středa 2. září 2015

Mé staré fotky na FB

Čas od času proběhne na Youtube vlna videí s reakcemi na staré fotky na Facebooku. Mě se na tohle téma dělat video nechtělo. Zaprvé je hodně zdlouhavé s mojí šikovností do videa fotku vložit a zadruhé mi přijde, že si ji člověk ani pořádně neprohlédne. Zvolila jsem tedy formu článku a pomocí 24 fotografií Vám zmapuji své sedmileté působení na této sociální síti.


Facebook jsem si založila na podmět tehdejšího přítele na podzim roku 2008 a první profilovou fotkou se stala tahle umělá fotka z června téhož roku. Tehdy hrozně frčel server libimseti.cz a tak jsem se fotila každou chvilku. Umělý americký úsměv a podivný výraz. Samozřejmě nesměla chybět nakloněná hlava.



Později jsem podivnou fotku vyměnila za tuhle postelovou. Vznikla v den kdy jsem se z blondýnky stala brunetkou a povedla se na první dobrou. Tahle fotka měla hodně ohlasů a to hlavně na můj výstřih. Po několika dnech jsem ji tedy smazala a nahrála znovu ořezanou. 


V říjnu roku 2009 jsem se čistě náhodou přimotala na nějaký nábor nových tváří do komparzu k filmu. Paní mi doporučila si na jejich stránkách založit profil a nahrát několik fotografií. Nevím co jsem si myslela. Každopádně v mém dětském pokojíčku vznikla sada dost podivných fotografií. Jen já a samospoušť. 


V listopadu 2009 jsem byla s mamkou na dovolené v Turecku. Tahle fotka je opět můj výtvor a vznikla v Pamukkale. Tahle fotka mi vydržela až do července 2010.


Z neznámého důvodu jsem fotku z Turecka vyměnila za další pokus z mého pokojíku. Opět postelová a asi jsem si myslela jak to není svůdný pohled. Ano hádáte správně. Fotka vznikla ve stejný den jako ta o kousek výš. Naštěstí jsem tuhle fotku po měsíci vyměnila za tu z Turecka. 


V říjnu jsem vsadila na fotku ze svatby mé kamarádky. Byla jsem za svědka a měla jsem co dělat abych se nerozbrečela. Neměla jsem vůbec své dny. Přesně pět dní před svatbou jsem dostala kopačky, takže jsem většinu času byla duchem nepřítomná.


Po týdnu jsem vyměnila fotku ze svatby za tuhle z párty v jednom baru v Praze kde se slavil návrat jednoho kluka ze zahraničí. Osobně jsem kluka kvůli kterému se slavilo neviděla ale nevadilo mi to. Pozvala mě kamarádka a navíc tam byl můj ex. přítel, takže opět vznikla fotka s trochu nepřítomným výrazem, ale většina mých FB přátel psala jak moc mi to sluší :-D.


Do konce roku 2010 jsem si stihla vyměnit profilovou fotku ještě jednou a to za tuhle s dědečkem, která vznikla na moje třetí narozeniny. 


Společnou fotku s dědou jsem vyměnila za společnou fotku s kamarádkou Terkou. Tahle vznikla v místním baru v srpnu 2009 a byla to naše vůbec první společná akce. 


V dubnu 2011 jsem zase získala dojem, že umím fotit krásné romantické fotky a ... a vniklo tohle. Chtěla jsem krásnou fotku s květinou ve vlasech a vnikla fotka kde zírám na trpaslíka. Nebyl to ovšem záměr ale spíše náhoda. 


V červenci 2011 jsem slavila své 23 narozeniny a v místním baru jsem se u záchodů nechala zvěčnit s kamarádkou u značky Městské hromadné dopravy. Kamarádku jsem odřízla a fotku použila jako profilovku, protože se mi strašně líbí jaké na ní mám vlasy. 


