středa 7. října 2015

Mých 5 telenovel/seriálů


Dlouho nebyl článek na téma Mých 5 a proto dnes přináším trochu výlet do mého mládí. Dneska Vám představím pět telenovel/seriálů na kterých jsem vyrůstala.

ESMERALDA

Vůbec první telenovela, která k nám dorazila. Neznám nikoho ve svém věku, kdo by jí nesledoval nebo o ní alespoň neslyšel. Příběh chudé slepé dívky a bohatého doktora, které porodní bába v kolíbce prohodila v domnění, že je dívka mrtvá, jsem doslova hltala. Nedávno jsem telenovelu objevila na youtube a znovu ji celou zhlédla. Opravdu chápu proč se žádná televize nehrne do reprízy. Herci jsou prkení až hrůza. Dřív to byl hit, dneska by šlo o propadák, ale já jí mám stejně ráda.

ROSALINDA

Příběh chudé květinářky a bohatého právníka je další klišé, které jsem žrala. Na rozdíl od Esmeraldy má Rosalinda jen 80 dílů a odsýpá to tedy rychleji. Navíc je to o něco zábavnější, protože z květinářky se stane uznávaná zpěvačka. Hudbu v seriálech mám moc ráda. Přes všechny překážky to opět končí Happy Endem.


DIVOKÝ ANDĚL

Tuhle telenovelu musíte znát všichni. Dodneška se reprízuje. Opět se tu jedná o lásku chudé dívky a bohatého kluka. Všechny telenovely to mají společné. Všechny holky jsou chudé, než zjistí, že je někdo prohodil v kolíbce nebo, že jsou dcerou služebné a pána domu. Ani tady nechybí intriky, ale na konec přijde štěstí. Hlavní hrdinka si získala srdce všech náctiletých. V době kdy telenovela běžela poprvé se červená kšiltovka,  červené conversky a károvaná košile stala nedostatkovým zbožím. Mimochodem kdo tu telenovelu sledoval pečlivě, tak se jistě všiml, že průkopníkem trendu ponožek v lodičkách byla právě Milagros.


KACHORRA 

Stejná hrdinka a opět je z chudých poměrů. Tady výjimečně nepřijde na to, že je bohatá. Neprávem odsouzená dívka putuje do vězení. při převozu do cely utíká a azyl najde jako učitelka sourozenců bohatého majitele továrny. Ani tady na sebe intriky, lži a láska nenechají dlouho čekat. Jak to dopadne nemá cenu ani psát. 
DAWSONŮV SVĚT

Jediný seriál  v dnešním výčtu. Děj se točí kolem party středoškoláků, později i vysokoškoláků. Hlavní hrdinka šest sérií krom jiných věcí řeší i to jestli kluk ze sousedství je její životní láska. Osobně mě hlavní dějová linka nezajímala tolik jako linka spíš vedlejších postav. Světe div se. Tohle nedopadne podle očekávání. Hlavní hrdinka zůstane s klukem, kterého bych raději viděla s někým jiným. 

1 komentář:

  1. Já jsem sledovala Esmeraldu a Divokého anděla. Pamatuji si, jak jsem to žrala a těšila se na každý díl. :-D
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý Váš komentář..