pondělí 29. června 2015

Utubering


Přeji Vám všem hezké slunečné pondělí. Dneska jsem se rozhodla věnovat článek UTUBERINGU, který proběhl 27. června v Praze na výstavišti v Letňanech. Musím říct, že po vší té medializaci, registraci mailem aby několik set vyvolených vědělo o den dříve, co se vlastně bude dít a po všem tom ujišťování, že to nebude jako podobné akce a že se jedná o zcela unikátní projekt, jsem se těšila jako malé dítě.



Nevěděla jsem, co mám čekat, protože jsem se nikdy takové akce, kdy se sejde více youtuberů na jednom místě nezúčastnila, ale asi jako každý jsem měla nějakou představu o „pokojíčcích“ svých oblíbenců.



Původně jsem měla jít sama a potkat se tam s jinými youtuberkami, které jsou sice úžasné, ale nemají tak velký počet odběratelů. Nakonec jsem na poslední chvíli vyfasovala na hlídání dvanáctiletou sestřenku mojí neteře. Díky ní jsem mnohdy musela absolvovat věci, které bych jinak nedělala.


Na UTUBERING ač to zní divně, jsem nešla hlavně kvůli účinkujícím, ale abych měla možnost potkat ty méně odebírané holky, které mám ráda a které třeba odebírají i mě. Protože ty jsou pro mě svým způsobem kamarádkami ale i zároveň vzorem.  Jistě nebudu zastírat, že jsem chtěla omrknout Lucku, Petru nebo Atiho jak vypadají v reálném světě a ne jen na monitoru mého počítače, ale k tomu mi stačilo zahlídnout je třeba na podiu a nemusela jsem stát hodiny ve frontě, aby když na mě dojde řada, jsem slyšela, že autogramiáda je ukončena. Bohužel tohle se mému mladšímu doprovodu stalo a od stánku její oblíbené Lucky ji dokonce nějaká paní vyhodila.


Co se týče slibovaných pokojíčků tak se jednalo o stany, dost malé stany, které jsou ze tří stran uzavřené a tak nemáte šanci, pokud se neprorvete dopředu nebo neměříte dva metry nic vidět ani slyšet. Osobně se mi moc líbil nápad Petry a její kavárny i její hosté Ája, Rendy a Lucka, bohužel jak už jsem říkala, stan byl tak špatně navržený, že jsem za celou dobu i po několika hodinovém čekání viděla jen Petřinu květovanou čelenku a i přes přítomnost mikrofonů jsem u první lavičky u jejího stánku téměř nic neslyšela. Alespoň jsem pak zahlédla všechny tři holky, které si pozvala, ale bála jsem se je oslovit, zda se se mnou vyfotí.



Ani samotné počasí moc nevyšlo. Po několika hodinách začalo pršet, a kdo nemyslel na pláštěnku nebo deštník, měl celkem smůlu. Místa kde by se dalo schovat, moc nebylo. Vydatný déšť a nekonečné fronty na pití i jídlo nás donutil opustit areál kolem šesté hodiny. Slavný UTUBERING DANCE jsem tedy neviděla a závěrečný ohňostroj jakbysmet.


Z pohledu návštěvníka ve vyšším věku a z toho co jsem odposlechla od rodičů, měla tahle akce spoustu nedostatků. Od malých stanů, kde na naše hrdiny nebylo vidět a nebylo je ani slyšet, přes málo místa k sezení nebo i místa kam se schovat před deštěm tak i po nekonečné fronty na podpisy, fotografie i občerstvení.



Jít tam s cílem získat podpisy a fotku hlavních účinkujících tak jsem hodně zklamaná. Já ale chtěla vidět ty menší youtuberky, které mám ráda a to se mi podařilo. Od Petry Kopolovičové a její sestry přes Dorotku Noon až po Beauty Barb Blog jsem viděla téměř všechny, které jsem toužila potkat a tak jsem byla hodně spokojená.



Kdo se nedostal na UTUBERING ale má zkušenost s jinou Fans akcí tak nemusí být smutný. Ze všech stran jsem slyšela stížnosti, že je to jen daleko větší a nepřehlednější. Já to srovnání nemám a tak nechci soudit. Pravdou, ale zůstává, že „festival“ měl spoustu nedostatků a v případě dalšího ročníku by se na nich mělo hodně zapracovat. Pár účinkujících už se směrem k nespokojeným účastníkům vyslovilo, že nešlo o fotící a podpisovou akci ale, že šlo o program. To je sice moc hezká myšlenka, ale vzhledem k tomu, že věkový průměr mohl být tak 13 -14 let tak těžko mohou účinkující počítat s tím, že si jejich fanoušci odnesou skvělý zážitek z toho, že je vidí hodinu na jevišti. Pro ně bude největším zážitkem právě výše zmíněná fotka a podpis, tak se nesmí tak zlobit, že ti kteří nemají fotku a čekali na ni x hodin ve frontě jsou zkrátka naštvaní nebo smutní. Na druhou stranu by to ale chtělo trochu pochopení i ze strany návštěvníků. Já osobně si totiž neumím představit, že někde xy hodin sedím/stojím a podepisuju památníky a fotím jak na běžícím pásu.




 Závěrečný soud o tom jaká akce byla, nechám tedy čistě na Vás. 

3 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. To mě moc mrzí. Přesně nevím odkud jsi ale 25 července bude sraz tak kdyby se ti to hodilo tak tě ráda uvidím :-)

      Vymazat

Děkuji za každý Váš komentář..