pátek 8. dubna 2022

Knihovnička: Shari Lapena - Nevítaný host | Manželé odvedle

Anotace Nevítaný host: Do odlehlého venkovského hotelu přijíždí na zimní víkend několik hostů: Gwen a její kamarádka Riley, páry Ian a Lauren, Matthew a Dana, Beverly a Henry, proslulý obhájce David a staropanenská spisovatelka Candice. Poté co dorazí, udeří sněhová bouře, která odstřihne hotel od elektřiny i veškerého kontaktu s vnějším světem. A hned první noc dojde k tragické nehodě: Dana spadne ze schodů a zabije se. Byl to ale nezaviněný pád? Atmosféra houstne, baterie mobilů se pomalu vybíjejí a nedůvěra mezi hosty přechází v paranoiu – další smrt na sebe totiž nenechá dlouho čekat, a tentokrát už je to nepochybně vražda... Inspirace klasickými detektivkami, plíživé sílící napětí a hororové vyústění – Shari Lapena ani tentokrát neušetří čtenáře šokujícího odhalení, stejně nečekaného, jaký přinesly závěrečné zvraty v jejích předchozích psychothrillerech Manželé odvedle a Někdo cizí v domě



 
Několik cizích lidí odstřiženo od světa a postupně začínají umírat.. Co mi to připomíná? Moji oblíbenou knihu od A. Christie - Deset malých černoušků. Tady se sice děj liší, ale není o nic méně napínavý. Bohužel odhalení vraha je zase takové rychlé a málo propracované a jak je u autorky zvykem zase dokáže udělat zvrat na poslední stránce. Bohužel ani tento zvrat není nijak překvapivý a pokud dáváte při čtení pozor tak Vám to hned dojde. Celkově mi ale kniha přijde lepší než Někdo cizí v domě.

Hodnocení databáze: 81%
Počet stran: 256
Kniha v pořadí: 31/2022

Anotace Manželé odvedle: Vaše sousedka nechce, abyste vzali své šestiměsíční dítě na slavnostní večeři. Nic osobního, ale rušilo by pláčem. Váš manžel prohlásí, že to nevadí. Bydlíme přece hned vedle. Zapneme dětskou chůvičku a každou půl hodinu ho přijdeme zkontrolovat.
Vaše dcerka spala, když jste ji viděli naposledy. Teď stoupáte po schodech do svého mrtvolně tichého domu a vaše nejhorší noční můry se naplnily. Je pryč.
Nikdy předtím u vás nebyla policie. Teď prohlížejí celý váš dům a kdoví, co tam všechno najdou…

Téma zmizelé dítě. V běžném životě tohle téma zarezonuje i těmi co děti nemají. O tom co prožívají rodiče nemám a nechci mít ani představu. Jenže v knize to nějak nefunguje. Autorka nám brzy sdělí kdo dítě unesl i když podezření už máte a pak jen sledujete jak se to bude vyvíjet dál. Příběh je překombinovaný, postavy nesympatické a samozřejmě nechybí zase zvrat na poslední straně. Bohužel i přes silné téma je kniha za mě nudná. Zvrat na poslední straně opět, stejně jako v případě knihy Někdo cizí v domě vybízí k pokračování, ale zároveň už máte v hlavě majáček co z toho autorka zase může udělat za příběh plný nelogických a překombinovaných zvratů. Z mého pohledu se jedná o nejslabší knihu, kterou jsem doposud od autorky četla.

Hodnocení databáze: 76%
Počet stran: 272
Kniha v pořadí: 32/2022

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý Váš komentář..