pondělí 5. května 2014

Není EOS jako EOS

Myslím, že balzámy EOS nikomu nemusím dlouze představovat. Slyšel o nich snad každý. Po Americe zachvátila EOS mánie i naši malou zemičku a i já jeden nutně musela mít.

EOS balzámy jsou z 95% z Bio složek, 100% přírodní a navíc netestované na zvířatech. Neobsahují parabeny, ftaláty a glutamáty.

Tyhle balzámy v roztomilém obalu připomínající vajíčko se u nás dají sehnat jen prostřednictvím e-shopu. Já ten svůj mám z kosmetika-usa.cz, u kterého mám záruku, že se jedná 100% pravý výrobek a ne napodobeninu. Balzám, ale seženete i na eosbalzam.cz


Na výběr máte z několika možností granátové jablko/malina (který mám já), jahoda, tropické ovoce, sladký meloun, sladká máta, léčivá mandarinka, maracuja, borůvka nebo citronová kapka která má navíc SPF 15.

Složení:
 OLEA EUROPAEA (OLIVE) FRUIT OIL*, BEESWAX/CERA ALBA (CIRE D’ABEILLE)*, COCOS NUCIFERA (COCONUT) OIL*, SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL*, NATURAL FLAVOR (AROMA), BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA BUTTER)*, STEVIA REBAUDIANA LEAF/STEM EXTRACT*,PUNICA GRANATUM (POMEGRANATE) SEED OIL*, TOCOPHEROL, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL*, RUBUS IDAEUS (RASPBERRY) LEAF EXTRACT*, LINALOOL1.

Cena balzámu se pohybuje od 159 korun výš za 7g produktu. Pro někoho je tato cena nepřijatelná a tak hledá levnější způsoby jak si ho opatřit a tak využije stránky typu aukro a ebay, tam Vám ale pravost nikdo nezaručí.

Jak už jsem psala v úvodu, já mám originál z e- shopu kosmetika-usa.cz, ale mám tu k porovnání i právě balzám z ebay, který se sice podle fotek tvářil jako originál a lákal trochu nižší cenou, ale to co Vám přijde domů, už nemá s originálem nic společného.

Začneme hned obalem. Oba balzámy jsou zabaleny v plastové fólii, na které jsou obsaženy základní informace jako název, složení, gramáž, datum spotřeby, čárový kód apod. (Fotky s červenou kancelářskou sponkou označují napodobeninu).



V obou případech se jedná o provedení Pomegranate / Raspberry. Hned v názvu se můžete všimnout rozdílu. Zatímco originál uvádí Pomegranate – Raspberry, falešný EOS uvádí jen Pomegranate.



Rozdíl je i v složení a to docela zásadní. Originál mimo jiné (celé složení viz výše) uvádí PUNICA GRANATUM (POMEGRANATE) SEED OIL*, RUBUS IDAEUS (RASPBERRY) LEAF EXTRACT*


Falešný uvádí (BLUEBERRY) FRUT EXRACT*, FRAGARIA VESCA (STRAWBERRY) FRUIT EXTRACT*, PRUNUSPERSICA (PEACH) FRUT EXRACT*
Docela vtipné! Koupíte balzám Granátové jablko s Malinou a on obsahuje všechno možné jen ne to jablko a malinu.


Originální přebal má čárový kód uprostřed a nad ním i pod ním je text. 



Napodobenina má čárový kód umístěný nahoře a všechen text je pod ním. Asi ani nemusím zdůrazňovat, že text se mírně liší.


Ani samotný obal produktu není stejný. Originál je větší a světlejší. Nápis EOS je podle mého oka navíc vyražený jiným fondem písma. Po odšroubování víčka pak můžete uvnitř spatřit malinké vyražené číslo, kterým falešný balzám nedisponuje. Fotku bohužel nemám, tak malé věci můj fotoaparát nezachytí.


