středa 2. dubna 2014

Pohovory a jiné povídání

Dneska to má být příspěvek z rubriky Akce a cestování, ale nebudeme si nic nalhávat. Jsem nezaměstnaná a jediné moje cestování je na pracovní úřad popřípadě na nějaký pohovor. Dneska si tedy jen krátce pokecám na téma pohovory.

Můžu Vám říct, že sehnat práci, je už pomalu těžší než otěhotnět. V mém případě je obojí tak 90% ku 10%, že se tak nestane.

Dobrá možná až moc dramatické. Ale určitě se shodneme, že práce není na každém rohu. Je sice spousta inzerátů ale málokdy splním požadavky. Nemám 6 let praxe v účetnictví, nemám zkoušky na vysokozdvižný vozík a nemluvím plynule rusky.

Zajásala jsem, když jsem dostala pozvání na pohovor ohledně pracovníka přepážky na České poště a jaké bylo moje zklamání, když z toho vylezlo spíše uhánění důchodců do různých pojištění.  Kdybych chtěla obtěžovat lidi tak jdu prodávat věci na podporu to či onoho na ulici a ještě bych se u toho opálila a udělala něco pro své zdraví. Nerada obtěžuji lidi.

Včera jsem byla na dalším pohovoru. A paní ze mě byla nadšená. Nikdy předtím se mi to nestalo. Byl to snad nejvíc pohodový pohovor, jaký jsem kdy absolvovala. Zítra mám jít na zkoušku, zda se mi práce bude líbit. No nebudu jásat dopředu. Jedná se o prodej kosmetiky a tak by mě práce dost lákala, navíc v centru Prahy. Uvidím, jak se to vyvine. Určitě dám vědět, jak to celé dopadlo.

Dnešní příspěvek je takový nijaký a tak mi alespoň do komentářů napište co Vaše pohovory. Zda máte nějakou úsměvnou či děsivou historku.

Já osobně mám snad jen jednu. V inzerátu bylo: administrativní pracovnice, požadavky: znalost práce na pc, flexibilita. (zkráceně)

Přijdu na pohovor do kanceláře na Žižkově a nestačím valit oči. Kancelář, plná kóji se závěsy a v každé kóji kamera, počítač, erotické pomůcky a gauč. Zkrátka erotika přes internet, kdy udržujete klienta plněním jeho požadavků na serveru a on tak za každou minutu platí a platí.

7 komentářů:

  1. Taky jsem asi před šesti lety nemohla najít práci, nevýhodou bylo, že jsem po škole nechtěla zůstat v oboru (kadeřnice).. Samozřejmě člověk odpovídal na různé administrativní pozice, ale když se z toho vyklubalo např. rozdávání sim karet na chodníku apod., rychle sem utíkala :-D Tak jsem si podala přihlášku na VŠ (pedagogická fakulta - německý jazyk), vzali mě a díky pedagog. zaměření jsem nastoupila jako asistent pedagoga k malému autistickému chlapci do školky - nutno podotknout, že to je školka, kam jsem sama chodila jako malá a chlapec neměl tak výrazné omezení, jaké si možná představí mnoho lidí laiků .. Od září jsem zde jako učitelka.. Stane se, že se mi nechce vstávat do práce nebo ztrácím trpělivost s dětmi a v duchu nadávám., nakonec vždy děkuji bohu a jsem vděčná, že se mi naskytla taková možnost, jinak nevím, kde bych skončila.. nějaká pokladna v supermarketu mě děsila už od mých 15 ti..
    Přeji ti, Sandro, moc štěstí, protože i to je potřeba, ne jen kvalitní životopis :) A hlavně hlavu vzhůru!! :)
    PS:moc ráda koukám na tvá videa, i když moc často nekomentuji, tak to takhle spojím a pochválím tě zde. :) Jen tak dál!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za tvůj komentář i za popřání štěstí, protože to opravdu budu potřebovat. Z mé zkoušky v nové práci se nakonec také vyklubalo honění lidí po chodníku, ale s parfémy. Jinak shodou okolností jsem včera viděla reportáž z nějaké školky kde mají děti s autismem. Obdivuji každého kdo je ochotný s těmi dětmi pracovat. Je to opravdu moc hezké, že někdo jde a zvolí si toto místo dobrovolně a není to jen, jinde není práce tak vezmu alespoň tohle. Já bych to nedokázala. Pokaždé kdy vidím takové dítě a nebo člověka a třeba i s jinou nemocí tak se rozbrečím. Jiak pokladna v supermarketu mě také dost děsí.

