sobota 30. června 2012

Sekáčové slevy

Čas od času jsou v mém oblíbeném sekáči slevy a to je období, na které se vždy těším. Minulý týden se tedy nesl ve znamení slev. Měla jsem těsně před výplatou a tak jsem se nemohla rozšoupnout, tolik jak bych chtěla (možná díky bohu, kam bych ty hadry dávala).

Už delší dobu jsem měla spadeno na kabát od Vero Mody, ale díky bílé barvě jsem do něj požadovaných 490korun nechtěla investovat. Vyplatilo se mi riskovat nechat tam dál kabát viset. Teď jsem si ho odnesla za 160korun.


středa 27. června 2012

Naše miminko

Dovolte mi, abych Vám představila náš(můj a přítelův) přírůstek do rodiny.


Tohle je naše Ozí – Ozinka (přítel má slabost pro Comeback, takže jistě chápete kde se vzalo jméno).

V tomhle případě nerozhodovalo pohlaví (i když přítel by rád kocourka Ozáka) ale vzhled. A tohle byla láska na první pohled.

Ozinku máme již od soboty a zatím je ještě trochu vyplašená z nového prostředí. Vyplašenější než Ozí je jedině můj přítel. Nikdy neměl kočku od kotěte a tak, protože zatím spolu nebydlíme, mi volá s každou maličkostí.

pondělí 25. června 2012

O šatech a zase dalších šatech

Nejdřív jsem propadla sukním a teď už i šatům. A je mi nějak i jedno, že mi doma říkají, že bych neměla nohy vůbec ukazovat protože nejsou výstavní. Mám se ráda taková jaká jsem. To znamená, že mám ráda i jizvy na kolenou, které vypráví o vylomeninách mého dětství i svoje široká stehna, která zase vypráví o tom že sport není moje druhé já.

O dlouhých šatech jsem přemýšlela dost dlouho. Nejsem zrovna vysoká a je všeobecně známo, že malého člověka dlouhé šaty ještě víc zkrátí (nebo se pletu?).  Pak jsem je ale viděla na své ještě menší kamarádce a usoudila jsem, že to zas tak tragické není. Hledala jsem je dlouho. Nakonec jsem objevila tyhle od F&F na aukru za pouhých 74 korun.

sobota 23. června 2012

Uloveno v sekáči

Minule jsem vám psala o sukních, které jsem ulovila v sekáči. Do tohle sekáče chodím už pár let, ale poslední dobou tam trávím snad každou polední přestávku. Nejsem si jistá zda je to tím, že mám nezkrotnou vášeň pro oblečení nebo tím, že poslední dobou se tam dají opravdu ulovit poklady.

Nově začali dostávat víc textilních doplňků do bytu, takže jsem se nedávno stala hrdou majitelkou těchto sedacích polštářů za pouhých 150 korun jeden. A netrpělivě vyhlížím zda se tam neobjeví další protože jsem chtěla ještě dva ale ty mi před nosem vyfoukla stejně nadšená starší paní.


Včera jsem byla v „ráji“ znova ulovila jsem poklad pokladů. Tahle nenápadně tvářící se kabelka je ve skutečnosti záležitostí od firmy Animal. Jedná se sice o nějakou starší kolekci, ale protože tahle značka patří mezi ty, které prodávám u nás v práci tak vím, že za cenu 120 korun jsem ji tam nemohla nechat. Je ve skvělém stavu a já jsem ráda, že postarší paní, které sekáč vedou se ve značkách neorientují, protože původní cena za tenhle malý zázrak se pohybuje něco málo kolem 1200 korun.

pátek 22. června 2012

Něco tady voní.. část druhá

Dneska si dáme druhou část o vůních a znovu pro tenhle článek platí, že ten kdo nenávidí značku Avon, okamžitě přestane číst a přesměruje se na jiný blog.

