pondělí 17. října 2022

Knihovnička: Kateřina Procházková - 5. patro bez výtahu (Rok opuštěné matky)

Anotace: Když před lety ukončila dlouholetý vztah a zůstala sama s malou dcerou, rozpadl se jí malý vesmír. Pomocnou ruku v období plném sebelítosti jí podala nová práce a také nový muž, ale ani on jí často nebyl dost dobrý. V době pochybností, jestli je na správné cestě, jí pomáhal deník. Ten si psala od září do září v dopravních prostředcích nebo v nově nalezeném útočišti – pátém patře bez výtahu. A tak vznikl osobní materiál, často úsměvný a sarkasticky humorný. A někdy také smutný, ostatně – jako život sám.


Kniha byla vydána přes Pointu. Pokud neznáte, velmi stručně - hodíte na stránky popis o čem vaše kniha je, domluvíte si vazbu, počet výtisků + nějaký ty věci kolem, stanoví se cena. Čtenáři si vaši nevydanou knihu předkoupí, dá se říct naslepo. Když se potřebný obnos nevybere nic se nevydá, peníze se vrátí. Když se zadaří, knihu vám vydají ať je dobrá nebo špatná. Tohle je ten druhý případ, ale jistě bude mít nějaké příznivce.

Bláhově jsem si myslela, že děj začne stěhováním do 5. patra, ale většina deníku je psaná ještě před. Pracovně vytížená žena se svěřuje o svém rozpadu rodiny s tajemným D. Trocha Googlení a už tajný není.. A taky o navazování vztahu s novým D. Je to deník. Spousta myšlenek se opakuje, místy i nudí, humoru je tu pramálo a občas si říkám zda bylo nutné ho vůbec vydávat. Sama za sebe bych nestála o to aby si mé dítě jednou přečetlo jaký je táta při sexu, co si myslím o jeho přirození a ani to, že voní jako srnka.

Vlastně to nechci vědět ani jako naprosto cizí osoba. Tohle byl přehmat 🙈

Hodnocení databáze:  44%
Počet stran: 96
Kniha v pořadí: 86/2022

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý Váš komentář..