Napodobenina x Originál
Napodobenina x Originál
 Teď k obsahu samotnému. Originál má světlou žlutou barvu a povrch produktu se leskne. Hned po otevření se ve vašem okruhu rozptýlí krásná sladká vůně. Pro někoho by mohl parfemaci označit jako silnější, ale já jsem spokojená. Konzistence je příjemná, lehce se po rtech roztírá a zanechává jemný film. Navíc úžasně chutná a měla jsem nutkání se neustále olizovat. Co se týče hydratace, pro mě byla dostačující. Nemám nijak výrazně suché a popraskané rty, takže nemohu posoudit, zda by vyhovoval majitelkám právě takových rtů. Já jsem spokojená a řadím tenhle balzámek mezi top které jsem vyzkoušela. Vlastně nejlepší, který jsem vyzkoušela.



Napodobenina je ale pro mě totální fiasko. Barva produktu je žlutá (tmavá žlutá), povrch je matný a navíc divně popraskaný (možná způsobeno při přepravě). Co je ale horší je parfemace. Jestli doufáte v nějakou chemickou tak Vás zklamu. Chemická parfemace by byla výhra, tohle je umělotina! Myslím to vážně. Přičichněte si doma k nějaké plastové misce, kelímku nebo kýblu na vytírání podlahy. Přesně to mi parfemace připomíná. Mělo to být alarmující, ale já jsem holka nebojácná a klidně jsem si balzám na rty nanesla. Konzistence je tuhá, takže bylo nutné přitlačit. Jak je divná parfemace, je divná i chuť na rtech. To nejhorší teprve ale přišlo. Po nanesení mne rty začínají brnět/cukat (asi jako přesezená noha - znáte ten pocit), pak i pálit. Nevěnovala jsem tomu pozornost a říkala jsem si jiné složení, třeba mi to zaručí větší rty. Větší rty se konají, ale spolu s tím i alergická reakce. 




 Fotky jsou hrozné, ale naschvál jsem se na ně nemalovala a nezakrývala ani pupínky, chtěla jsem aby jasně bylo vidět, co se mi po použití napodobeniny stalo. Zarudnutí a pocit pnutí postupně ustupovalo od rtů ven. Naštěstí se to dalo zamaskovat makeupem. Lékařskou pomoc jsem nevyhledávala, po pár hodinách celá tahle flekatá věc odezněla. Abych měla jistotu, že se opravdu jednalo o důsledek použití balzámu, podstoupila jsem tyhle muka ještě jednou a se stejným výsledkem.
Pro mě tedy napodobenina pohořela a vidina pár ušetřených korun určitě nikomu nestojí za hazard se zdravím.

 Napište mi, zda máte doma také EOS balzámek, jakou příchuť a jak jste spokojené! Pokud ho nevlastníte tak mi napište, zda Vás láká ho mít ve své sbírce.







*Produkt mi byl zaslán v rámci spolupráce.




57 komentářů:

  1. Tak jsem si konečně přečetla ten článek :-) S tím fakem je to teda hrozný! Nikdy bych si fake nekoupila. EOS jsem ještě neměla, mám balzámů na rty hodně a momentálně mi vyhovuje Lip smacker.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Smutné je, že dneska se dělá fake opravdu snad všeho. Jinak spousta kamarádek z mého okolí pořád mluví o tom jak tu je všechno předražené a že na ebay je to levné. Ale proč asi. ten lip Smaker mám taky. Jinak dnes jsem byla u Vietnamce v Tyršovce a u pokladny má krásnej košík plnej konturek za pět korun s nápisem M.A.C.

      Vymazat
    2. No právě... některé věci se na ebay vyplatí koupit, ale kosmetiku fakt ne. No jů, pro ty konturky si asi půjdu :-D :-D On tam má i vtipný faky parfémů, schválně se koukni někdy :-D Noemi Caramell třeba, Boos a tak :-D

      Vymazat
    3. No ty konturky - to by si měla utíkat, protože až se to rozkřikne, tak to tam milovnice MAC vykoupí :-D

      Vymazat
    4. Já jsem si koupila eos v rossmanu a nevim jestli to je fake

      Vymazat
  2. No to si děláš srandu? A to sis dala balzám jen na rty a taková reakce jo? Já mám dva Eosy, jeden z usa, jeden z kosmetika usa. Hned jsem šla do víčka kontrolovat čísla, jsou tam :) Já teda znám ještě lepší balzám, teda mně vyhovuje perfektně, ale Eos taky není špatný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano přímo jen na rty a pak se postupně od rtů začala rozlézat tahle otřesná rudá skvrna. Mě tenhle sedí, nemám moc vysušené rty ani popraskané koutky, ale také jsem těch balzámů ještě nezkusila tolik. Je možné, že časem najdu lepší, ale zatím je to teda EOS.

