pondělí 12. ledna 2015

M.A.C - DAME

Dneska se spolu podíváme na jednu dražší tvářenku, která také určitou chvíli měla své místo v mém šuplíku. Kosmetika M.A.C jako taková je spíše na mém antiwishlistu, ale Terka z LuxyLady o téhle tvářence mluvila tak dlouho až jsem si ji nakonec pořídila. Nejen u již zmiňované Terky jsem slyšela jak je to skvělá pigmentovaná tvářenka, která se svým odstínem hodí na každodenní nošení a má navíc skvělou výdrž. No to jsem zkrátka také musela mít, i když pět set korun je za tvářenku už docela pálka. (Na mě ano a ano už jsem od té doby dala za tvářenku i víc, ale tenkrát to byla moje první drahá tvářenka vůbec).


Neprohlížela jsem ani všechny dostupné odstíny a s jistotou hodila do košíčku odstín Dame, který je jemně starorůžový s minimem třpytek, které na tváři nejsou vidět.



Jako první se zaměřím na obal. Jistě už víte, že obal je u mě málokdy kritizovaný. Většinou je mi jedno, jestli je plastový, papírový, kovový zda vypadá lacině nebo je na obsah produktu zbytečně velký. (I když musím se přiznat, že někdy danou věc koupím právě hlavně díky obalu např: krém na ruce apod. to sem teď ale nepatří). Já rozděluji obaly pouze na bytelné a ty co jsou zkrátka na prdlačku. Tato tvářenka má obal plastový, černý a řekla bytelný.


Samotné tvářenky by mělo být 6 gramů a podle všech recenzí by měla vydržet při každodenním používání nejméně rok, protože ubývá velmi pomalu. Tuto informaci bohužel nemohu potvrdit ani vyvrátit.

Swatch, který vidíte je výsledkem šesti vrstev.

Prvních 14 dní jsem byla z tvářenky nadšená a užívala si ten pocit, kdy jsem měla v šuplíčku něco dražšího, super a neprášivého. To bohužel bylo jen prvních 14 dní. Po setření vrchní části totiž začala tvářenka stávkovat. Nevím jak to přesně nazvat, ale na velké části tvářenky se objevil flek, který byl ztvrdlý, naprosto nepigmentovaný a ani seškrabávání vrstvy nepomohlo. Vím, že se tvrdí, že tyto fleky způsobuje přenášení potu štětcem do produktu, ale dosud se mi to u žádného produktu nestalo a to je mám i mnohem déle.


Navíc i druhá neztvrdlá část tvářenky značně ztratila na své pigmentaci. Na začátku stačilo jemné poklepání štětcem a na tváři jsem měla jemný narůžovělý odstín, který vydržel až šest hodin. Najednou byl hrozný problém tvářenku jakkoliv aplikovat a když se podařilo, výdrž byla sotva hodinová.

Hledala jsem různé tipy jak vrátit tvářenku do půvoního stavu, ale vše bylo bezvýsledné. Nakonec o ni projevila zájem v jedné diskuzi slečna, která ji za zlomek původní ceny odkoupila. Podle jejích slov s ní nakonec byla spokojená, ale mě tato zkušenost od tvářenek M.A.C odradila a neplánuji si rozhodně kupovat další.



Co vy a tvářenky od této značky? Máte je? Jste spokojené?

4 komentáře:

  1. no tak to by mě pekelně naštvalo :(( já mám v plánu od MACu zkusit nějaký makeup, tak jsem zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. také jsem ho chtěla vyzkoušet hodně mě navnadila Get The Louk ale nějak zatím váhám. Teď ho stejně nepotžebuju mám docela slušnou zásobu tak na rok a půl.

      Vymazat
  2. Podle mě se MAC dost přeceňuje.Měla jsem stín a v testeru supr,doopravdy minimální pigmentace.Ale stejně bych zkusila ještě nějakou tvářenku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě od MAC vždy zajímala jen tvářenka a rozjasňovač, který byl jen v nějaké limitce ale myslím, že do budoucna nebude MAC značkou, kterou bych vyhledávala.

      Vymazat

Děkuji za každý Váš komentář..