středa 10. června 2015

Vlog: Avon pochod 2015


Myslím, že většina tenhle článek nebo minimálně video čekala. Je z toho už tradice. Nejdřív pozvánka a pak video z pochodu. Nevím, zda to baví Vás ale mě rozhodně ano. Na letošní pochod jsem se nepopsatelně těšila. Hlavně na vystoupení Davida Deyla na jehož CD vyloženě ujíždím a neposlouchám poslední dva měsíce nic jiného. 



Letošní pochod měl několik nej. Největší prostor (Rohanský ostrov), největší pódium, největší počet účinkujících (Děda Mládek Ilegal Band, Chinaski, David Deyl, Monika Absolonová, Janek Ledecký), největší počet pochodujících (23 000) a také největší vedro.



A přes všechna nej jsem zaznamenala i spoustu kritiky. Na trasu (ošklivý výhled), na cíl (málo stromů a stínu, málo stánků s pitím) na počasí. 


Nemá cenu se asi pozastavovat nad jednotlivými body. Kdo chce hledat chyby tak vždy nějaké najde. Když se tisíckrát řekne, že Žluté lázně mají kapacitu  cca 14 000 lidí a už při loňských 20 000 zúčastněných to bylo s pohybem i hygienou dost na štíru, tak se stejně najde trouba, kterému to nevysvětlíte a pořád bude opakovat, že cíl se měnit neměl. 



Já jsem opravdu nenáročná. Za ty léta co pochoduji už mám ošéfováno pár věcí. V batohu mám krom zásoby vody a karimatky na sednutí taky pláštěnku pro případ deště. Deštník pro případ, že nebude stín se dá použít jako slunečník a nechybí ani termální voda na osvěžení obličeje či opalovací krém, letos sice zklamal, ale i tak nemám důvod si stěžovat.


Jediné z čeho jsem byla smutná byl nedostatek balonků. Velkým teplem jich spousta popraskala během pochodu. Já ten svůj sice donesla do cíle ale i přes veškerou snahu se vypouštění nedočkal. I tak to byl ale opět emotivní zážitek.


Letos k hrošandě navíc přibyl i lenochod. Tyhle maskoty mám moc ráda, ale letos jsem jim jejich úlohu vůbec nezáviděla. Muselo to být hodně náročné poskakovat v takovém kostýmu v tak příšerném vedru. 


A závěrem pro mě nejdůležitejší informace sdělená ke konci programu. Počet dní do dalšího Avon pochodu, který proběhne 11. června 2016. Já už to mám zapsané v diáři a co vy?

3 komentáře:

  1. Musela to být super akce. Když by mi to vyšlo, zůčastnila bych se příští rok.

    OdpovědětVymazat
  2. Verů, krásný vlog a super fotky, moc jsem si to užila. :-))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý Váš komentář..