      Vymazat
  3. Hrozné!! Úplně mi naskočila husí kůže, to jsi teda dopadla:/
    Já osobně na ebay nenakupuju a kdyby ano, nikdy bych se neodvážila koupit napodobeninu nějaké kosmetiky přesně z těchto důvodů, bála bych se reakcí, člověk netuší, z čeho to vlastně je...
    Já eos mám hrozně ráda, mám samozřejmě originály a mám meloun, citrón, mentol, mandarinku, granátové jablko, borůvku. Nejraději mám asi citrón a mentol:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje kamarádky tam skupují na ebay kosmetiku ve velkém. Já si kupuji jen vzorníky na laky, obaly na mobily a naposledy štětce, ale kosmetice nevěřím. Naštěstí to odeznělo, mohla jsem dopadnout i hůř. Nejsem žádná cíťa ale někdo s citlivější kůží by to asi odskákal víc.

      Vymazat
    2. Přesně, doplňky, malé úložné prostory, proč ne.. Ale kosmetiku, fakt tak nakupují jo?? To nechápu:o/ Jj, tak pokud nemáš citlivou pleť a stalo se ti tohle, tak to mě by ta hlava asi rovnou upadla:-D

      Vymazat
    3. No jednu z těch kamarádek jsem snad nikdy neviděla, že by koupila něco na českém e-shopu. Buď klasika DM a Rossmann a co není tak šup na e-bay.

      Vymazat
  4. preboha :o mám eos z krasotika.sk a je to určite originál. Mám ich 5 a najoblúbenejší je presne tento :) Takéto veci na ebay-i neriskujem. Takúto reakciu som ešte nevidela :O

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je lepší si připlatit. Bohužel, pořád jsou lidé, kteří nevěří a radši ušetří prašulky než zdraví. Třeba někoho pohled na ty fotky odradí od ušetření pár kaček a investuje do originálu.

      Vymazat
  5. aau, čo za humus tam dali? lepšie by spravili, keby bol ten fejk čistou vazelínou sformovanou do guľôčky.
    dúfam, že sa mnohé slečny poučia, že netreba zbytočne riskovať, aby mali čím machrovať pred kamoškami. za to to nestojí

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také doufám, že jsem natolik odstrašující příklad, že se slečny zamyslí a zakoupí radši ověřené a nebo se radši spokojí s něčím levnějším z drogerie.

      Vymazat
  6. Tak tohle je brutální,já osobně kdybych po nich toužila,tak bych je kupovala u Pavlíny, http://www.pavlinna17.cz/prestashop/index.php
    A ta skvrna vypadá děsivě :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, ta nevypadá, ta skvrna děsivá byla. V první chvíli jsem se skoro rozbrečela, lekla jsem se, že mi to zůstane.

      Vymazat
  7. tvl =OOOOO to snad ne!!!!! to je hrozné!!! si hrdinka! Jinak mám teď tu jarní limitku a také z kosmetika z usa a ať dělám, co dělám tak ty čísla po otevření nevidím =D

    Loveliness By Tess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to nevím. Já ho mám přímo uprostřed víčka a je opravdu maličké. https://www.youtube.com/watch?v=J1REBUPeBNk tady v tom videu je to v 5:38 vidět.

      Vymazat
    2. ha je tam! Já ho tam hledala kolem balzámu =D su debil no...

      Vymazat
    3. Ale nejsi. Hlavně, že se to číslo našlo :-)

      Vymazat
  8. Chúďa :( snáď sa ti to rýchlo zahojí. Ja ešte eos nemám....a toto ma trošku odradilo od objenávania :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když objednáš z nějakého ověřeného eshopu tak by se ti nic nemělo stát..

