středa 23. října 2013

Když ztratíte víc než diář

Dneska tu nejspíš budu povrchně fňukat nad svou ztrátou. Lidé pořád něco ztrácí. Klíče, peněženky, doklady a mnoho dalšího. Já ztratila svou pravou ruku. Tedy přesněji můj milovaný diář Filofax.  Vím, že většina z Vás si poklepe na čelo, že diář není zas až taková ztráta. Ti co znají hodnotu diářů Filofax a hlavně lidí co bez diáře nemohou žít, řeknou „to zamrzí“.



Taky, že zamrzí, ono totiž nejde ani tak o samotný diář, ale o ty věci v něm ukryté. A teď opravdu nemyslím zapsanou schůzku s doktorem. Já hloupá jsem v diáři uchovávala výplatní pásku. Nebolí mě pomyšlení, že někdo zná výši mojí výplaty, ale fakt, že je tam uvedeno moje rodné číslo. Co když ho nálezce diáře nedej bože použije k nějaké nelegální věci. Třeba k půjčce a já se pak nedoplatím, až mi pošlou účet za nové auto.


Dobrá, možná trochu dramatizuju a mám paranoiu. Nic to nemění na tom, že spolu s diářem, záznamy a mou výplatní páskou je fuč i má fotka s dědou a to je ta největší ztráta.  Klepejte si na čelo, jak chcete, ale spolu s fotkou zmizela i ta nejkrásnější vzpomínka na člověka, který mi hodně chybí. Nepochybuji o tom, že většině čtenářů už někdo zemřel, takže tu bolest a to prázdno tu popisovat nemusím. Většina lidí se se ztrátou časem vyrovná. Jsou ale i lidé jako jsem já, kteří se po pěti letech dokážou jako na povel rozbrečet.




Diář už mám nový. Tentokrát ve fialové barvě, ale ten zbytek už se nahradit nedá. 

5 komentářů:

  1. Tak to mě moc mrzí :-( Chápu, jak se cítíš, mně se stala před rokem podobná věc. Smazaly se mi v telefonu pro mě hodně důležité fotky a nešly už obnovit. Dost jsem to obrečela...
    Nepamatuješ si, kde a kdy přibližně jsi o ten diář přišla? Třeba by šel ještě vystopovat...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obávám se , že ve vlaku na trase Benešov - Praha hlavní nádraží. Já jsem volala na dráhy jestli ho tam někdo nenašel, ale myslím, že nikdo nebude vracet diář, když si za 150 koupí novou náplň a má diář v hodnotě 1000 prakticky zdarma...

      Vymazat
    2. Jo takhle... No, nikdy nevíš, co se může stát :-) Bývalou spolužačku ve vlaku okradli, přišla úplně o vše, co měla. Smířila se s tím, že už ty věci neuvidí, a nakonec jí po pár týdnech volali z policie, že všechno našli. Dokonce se jí vrátila i peněženka, ale samozřejmě teda bez peněz...

      Vymazat
    3. Tak to měla štěstí, ale já jsem tam krom staré karty do bankomatu nic neměla. Nevím, zda by mě někdo stopoval podle propadlé karty do bankomatu :-)

      Vymazat
  2. Bože, to je šílený, takových cenných věcí v tom mít:-(
    Ani si neumím představit, co bych dělala já. Jsem si ale jistá, že teď už se Ti to nestane, protože to budeš střežit jako oko v hlavě!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý Váš komentář..