sobota 18. července 2015

Vybarvi se 3: Černá a šedá

Moji drazí čtenáři, vítám vás u předposledního líčícího článku z projektu Vybarvi se. Dnes by se mohlo jednat o celkem smutný článek, nebo spíše o článek zahalený do smutné barvy. Dnes je totiž na programu černá/šedá barva. Někdo bere černou barvu jako barvu smutku, někdo jako barvu elegantní a někdo jako prostředek k zamaskování nějakého toho kila navíc. O tom co mají lidé spojené aktuálně se šedou barvou se asi nemusím rozepisovat.



Líčení

Dlouhou dobu jsem přemýšlela jak pojmu líčení v černé. Přes bláznivé nápady, vhodné jen na Halloween až po umírněnější černé kouřovky jsem se propracovala až k šedivému líčení jehož hlavní hvězdou bude pigment od MAC.


Abych barvu pigmentu podpořila, zvolila jsem jako základ opět bílou tužku od Essence. Nanesla jsem ji pes celé víčko a pak ji jemně poťupala prstem. Lepivou bázi jsem pro dnešek nechala v šuplíku.

Líčení většinou začínám od vnitřního koutku, dnes jsem ale začínala koutkem vnějším. Na chlupatý štětec jsem nabrala pigment od MAC 05 Charcoal Pearl a na víčko ho přimačkávala. Ve chvíli kdy jsem byla s množstvím pigmentu spokojená přišlo rozmazávání stínu do záhybu a podél řas. 



Pro ztmavení a zdůraznění koutku oka jsem sáhla ještě po stínu Gunmetal z paletky Naked, který jsem stáhla i na spodní linku. Do vnějšího koutku a na zbytek víčka přišel pro změnu stín Foxy z paletky Naked 2. A jak je u mě zvykem vše zakončuje černá linka. Aby nepůsobila tak tvrdě použila jsem obyčejný pudrový stín Blackout (Naked 2).


Na fotografii použitých produktů můžete vidět i tvářenku Catrice v odstínu 060 Rosewood Forest. Stín Gunmetal (horní paletka, poslední stín). Stín Foxy (spodní paletka, první stín). Stín Blackout není na snímku vidět, ale jedná se o klasický černý stín.


Produkty v dané barvě

Šedivých věcí a produktů jsem doma opravdu moc nenašla. Na fotce je zástupce šedé jen jeden a to pigment od MAC. Mívala jsem ještě tužku od Coloramy, ale kdo ví kam zmizela. Ze zástupců černé tu mám dvě své aktuálně oblíbené řasenky od Maybelline a Rimmel. Dvoje černé linky, fixové od značky L´Oreal a tekuté od Essence. Absolutní miláček je černá tužka od Maybelline Master Drama, kterou nanesete a ona se Vás už nepustí. Překvapením jsou i dva černé laky. O tom Catrice v odstínu Black For Gold z limitky Carnival Of Colours jsem věděla, ale 23 od Coloramy mě překvapila. A poslední zvláštnost je parfém od Lady Gaga Fame, který má černou barvu. Tomu říkám originální nápad!


Outfit

Černých a šedých věcí mám doma opravdu hodně, hlavně těch černých. Vyfotit je všechny by zabralo možná i dva dny. Článek nemá být ale nekonečný a tak sahám po těch nejoblíbenějších kouscích. 


První jsem se Vám rozhodla ukázat šaty, kterým jsem díky Shopaholic Nicol začala říkat "Na Rajdu". Jedná se o letní lehké šatičky, které mají ramínka do tvz. boxerského střihu. V pase mají silnou gumu a sukně je asymetricky střižená a ukrývá kapsy. Vetšinou je nosím jen doma nebo si je beru na dovolenou. Do města mi přijdou až moc odvážné. Krátká sukně a já nemám zrovna výstavní nohy a pak světlý vršek vytváří iluzi push up efektu, což jak koukám na fotku je až děsivé.