      Vymazat
  9. Ahoj Verčo, ouu to je hrozný, tak jenom dobře že to zmizelo a nedopadlo to hůř. Kosmetiku z Číny fakt ne, ono teda asi ani to oblečení nebude , co se složení týče , žádná hitparáda, ale tohle je šílený.
    Máš hodně pohublý obličej, taky hubneš na léto :-) , já se taky dala zase na cvičení s Jillian

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky. No na štěstí to rychle zmizelo. No ne že bych cíleně hubla, spíš jsem chtěla zpevnit nohy a břicho. víc se hýbu, cvičím střídavě jill a nějaké cviky podle blogilates a nepřijde mi že by to mělo nějaký účinek. Jako mám asi o 4 kila méně a dva cm dolů přes zadek a břicho ale v obličeji to nepozoruju :D Určitě dej vědět jak jde cvičení :-)

      Vymazat
  10. Tak to je síla.
    Já mám doma taky granátové jablko/malumu, citrón a sladký meloun, nejraději bych měla všechny, ale cena je přehnaná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem vždycky hotová, když nějaká Američanka otevře zásuvku nočního stolku a má jich tam třeba 20. Taky by se mi to líbilo. Ten citrónový by mě také lákal.

      Vymazat
  11. no coooože? tady je přesně vidět, že kupovat kosmetiku z Ebay se prostě nevyplácí ...já bych osobně nic z kosmetiky nekoupila, jinak tam ale nekupuju často, takový kravinky - náušnice, samolepky na zeď apod :)
    EOS mám, ale asi mám špatný kus nebo co, ale prostě mi nějak nesedl, ale ráda bych zkusila ještě jeden :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také tam kupuju tyhle blbinky. Jinak zkus ještě jeden, uvidíš zda bude lepší. Někdy se to prostě nepovede.

      Vymazat
  12. Neskutečné! Začaly mě slzet oči, jenom to vidím. Snad holky pochopí, proč je lepší nekupovat padělky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těžko říct, některé si nedají říct a budou si stát za svým, že to byla náhoda. Jestli alespoň jedna holka upustila od rozhodnutí koupit si fake tak jsem netrpěla zbytečně.

      Vymazat
  13. no to je síla! já mám stejnou příchuť, přímo z USA, ale má teda úplně jiný obal, je na takovém kartónku. ale nijak extra mě teda neoslnil, přijde mi jako průměr. mám ještě jednu příchuť, uvidím, jestli bude lepší...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem koukala, že v USA je mají normálka v kartonu a navíc v drogeriích. Já mám zatím zkušenosti jen s balzámy z drogerie a ty mi tak dobré jako tenhle EOS nepřijdou, ale třeba časem najdu lepší.

      Vymazat
  14. ahoj, máš moc hezký blog!:) právě u mě probíhá giveaway, budu ráda, když se také zapojíš:)

    http://evelinkablog.blogspot.cz/2014/04/giveaway-nivea-body-shop.html

    OdpovědětVymazat
  15. Já jsem se sem na ten článek musel taky mrknout.
    Jsem v šoku ! Tohle je fakt šílené a obdivuji, že si byla ochotná si to natřít po druhé. :O
    Trochu to změnilo můj pohled na Ebay ...děsím se tam kupovat kosmetiku.
    ...mimochodem, po prvé jsem zabrousil na tvůj blog a máš ho skvěle zpracovaný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bůh ví, co tam bylo. Divně to smrdělo, ale chtěla jsem to vyzkoušet. Já si na ebay nikdy kosmetiku nekoupila, ale kamarádky to skupují ve velkém a nikdy si žádná nestěžovala. Buď náhoda nebo smůla. Jinak děkuju za návštěvu a za pochvalu :-)

      Vymazat
  16. Díky za tento článek, chtěla jsem si ho eos na ebay objednat po shlédnutí videa jedné vlogerky. Už jsem si ho tam našla a pak jsem nějak narazila na tento tvůj článek. Jakmile jsem ho dočetla okénko ebay jsem zavřela a nechala otevřené okénko jen eosbalzam.cz :)) Díky moc a obdiv za to že sis to dala 2x ten padělek. Krásný blog!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zavřela si ebay a objednala jinde - dost velké poděkování za moje oteklé rty. jsem ráda, že to nebylo zbytečné a někdo si to přečetl a zvážil případné riziko. Já děkuju, že ti byl článek přínosný <3