Dnešní článek bude věnovaný vůním, které pro Avon navrhla herečka Reese Witherspoon. Jako první se na trhu objevila vůně pro nezávislé a odvážné ženy
In Bloom EDP
Flakon s víčkem ve tvaru květu ukrývá výraznou a podle mě i trochu těžší vůni hodící se spíše k večerním příležitostem a studenějším měsícům. Základem vůně je bavlna, ambra a kašmírové dřevo. Srdce vůně ukrývá mimózu, magnólii, jasmín a gardénii. To vše je obaluje bílý a broskvový čaj.

středa 20. června 2012

Musím si udělat radost

Znáte ten pocit, kdy vlastně nic nepotřebujete, ale máte nezvladatelnou touhu udělat si něčím radost aby jste si vylepšili den? (jestli ne, tak jsem asi jediná blázen).

Ještě v pondělí jsem byla naštvaná, že musím sedět v práci, zatímco většina mích přátel má volno a leží u vody. Koketovala jsem s myšlenkou zavolat brigádnici a okamžitě se sbalit a vypadnout taky někam k vodě. Ještě, že jsem to neudělala! Nevím jak u vás, ale tady u mě od úterka převážně prší, padají kroupy a i když je teplo, (spíš teda dusno) tak na opalování to není.

Tohle zamračené a dusné počasí mě udusává a nutí usínat za pultem v obchodě, kde se nehne noha. Mám tedy neodolatelnou touhu si něčím udělat radost.
O polední pauze jsem sice vzala útokem svůj oblíbený sekáč a odnesla si poklady v podobě dvou mikin (ano v tomhle dusnu kupuju mikiny, logické ne?), ale ještě mi to pořád nestačí.
Až padne půl šestá, stáhnu tady roletu a poběžím se podívat do drogerie na nějaké laky nejlépe v pastelových nebo neonových barvách abych si ten den nějak prozářila.
Zatím Vám ukážu svoje nové mikiny. Ta první je od značky Animal (170,-) a bude se mi hodit do práce, až budou chladnější dny. Konečně tak šéfovi splním přání a budu mít na sobě něco, co prodáváme a stanu se tak živou reklamou.

pondělí 18. června 2012

Něco tady voní...

Dneska si chci popovídat o vůních, a protože už jsem jich vyzkoušela hodně, budu muset článek rozdělit do dvou nebo tří částí. (Ten kdo nenávidí značku Avon, okamžitě přestane číst a přesměruje se na jiný blog).

Svoji první vůni, kterou jsem dostala k Vánocům, v období puberty si nepamatuji. Začnu tedy tou, kterou mi v osmnácti dal přítel.


Pur Blanca (50ml)

Jedná se o lehkou květinovou vůni. Mísí se zde složky květů ylang-ylang, bílé frézie a vodní máty. Srdcem je tvořeno bílou růží, leknínem a bílou pivoňkou a to vše dotváří bílé santalové dřevo, mošus a vanilka.




Vůně mě oslovila a neustále jsem flakónek očichávala. Vydržela mi necelý rok. Objednala jsem si ji pak sama znovu, ale z neznámého důvodu mi už nějak nesedla a při sebemenším použití mě z ní rozbolela hlava. Nakonec jsem jí darovala sestře.

Incadessence EDP od Avonu (50ml)
Další květinová vůně. Vůni obsahující tulipán, orchidej, pivoňku, konvalinku, citrusové tóny grapefruitu a mandarinky, vzácné dřeviny a pačuli jsem si kupovala zhruba tři roky. Pak jsem se rozhodla, že je čas vyzkoušet i něco nového. Rozhodně ji ale nezavrhuji a v budoucnu si ji možná opět objednám.



Outspoken by Fergie EDP (50ml)
Tvůrce vůně je Laurent Le Guernec, který již obdržel za své výtvory tři ocenění FiFi.
Horní složky tvoří karambola, ostružiny a divoký šafrán. Srdcem vůně je tuberóza, jasmín a mučenka. Základem vůně je kůže, ebenové dřevo a vetiver.

Parfém jsem si koupila v sadě se sprejem a tělovým mlékem, ale musím říct, že tělové mléko mi nijak zvlášť nevoní. Jinak parfém samotný mi mnozí chválí a já si ho šetřím jen na zvláštní příležitosti.
Laurent Le Guernec navrhl i druhou variantu Outspoken Intense by Fergie, která obsahuje složky karamboly, ostružiny, kumguatu, gardénie, pomerančového květu, mučenky, mošusu, bílé ambry a cedru. Tahle kombinace je na mě ale příliš silná.


