tavnou pistoli.



A to je výsledek! Vím, že popis postupu nic moc. - Zajímavé, že na základce jsem z něj měla jedničku :-) 
Jako inspirace je to snad dostačující. Můj bráška nazval moje počínání prasečinou, ale já jsem na sebe pyšná :-)

Co Vy a Vaše DIY projekty? Pochlubte se ...

3 komentáře:

  1. Žádná prasečina, je to pěkný :-) Škoda, že nenosím náramky :-D Hodil by se mi ale nějakej stojánek na náušnice, mám jich čím dál víc :-D Jinak já nic moc nekutím, maximálně jsem schopná polepit si krabičku nějakým ozdobným papírem a převázat stužkou.

    OdpovědětVymazat
  2. Stojánek na naušnice jsem si vyrobila taky :-) Nevím jestli k němu mám vyfocený postup. Prohledám počítač a kdyžtak to sem taky hodím :-)

    OdpovědětVymazat
  3. stojan na nausnice jsem si udelala ze staryho ztruhadla po babicce.. navod jsem nasla na internetu. vypada to hezky a jako retro :) dej si do google ,,stojan na naušnice struhadlo,, :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý Váš komentář..