Do kin se vřítil film Šmoulové a jako milovník modrých panáčků a především toho nešikovného jsem si nemohla nechat ujít příležitost mít ho jako profilovou fotku. 


V prosinci šmoulu nahradila herečka Reese Witherspoon a to jen díky mé neteři. Při brouzdání po netu totiž při pohledu na tuhle fotku prohlásila "tady ti to moc sluší teto" a tak jsem si to nemohla opět nechat ujít.


V lednu 2012 jsem byla na maturitním plese své školy. Bohužel přítel nebyl díky vhodnému oděvu vpuštěn a tak jsem po pár hodinách z plesu na jeho naléhání odešla, převlékla se a šla sedět do baru. Ani nevím, kdo tuhle fotku pořizoval a jak se ke mě dostala. 


Květen 2012 a počátky mého blogování. Šla jsem na Konopiště pořídit nějaké fotky k článku a tehdejší přítel měl srandu z toho jak mě fotí když fotím já jeho. Vznikla tahle momentka a i když je kvalitou dost průměrná mám ji ráda. 


Srpen 2012 opět na Konopišti, tentokrát na svatbě mé spolužačky ze střední školy. Před obřadem mi jiná spolužačka svěřila na chování svou malou dcerku. Asi ještě neslyšela moje hrozné zkušenosti s hlídáním dětí. Holčička přežila ve zdraví a já mám krásnou fotku na památku. 


Leden 2013 a jeden z prvním pokusů o nafocení líčení na blog. Měla jsem úmysl vypadat zamyšleně. Nikdo ho ale nepochopil a bylo mi vyčítáno že se nesměju. Ach jo! těžký život umělce :-D



Tohle si možná někdo bude pamatovat. Po FB kolovala hádanka. Kdo odpověděl správně mohl si nechat svou profilovku, kdo ne měl si ji na týden vyměnit za obrázek žirafy.. kdo asi neuhádl?


Další fotka souvisí opět s blogem a hlavně Youtube. Asi většina poznala, že jde o mou adaptaci tutoriálu Get the Louk. Tenkrát jsem na sebe byla pyšná jak se mi to povedlo. Dneska už mi to tak dobré nepřijde, ale zase mám o několik zkušeností víc. 


Celkem hodně oblíbená fotka mezi kamarády vznikla po jednom natáčení. Není úplně ostrá a to hlavně proto, že jde vlastně o vyfocený odraz v zrcadle, které nebylo tak docela čisté. 


Blížíme se do finále. Tuhle fotku zná snad každý kdo mě sleduje alespoň jeden den. Objevuje se v mém intru, je to profilová fotka na Youtube a celkově je to můj nejpovedenější tutoriál. Tu fotku miluju a milují ji i moji přátelé. Od vzniku mého FB to byla ta nejvíc komentovaná a nejvíc "lajknutá" fotka vůbec.


Své profilové fotky s pávem jsem se nechtěla vzdát, ale blížil se Avon pochod a já měla potřebu se pochlubit tričkem. Bylo to focené narychlo a přesto fotka sklidila 35 like a zastínila tak podle mě mou nejhezčí profilovku vůbec. 


A konec. Poslední profilovou fotku jsem si změnila v květnu kdy jsem fotila líčení inspirované národní vlajkou. To víte, hrál se hokej. Původní fotku jsem hodila do černobílé verze a protože se mi moc líbí moje vlasy rozhodla jsem se nahradit fotku v Avon tričku. Bác! Překvápko! Tahle fotka překonala ty dvě předešlé. Čeká na svůj 50 like a většina kamarádů se dohadovala zda to jsem já, kdo mě fotil a jak je ta fotka stará. Mimochodem tahle fotka je hodně oblíbená i na Instagramu za což moc děkuju.

Co Vy a fotky na FB. Máte tam také nějaké poklady a nebo profilové fotky vůbec neřešíte?



3 komentáře:

Děkuji za každý Váš komentář..