středa 5. března 2014

Lord of the Dance


Sledujícím mého instagramu a facebooku asi díky mému spamování neuniklo, že jsem navštívila vystoupení Lord of the Dance.  Už v Lednu jsem si ve videu Úspěchy a průšvihy postěžovala, že jsem trouba a málem prošvihla i poslední lístky, nicméně místo nakonec nebylo zlé a výhled jsem měla skvělý.



Kdo tenhle projekt nezná (a věřím, že Vás bude jen menšina) doporučuji si přečíst stručný děj zde!


Doma máme dvě DVD s tímto vystoupením, ale je to už dávno co jsem je viděla a tak mi chvilku trvalo dostat se do děje. Matně jsem si vzpomínala na skřítka ve zlatém kostýmu s kouzelnou flétnou. Proto mě hned na začátku zmátlo, když místo zlatého skřítka běhal po podiu šašek. O změně kostýmů jsem vůbec nevěděla, ale musím říct, že většina je jich lepší (u toho skřítka mě změna spíše mrzí).


Další rozčarování přišlo, když hlavní úlohu netančil samotný Michael Flatley. Skoro jsem se rozbrečela. Jasně, já vím, že je mu už 56let, a že je pravděpodobně už v tanečním důchodu, ale i tak jsem byla zklamaná. Ne, že by ten tanečník nebyl kus, ale Flatley je Flatley.



Popravdě mě nenapadlo natočit vlog dokud mi pod fotku na facebooku  Míša nenapsala, že ho chce. Po dvou v minulosti neúspěšných pokusech vnést do O2 areny foťák jsem si ho tentokrát vůbec nebrala.  Snažila jsem se sice natočit něco ze svého místa telefonem, ale zákon schválnosti pracoval.

Foťák u mého telefonu nepatří mezi nejlepší a už vůbec ne při přibližování a ke všemu jsem měla posledních 8 % baterie. Natočila jsem tři videa a chtěla Vám natočit závěr, ale baterie už mi nedovolila kameru ani spustit.  Ono nakonec stejně by z videa nic nebylo.  Ve chvíli kdy se v závěru na pódium objevil Michael Flatley jsem propadla eufórii. Začala jsem ječet a tleskat jako smyslů zbavená a radostí jsem brečela. Jak už jsem psala na profilu. Vidět Lord of  the Dance a umřít!

oficiální zdroj fotografie neznám - stáhla jsem ji na soukromém profilu své kamarádky!

Vystoupení bylo famózní a překvapilo mě, že nebylo zcela vyprodáno. Takový kulturní zážitek a tolik volných sedaček.  Kamarád mi říkal, že by ho vystoupení asi nebavilo, ale věřte mi. Tahle parta se Vám doslova produpe do srdce a v kombinaci s hudbou Ronana Hardimana máte ve finále nutkání skočit na podium a střihnout si tam taneček s nimi, i když vůbec tancovat neumíte. Já jsem teda takové nutkání měla a díky tomu, že jsem seděla hned na kraji řady, jsem si mohla v klídku poskakovat alespoň v hledišti.


Musím říct, že mi značně pil krev pán sedící za mnou. Proboha! Když na něco nechci jít tak nejdu! Ne, že se nechám ukecat manželkou a pak otravuji své okolí výčitkami a debilníma kecama, že skřítek je pískáním na flétnu otravný a jásám, když se tanečnice svléknou do spodního prádla. 


Když už jsem sama pořádně nic nenatočila, snažila jsem se vyhledat co nejlepší videa na youtube. Odkaz na majitele videa je vždy přímo od videem. Všechny fotografie kromě první (vyfocená přední strana programu) pocházejí z oficiální stránky Lord of the Dance na Facebooku.

2 komentáře:

  1. Konečně někdo, kdo to chápe, já byla na Lord of the dance 2x, jednou s jeho vystoupením a jednou bez něj, bylo to o dost lacinější. Ale já ho tak miluju a ten příběh a hudba. úžasný, nejraději mám vystoupení válečníků. skvělé.. přidala jsem si tě do odběrů a budu se těšit na další články..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z mého okolí to nechápe snad nikdo. Já bych se na to vystoupení dokázala koukat hodiny a hodiny. Hudba je skvělá a vždy mám chuť si jít "dupnout" s nimi. Děkuji za přidání, snad se budou i další články líbit.

      Vymazat

Děkuji za každý Váš komentář..