středa 25. února 2015

Destrukční deník 1

Po předminulém článku mi přišlo několik "žádostí" abych ukázala zpracované úkoly z destrukčního deníku co nejdříve. A tak na Vaše přání jsem mírně překopala rozvrh blogu a přináším první příspěvek. Nečekejte žádné zázraky. Nejsem žádný umělec  a spousta stránek ještě čeká na úplné dokončení, ale nemusíte se bát, až bude deník finální bude video. 


Obálce jsem zatím moc nedala. Vlastně jsem jí neměla ani v plánu nějak zdobit, ale pak jsem v šuplíku našla tenhle "obal" vzorečku vůně od Avonu Only imagine a rozhodla jsem se ho využít. Do vniklého roku jsem pak nalepila samolepku Vehicle a  opravdu vůbec nevím proč, vůbec se tam totiž nehodí. 



První stranu jsem vybarvila pastelkami, dopsala citát od Pabla Picassa, připsala své jméno a do rohu nalepila berušku.


Řeknu Vám, že vymýšlet čím pokreslit prázdné stránky, když nemáte jasně dané téma je docela oříšek, snažím se totiž aby některé motivy neměla v deníku víckrát. Nad informace o knize jsem tedy zvolila obrázek kocourka. Předlohu jsem našla ve starých omalovánkách a na protější stranu jsem obkreslila srdíčka z nástěnky v práci.


Následuje stránka, kde máte napsat své jméno různými způsoby a také uvést adresu a telefon - tomu se zatím vyhýbám. A druhá strana je pěkná matlanina. Měla jsem chuť zkusit něco hodně stínovaného a na netu mě zaujala tato fotka a musím přiznat, že se to původně zdálo jednodušší než to opravdu je. Zkrátka to jsem nezvládla.


Návod má být podle dalších úkolů též počmáraný. Motiv mě zatím nenapadl a tak jsem ho alespoň vybarvila. 


Dostáváme se k prvním kreativním úkolům. Začneme číslováním stránek. Já mám každou stránku očíslovanou jinou barvou a zcela neoriginálně jsem stránku vyzdobila barevnými číslicemi. 


Úkol poničte vazbu se dá vyložit několika způsoby. Já tu svou mám popraskanou od neustálého ohýbání, což s normální knížkou nikdy nedělám. Co na tuhle stránku ale nakreslím je zatím záhadou. Američané tu často kreslí páteř, protože co jsem jako naprostý analfabet na jazyky pochopila jejich "poničte vazbu" by u nás v překladu bylo spíše "praskněte páteř". Druhý úkol aby stránka zůstala prázdná mě ale doslova lákal neposlechnout a tak jsem stránku nejen očíslovala ale přidala i kruh - zkrátka Rebel v..e!


Svoje nové botky s kytičkami jsem hned využila i ke splnění dalšího úkolu. Nechtěla jsem po deníku skákat s botama od bahna - a že ho kolem domu máme dost, když tu kopou tu kanalizaci, ale rozhodla jsem se zapojit i kosmetické produkty. Podrážku jsem přetřela nepoužívanou rtěnkou od Rimmel v odstínu Pink Excess.


Úkol je jasně daný, ale že mi se mi chtělo plýtvat milovaným kafem, to tedy vůbec. Podle předlohy jsem nakreslila hrneček a jeho obsah jsem "vybarvila" kávou do které jsem namočila prst. Jako přírodní blondýna jsem samozřejmě nemohla počkat, až trochu zchladne, takže jsem se ještě spálila. 


Následuje dvoustrana, kterou mám zatím nejraději. Úkol zněl "Tuhle stranu proděravte tužkou". Motiv balonků z filmu Vzhůru do oblak také není nijak zvlášť originální. V deníku zahraničních blogerek se objevuje docela často i když někdy zcela u jiného úkolu. Nápad s balonky mě prostě učaroval a tak jsem si jich pár nakreslila a protože jak už víte, nejsem v kreslení moc dobrá, domek který ve filmu nesou jsem si vytiskla, vystřihla a dolepila. Na protější stranu jsem pak vlepila vytištěnou fotografii hlavního hrdiny a kolem nalepila konfety ve tvaru balonků.


Kreslit silné a tlusté čáry zvládne asi každý, Já chtěla aby výsledek měl nějaký smysl. Tady jsem dost tápala a pak jsem ve videu viděla slečnu která nakreslila nádhernou zebru. Já se tedy pokusila jsen o vzor a hlavu vlepila. Jen co jsem stranu dodělala napadl mě vzor vlastní. Na vlepený papír (přes ty díry se špatně kreslilo) jsem se pokusila o mého Medíka a hlavu lva. 


Dvoustrana určená k otiskům rukou nebo prstů. Pomocí prstů jsem nejdřív vytvořila květinu. Záměrem byla slunečnice, ale opravdu se na vás nezlobím, že ji v tom nevidíte :-) a na protilehlé stránce jsem si podle obrázku na internetu vytvořila daktyloskopickou kartu. Tady se opět projevila moje blonďatá inteligence. Kartu jsem dělala v noci ve všední den a překvapivě razítková barva nešla úplně tak umýt a tak jsem druhý den v práci vypadala s modrými prsty tak trochu záhadně. 


A pro dnešek poslední dvoustrana. Hodit něčím namočeným v barvě. Úkol který je spíš vhodný na ven. Mě se ale čekat na lepší počasí nechtělo a tak jsem nejdřív na stránku párkrát upustila štěteček laku na nehty, ale protože to neměla očekávaný efekt tak jsem lak na stránku vždy kápla. Abych nemusela zbytečně plácat víc laků a barev deník jsem zaklapla a obtiskla tak cákance i na protilehlou stranu. Jednoduché a celkem efektivní. 

Doufám, že se Vám první článek na toto téma líbil. Vím, že spousta úkolů se dalo udělat jinak nebo lépe, ale přísahám, že jsem to udělala nejlíp jak to umím. 

4 komentáře:

  1. Clanok super, o takom denniku prvykrat pocujem, hned som sa zacitala a s napatim som cakala ake budu dalsie ulohy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za pochvalu. Ve středu bude další pokračování. Snad se bude také líbit.

      Vymazat
  2. Ahoj jak vidím, tak jsi velice kreativní :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. Mám pocit, že když jsem byla mladší bylo to se mnou lepší. Teď se nějak držím zpátky :-)

      Vymazat

Děkuji za každý Váš komentář..