* Složení jednotlivých vůní jsou opsané z jednotlivých katalogů a prospektů firmy Avon. Fotky jsou mé vlastní. V některých případech se jedná o přefocení stránek z katalogu Avon.



neděle 17. června 2012

Příbuzné si nevybereš

Moje mamka měla v pátek narozeniny. Oslavovalo se tedy až včera a musím říct, že počasí se vyvedlo. Mamka byla dost nervózní. Na oslavu totiž přijela i její mamka, mladší bratr a jeho nejstarší dcera. Po smrti jejího tatínka a tedy mého dědy spolu nemají nejlepší vztahy a to bude zřejmě i ten důvod proč jsem za celý svůj život tuhle babičku viděla jen pětkrát.  Vůbec poprvé přijela babička k nám a tak mamka vytřela snad i za kuchyňskou linkou.
Těšila jsem se, že konečně poznám sestřenici Elišku, ale nakonec nebylo o co stát. Slečna ohrnula nos nad holkou z vesnice, co skončila maturitou a nemá vysokou školu. Pche. Třešničkou na dortu téhle návštěvy byl strýc, který se posadil a pronesl „Tady si sedni a řekni nám, jak se jmenuješ, kolik ti je a co máš za školu“ připadala jsem si jako u výslechu a přišlo mi až hloupé, že si ani nepamatuje moje jméno. Naštěstí tahle podivně naladěná návštěva po dvou hodinách odjela.
Mamka se uklidnila a začala si oslavu užívat. Největším překvapením byl asi příjezd mého bratra s dcerou. Pečlivě jsem jeho příjezd tajila do poslední minuty a to víc byla mamka dojatá.
A tady už pár fotek (samotnou oslavu sem dávat nebudu. Cizí lidé Vám nic neřeknou a některým by možná vadilo, že se tu jejich fotky objevily).


Počasí bylo krásné..

neděle 10. června 2012

Růžová Praha

Omlouvám se za delší prodlevu, ale na začátku týdne mě postihla nějaká viróza a tak jsem se celý týden snažila vyležet, abych mohla včera absolvovat dvanáctý ročník Avon Pochodu proti rakovině prsu.
Včera jsem tedy s roličkou toaletního papíru (rozuměj papírové kapesníky), vyrazila na Kampu, kde nás celé dvě hodiny bavil Roman Vojtek, skupina Děda Mládek a rytmické bubnování.

Startovalo se ve dvanáct hodin.  Bránou jsem společně s kamarádkou prošla až patnáct minut po startu (tolik tam bylo lidí). Trasu dlouhou cca 4,5kilometru jsem ušla za necelou hodinu a půl i s přestávkou na náplavce kde zasahovala sanitka (co se stalo, netuším).

Ve Žlutých lázních začal boj o místo na sezení a taky o to kdo se dřív dostane na WC. Ona to není žádná sranda, když na troje záchody máte několik tisíc žen a v nejkratší frontě stojíte přes půl hodiny.

Tenhle rok byl opravdu rekordní. Trička byla vyprodána už čtrnáct dní před termínem pochodu (na startu i v cíli jich ale bylo zase dost). Netuším, kolik lidí se zúčastnilo pochodu, nikde jsem se toho nedočetla, ale v televizi (zprávy na Primě) říkali 25 000 lidí. Ráda bych uvedla, že tahle informace byla zavádějící. Prodalo se 25 000 triček, ale ne každý kdo ho zakoupil, se zúčastnil.  Před dvěma lety nás pochodovalo za zdravá prsa 11 000! Můj osobní odhad je 18 000 včetně obyvatel kočárků.
Každý si na obdrženou samolepku mohl napsat za koho pochoduje: Za manželku, babičku, tetu, přítelkyni, maminku, kamarádku, všechny holky, sestru, sebe, za zdravá prsa atd.. Já na svou nálepku napsala za šťastné konce všech nemocných...

Ale dost řečí tady je pár fotek ze včerejšího dne.