čtvrtek 4. dubna 2013

Paříž, část druhá


28. dubna (pokračování)
Ze hřbitova Pére Lachaise směr k Eifelově věži. Metrem! Většina z Vás ví, že v Paříži se do metra dostanete po označení lístku turnikety, které často blbnou. Oproti metru v Praze to byl zlý sen, ale dalo se to zvládnout.
 Ve chvíli kdy metro vyjelo nad Seinu, jsem celý vagon pobavila svým vyjeveným „jéééé“. Jistě turista poprvé vidí Eiffelovku! 




Je daleko ohromnější než vypadá ve filmech a než jsem si ji sama představovala. Po cestě od metra kupuji miliardu suvenýrů s motivem věže. Frontu na výtah odmítám stát. Dereme se pro lístky a počítáme schody do druhého patra (ti inteligentnější si hned na začátku všimnou, že jsou očíslované a tak není potřeba počítat).



 Do třetího patra se díky davům lidí nedostaneme. V tu chvíli to ani jednomu z nás nevadí, kocháme se výhledem a pořizujeme asi miliardu fotek.



 Na symbolu Paříže se zdržíme cca tři hodiny, než začneme klesat dolů po schodech. Začíná pršet a máme hlad. Je na čase hledání našeho Hostelu – zase.



4 komentáře:

  1. Páni, krása :-) Francie je mým velkým snem, takže velká závist :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem si jistá, že se tam jednou podíváš. Já sama se tam toužím ještě alespoň jednou vrátit.

      Vymazat
  2. Turnikety sice zlobí, ale aspoň pak lidi neotravují nepříjemní revizoři jako v ČR... Nebo se pletu?...Hezký fotky, Paříž je prostě fotogenická:).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že máš pravdu. Já osobně žádného revizora v Pařížském metru nepotkala. Jinak souhlasím, že Paříž je opravdu fotogenická. Musela jsem spoustu fotek už na místě vymazat, protože jsem měla malou paměťovku.

      Vymazat

Děkuji za každý Váš komentář..