      Vymazat
  2. Cože, tak ten "pohovor" na Žižkově, to je teda masakr :-D :-D :-D
    Ohledně prodeje kosmetiky budu držet palce :-)

    Co se týče tématu já a pohovory, tak žádnou vtipnou historku nemám, spíš samé tragické :-D Z pár míst už se mi vůbec neozvali, ačkoli svatosvatě slíbili, že dají vědět i neúspěšným uchazečům. No a o tom, jak mě vzali do Holešovic do kancelářskou výpomoc a nakonec se mi už neozvali, jsem psala na blogu, možná si na to fiasko vzpomínáš. Ředitel si mě před Vánoci vybral ještě s jedním klukem a telefonicky mi sdělil, že se mnou počítá, ale že mi vše potvrdí ještě začátkem ledna. Začátkem ledna se neozval. Tak jsem kontaktovala já jeho, omlouval se, že stěhovali kanceláře a všude je chaos, proto se mi neozval a můj nástup se tímto o týden odkládá. Řekla jsem, že tedy dobře. No a pak už se neozval pro jistotu vůbec :-D Na mé pokusy ho kontaktovat už nereagoval a dodnes nevím, co se vlastně stalo. Já samozřejmě už všude možně nadšeně rozhlásila, že mám konečně práci, že jo.... No zklamání to bylo, co ti budu povídat. Doufám, že ty v Praze dopadneš líp a určitě nás informuj! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám, že pan ředitel je pěkný posera, když ti ani nedokázal říct, že ti to místo zrušil. To já se v okolí zase moc nechlubím, že někam jdu. Hravě to obstarají rodiče a pak k nám chodí sousedé a říkají "Já myslela, že už děláš v té Praze tu kosmetiku". Jo kdyby kosmetiku. Už na pohovoru mi dáma lhala. Prý pečující kosmetika od značky Sisley. Nakonec hloupé prodávání parfémů typem bude stát 2500 ale protože dnes je uvedení na trh tak pro vás je speciálně za 380 a k tomu ještě tyto dva parfémy zdarma. No tak to je jako konec. Hned jsem se rozloučila a odešla.

      Vymazat
    2. No ono bůhví jak to bylo, ze zvědavosti jsem si tu firmu pak googlila a nenašla jsem moc pozitivní informace, spíš naopak. Takže nakonec asi můžu bejt ráda, že to neklaplo.

      Už jsem četla na FB o té kosmetice :-( Je to škoda, vypadalo to nadějně. Ale vůbec se nedivím, že to prodávání parfémů nechceš dělat, taky bych do toho v žádném případě nešla. A na pracáku ti nic neřekli, nic dalšího se nerýsuje?

      Vymazat
  3. S prací je to teďka složité, to je fakt. Dokáže mě třeba naštvat, když reaguji na jeden inzerát, nikdo se mi neozve a další den ho aktualizují s tím, že chtějí ještě větší praxi (navíc je to juniorská pozice).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem v lednu viděla na Chodově inzerát do prodejny s oděvy. Byla jsem se tam zeptat a paní mi říká. Chceme jen praxi v obchodě alespoň rok a ochotu pracovat krátký dlouhý týden 12 hodin nástup ihned. Poslala jsem životopis a několikrát tam i volala. Paní mi řekla, že přijala někoho jiného, ale inzerát tam je dál už čtvrtý měsíc. Tak já nevím co tam zkoušejí. S těma podmínkama jsou někdy až trapní. Jinak mě jednou paní třeba odepsala na životopis, že snad jasně v inzerátu stojí, že chtějí vyučenou prodavačku a já že mám střední školu, že snad umím číst. To že požadovala 3 roky praxe a já jí nabízím 7 jsem si taky odskákala. A já husa blbá myslela, že zkušenosti přijdou vhod :-D

      Vymazat

Děkuji za každý Váš komentář..