Druhý outfit jsou opět šaty. Co jiného v létě, že. Tyhle jsem koupila minulé léto u "Slováků" za směsných 139 korun. Ramínka a horní část zad má detail krajky a samozřejmě opět asymetrická sukně. 


Nesmí chybět ani něco na pohodu. Představuji Vám moje milované tričko od značky Animal s motivem úžasného autobusu.


Když jsem u šedých triček tak nesmím zapomenout na tuhle roztomilost z Takka. Mimoni!!! 


No a trocha další nudy. Černé tílko a šedá sukně F&F ze sekáče za 50 korun.


Vrháme se na boty a na kabelky. Vlastně jen jednu kabelku, tu nejoblíbenější. Ta je zase od "Slováků" a stála asi 475 korun. To cvokované holinky jsem objednávala přes internet a cena byla závratných 1500,- ale musím říct že nelituji. Když je slejvák jako ... tak na cestu do práce jsou nenahraditelné. Zvlášť když je celá vesnice rozkopaná a kromě vody ze z kopce valí i tuna bahna.


Byla doba kdy jsem bydlela v Praze a mohla si bezstarostně cupitat na podpatcích bez velké hrozby zlomení nohy. No pryč jsou ty doby a tak tyhle milované botičky leží v krabici bez využití. Při focení mě ale napadlo, že bych si je mohla vzít do práce. Na dlažbě snad zakopnout nemůžu.


A ještě jednou boty. Kupovala jsem si je na ples a musím říct že jsou hodně pohodlné.

Černo – šedý tag

Máš tyhle barvy ráda?

Neznám nikoho kdo by neměl rád černou. Dá se kombinovat se vším a nikdy se s ní nic nezkazí. Šedou mám též ráda, ale řekla bych, že většina lidí se jí vyhýbá. 


Myslíš, že černá je barva smutku?

Nemyslím. osobně ji vnímám jako barvu hodící se do společnosti ať už jde o ples nebo divadlo.


Ty a černý nebo šedý lak?

Šedý lak jsem kdysi měla, ale na rukou mi přišel divný. Jako kdybych měla ruce špinavé. Zvláštní, že černá mi nevadí.


Nosíš často černé oblečení?

Dá se říct, že ano. když mám náladu na barevné sáčko nebo tílko tak jsou záchranou černé kalhoty. U hodně světlých barev sáček zase sahám po černém tílku a džínech abych vytvořila co největší kontrast. Bože jsem tak nudná a předvídatelná! Potřebovala bych doma holky z A Cup Of Style abych se začala oblékat nápaditěji.


Tvůj oblíbený černý/šedý produkt?

Nejoblíbenější jsou určitě linky od L´Oreal. U šedivého produktu vítězí pigment od MAC. Děkuji slečně, která mi ho poslala. (Nejsem si na 100% jistá zda to byla Erika nebo Markét, tak se omlouvám).

Ovšem nejoblíbenější šedočernou "věcí" co doma mám je můj pan domácí. 




Jaké barvy kombinuješ s černou/šedou?

V oblékání klidně ráda zkombinuji černou se šedivou. Šedou barvu dá se říct ani s jinou barvou nekombinuji. K černé naopak barvy vůbec neřeším. Beru ji jako základ na kterém můžu postavit cokoli a to platí i u líčení. Naopak šedá je v líčení pro mě novinkou a nic krom dnešního líčení jsem ještě nezkoušela. Uvidíme co přinesou další zítřky.


Tvůj černý/šedý wishlist?

Možná to bude znít divně ale přála bych si jednoduché černé lodičky na nižším podpatku. Jiné krom těch s mašlí nemám a ty se ke všemu nehodí. 


Šedá barva se hodně skloňuje ve spojitosti s trhákem 50 odstínů šedi. Pohltila tě také tahle mánie?

Vůbec. Prolistovala jsem knihu v knihkupectví a z toho co jsem viděla mi to stačilo. Autorka píše pro mě nezajímavým způsobem a o filmu ani nemluvím. Přiznávám, stáhla jsem si nějaký kinorip v polštině a přetočila na scény které tolik svět hltal. Jako vážně? Nechápu co na tom bylo pro tolik lidí tak nevídané a nové. Hrátky s ledem, svázané ruce a důtky? Ale no tak! 