      Vymazat
  17. Páni! Já eosy miluju :) momentálně mám mint a teď jsem si objednala borůvku a granátové jablko, tak jsem na ně zvědavá :) jinak bych jen chtěla upozornit na aukro, jednou jsem si tam eos objednala- letní ovoce, samozřejmě fake :( hrozně to smrdí a ani se to nedá pořádně zavřít, no hrůza, takže aukro ne! :D

    OdpovědětVymazat
  18. Tak to je pecka! Já už dlouhou dobu vyhlížím, kde si eos koupit a teď mám jasno. Netušila jsem, že se napodobují i takové věci! O.o

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel dneska už se napodobuje každá blbost ať je sebevíc levnější tak vždy se najde chytrák který udělá ještě levnější napodobeninu.

      Vymazat
  19. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že si vyvázla bez reakce. Ono to není moc fajn a to nebejvám přecitlivělá. Bůh ví co by se stalo někomu kdo je na tohle citlivější.

      Vymazat
  20. Tak to jsi dopadla jeste relativne "dobre." Ja jsem zkousela ty cerne tekute masky z ciny a napuchly mi silene oci, musela jsem vyhledat lekarskou pomoc, injekce, a splaskavalo mi to tyden :( Nejhorsi v tomto pripade je, ze clovek si chce koupit neco prirodniho a pak mu prijde fake, ktery mu jeste uskodi :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně ty černý masky nic nedělají a vyhovujou mi. Já si ale první testovala na ruce a pak dala na tvář,doufám,že si je nedavala na oči ,jinak bych se nedivila ,že ti opuchly :D Každymu sedí něco jinýho .ale ten EOS,to je masakr.

      Vymazat
    2. Nechápu, jak se někomu může vyplatit padělat EOS, který stojí ve Walmart 2.98USD

      Vymazat
  21. to je strašný co už uměj vyrobit uplně stejný ��

    OdpovědětVymazat
  22. Koukněte sem: http://www.myeos.cz/ . Originálnhí :)

    OdpovědětVymazat
  23. Ahojky... já budu mít strawberry sorbet (jahoda) eos a když ho dostanu tak dám komentář a v nem bude jakej ho mám jestli fejkovanej nebo pravej :)

    OdpovědětVymazat
  24. ahojte, tak ja som si objednala EOS z tejto stránky http://www.eosbalzam.sk/, podľa toho, čo si napísala v blogu (malinké číslo vnútri obalu), tak je to originál (ten čiarový kód si už nepamätám), mám Sweet Mint.. vôňa super, žiadna umelina (vonia dokonca aj zavretý), rozmýšľam nad ďalšími príchuťami, keďže toto je viac mentolové (aj keď sladké, ale iba trošku)... poraďte, ak ste niektorá vyskúšali viac príchutí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja som taktiež objednávala z eosbalzam.sk a mám blueberry acai a pink grapefruit a som s oboma veľmi spokojná,ale ak teda môžem doporučiť určite pink grapefruit z limitovanej edície Rachel Roy a on je teda o niečo drahší,ale tá vôňa je neskutočne krásna-určite odporúčam ! :)

      Vymazat
  25. Ahoj, bojím se , že mám nepravý eos... Čísílko sice má ale rty mi taky tak divně brní. Vůně celkem ok, ale chuť nevím no. A taky má ve složenuí (blueberry) já vážně nevím :( :'(

    OdpovědětVymazat
  26. Mam blueberryacai z Dm a miluju ho :D Chci dalsi! :D

    OdpovědětVymazat
  27. Ted mi došel EOS coconut,vune uzasna a chut take. 💄💕 muzu jen doporucit. :) sice s postovnym pres 200kc ale stoji zato.

    OdpovědětVymazat
  28. Nejlepší je, objednat si ho z nějaké osvědčené stránky. Já mám čtyři: 1 z http://www.eos-usa.cz/, 1 z http://www.kosmetika-usa.cz/ a dva ze http://stylishdeer.cz/index.php. Nejlepší je to podle mě ze Stylishdeeru, protože mi k tomu poslali malinkýho sobíka ;-).

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý Váš komentář..