Ostatní zúčastněné blogy:

1. Hevi – The Word of makeup – http://wormake.blogspot.cz/
2. Radka K. – http://www.mejserada.cz/
4. Klára Škodová – House of Skodulka - http://skodulka.blogspot.cz/
5. Nikola Michalčíková – Niky´s Book - www.nickysbook.blogspot.cz
6. Lucie Katrňáková - http://lucieka.blogspot.cz/
7. Michaela Šmídová – Chci být fit a šik - http://stastnamama.blogspot.cz/
11. Adéla Zamrzlová – Life Babylove - http://life-babylove.blogspot.cz/
12. Propadlo do života blog - http://carre-de-sucre.blogspot.cz/
13. Lucie Faltusová – LucisBlog -http://www.lucissvet.blogspot.cz/
14. Oh, Thanks I Am a Woman - http://oh-thanks-i-am-woman.blogspot.sk/
15.Nikola B. –Sweet Lollipop queen http://sweetlollipopqueen.blogspot.sk/
17. Zuzana Mesik – PinkShaark - http://pinkshaaark.blogspot.de/
18. Izabell Matyó - http://eeverywomen.blogspot.sk
19. Kateřina Výmolová - http://blogbeautybyk.blogspot.cz/ - místo líčení manikúra
20. Life of Martha - http://lifeofmartha.blogspot.cz/

14 komentářů:

  1. Mně se teda tvoje outfity moc líbí, holky CoS jsou fajn, ale zas mají ještě takové ty dívčí postavy i věk, já bych brala na nákupy hadrů tebe :) A máš parádní boty. A 50 odstínů šedi? Naprosto stejný údiv jako ty :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že má někdo stejný názor na ostíny šedi. V okolí jsou všichni paf a s nikým se o tom nedá v klidu mluvit. Moc děkuju :-)

      Vymazat
  2. Verun,tyhle barva ti sluší nejvíc,vypadáš nádherně,to lícení je pro tebe uplný ideál ! Krása!

    OdpovědětVymazat
  3. wau, ale ti to líčenie neskutočne pristane, zatiaľ som videla len čierno-čierne líčenia, no toto je krásne, výrazne ale pri tom jemné a nežné. A dávam dober :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji. Moc to pro mě znamená a moc si toho vážím :-*

      Vymazat
  4. Néééé, Mimoni nééé :D Já už jsem na to přímo alergická! :D Ty druhé, černé šaty, jsou naprosto boží a strašně ti sluší! :) a Líčení je také bomba! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klárko děkuju za pochvalu a moc se omlouvám za ty mimoně. Mám na ně nějakou úchylku :-D

      Vymazat
  5. Jako vždy, velmi povedený článek. Hrozně moc se mi líbí tvé dnešní líčení. Já se neumím nikdy tahle pěkně nalíčit. Předposlední botky se mi taky líbí, podobné mám na svém wishlistu v PC taky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rendo moc děkuji. Já na tohle líčení také nejsem moc expert. Snad nikdy jsem tak dlouho stíny do sebe neztrácela a jsem ráda, že se výsledek líbí.

      Vymazat
  6. To je krásné líčení, taky bych se chtěla umět takhle nalíčit. Jinak černá je podle mě na oblečení super, ale snažím se to s ní nepřehánět, především v létě. Dokonce jsem se letos v létě dokopala a koupila si novou peněženku. Konečně má jinou barvu než černou!"

    OdpovědětVymazat
  7. To je krásné líčení, taky bych se chtěla umět takhle nalíčit. Jinak černá je podle mě na oblečení super, ale snažím se to s ní nepřehánět, především v létě. Dokonce jsem se letos v létě dokopala a koupila si novou peněženku. Konečně má jinou barvu než černou!"

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý Váš komentář..